miham je napisao:a dobro,ne vjerujem da se farba po pet na dan,ali opet ne moze jedan svaki dan da farba,tezak je to posao,posle mjesec dana bi te mogli baciti..ako jedan covjek farba autobus,za autobus od 12m treba mu otprilike 4-5 sati da ga fino ofarba..e sad uzmi ti bocu i u njoj litar vode pa drzi u ispruzenu ruku 5 sati,svaki dan..ima tu dosta faktora,kvalitet farbe i materijala za pripremu,ako se koristi duga i zastava i helios i ne znam ni ja sam koje jeftine farbe mnogo je teze odraditi posao..drugo,pritisak u spricu i kapacitet snabdijevanja vazduhom sprica..vrsta sprica..amaterski baca "lepezu" tj. trag farbanja od nekih 15cm,profesionalni koji sam ja platio 500€ baca lepezu od 35cm..toplota same prostorije u kojoj se farba..sama priprema podloge koja se farba..i najvaznije,dobra ruka majstora..kad se to sve naslozi,sve ispada extra..vidi se da autobusi imaju vise sjaja u poslednje vrijeme,ili su se izvjestili ili su promijenili lakirere..drugo,cini mi se da su limovi i kase i plastike mnogo ravnije nego prije,bas me je nerviralo kao nov autobus a sav u talase vjerovatno su bili losiji kalupi za plastike,a radnici nijesu imali vremena/zivaca da to picane i detaljizuju..i koliko sam primjetio sada lijepe oplate sa strana jer se vise ne primjecuju ona mjesta na kojima se tackasto vari/punktuje lim,.manje je zargonski receno "talaguna" tj. talasa po njima..ispada sve to mnogo ukusnije,ovi noviji mi se i svidjaju...ima li kakvih pomaka oko instrumentable,nijesam pratio temu,ima li koja novija od one stare proste..?
Nele Nibus je napisao:Ipak malo kvalitetnije farbaju sad vozila a i farba je čini mi se malo bolja ona ranije mi deluje malo drugačija nijansa crvene.
Nova serija na oko je bar spoljni izgled lepši u odnosu na one ranije ali transmisija, enterijer i td. kod novih su strava i užas u tihoj noći. Kineski Štajer što se tiče brzine jeste bolji u odnosu na Cummins ali zajedno kinez i kinez sa američkim pedigreom (Cummins) u ekspoataciji nema šanse da izguraju kao MAN, na Ko 397/561 MAN-čuga od 360 + 18 KS pre generalne kilometraža je bila 1.800.000 što nije baš mala cifra 4 godine peglao samo Nemačku. Drugo galerije kod nove serije i nisu loše estetski a i drže ih nosači, serija koja je izašla 2010-te one su da Bog sačuva nigde nema niti jedan šraf oni U ili P profili koji još jače drže galeriju kao kod smederevaca. kineska sedišta su haos neudobna, turska Pilot su dosta udobnija ali ni jedna kao presvučena Sanos i Dubrava sedišta ali ona ipak nisu za Zapad jer nemaju svu prateću opremu. I zaključak na kraju prve 2 serije legendarne 350-tke su ipak busevi koji nisu pravljeni tek da bi se nešto vozilo, tako reći imali su dušu u ono vreme kod nas u Srbiji kad je Niš ekspres bio No 1 prevezli su milione ljudi i svi bili zadovoljni brzinom i udobnošću.. U ono vreme kad su se ti busevi vozili u ekspresu jedna od aktuelnijih linija beše Beograd - Priština samo sve to znam iz priča pošto sam tad bio klinac..
negas je napisao:BRAVO Nele odlicne fotke...sto ne makne kinezariju
negas je napisao:Nis-ekspres je i danas number 1![]()

Povratak na Prevoznici iz južne Srbije
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 5 gostiju