ferdinand je napisao:cek bre ..zar nije to D2866? 360ks
Shefe ima ih svih vrsta u Nis-ekspresu i od 360 i od 422kS, ima i taj sto si naveo, a ima i jedan kamionski koji je ubacenu u bus, sada pred novu godinu napravljen, kazu da su mu preradili karter, i taj motor je u novom Nibusu koji ide za H.Novi iz Nisha, kazu ide bus ko blesav, uradili mu i dobar prenos, prima gas ko lud, i nigde ne kasni na toj relaciji, a svaki dan tu saobraca! Stvarno neka luda masina, nije sto je Nibus, ili Nis-ekspres! Sad cu da ti navedem tacan naziv motora, imam negde zapisano!!!
sasa-74 je napisao:s215hdh je napisao:Koriste MANa... koliko ja bar znam.. za one sto su preradjivali tu je ostalo sto je bilo...
man 420 ks a i u te sto su preradjivali su ubacivali nove motore i menjace . Doduse ne u svaki ali jesu

Tako je, sve ste rekli, i u stare Sanose 315-ce koje su "podizali" su ubacivali nove MAN tada EURO 1 i 2 motore, i sa njima isli preko, a one kod kojih su ostali stari ali remontovani Mercedesi su vozili domaci saobracaj!
Inace sto kazes
Sashco, svi autobus su novi, nema preradjivanja vise, i to je krenulo kao tako-sve novo jos od 1998 godine, kada su izasli oni kockasti Nibusi, nazvani Nibus 350! To je ovaj tip-Vama vec poznat
Goran Sk nam ga je postavio, ali cisto da ne mislite koji je to tip, eto ga ispod ovih redova, fotografisan je jos 2004 ili 5 ne pamtim ni ja bas, u Kragujevcu!
I od tada sve novo, sem ovih u gradskom saobracaju, koji imaju Ikarus krovove, oni troosovinci-znate vec! A takodje neki nibusi imaju "Sanos prozore", ali to su novi prozori iz Panceva, ili neki stari a koji su citavi, jer nema razloga da se konstruisu novi, da se rasipa novac, da sve skuplje kosta, kad Pancevo (fabrika stakla), vec ima jedne prozore za nekadasnje sanose 415, pa takve iste koristi i nibus kada pravi prigradske i medjugradske! E onda Vas to navede na sumnju, da je bus prepravljen od nekog sanosa, ali nije, znaci nijedan nije prepravljen od 1998 godine! Sve je novo! To upravo vazi za nibus koji je postavio
Sashco, vidite gore u predhodnim postovima Ni 122746!