Logo

Niš-ekspres, Niš (5)

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz južne Srbije.

Postod Nibus-ja » Ned Sep 18, 2011 8:27 pm

svaka cast za sliku,375-490 i suvozac malo da dremne :mrgreen:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Sponzor

Postod alexandargh » Ned Sep 18, 2011 8:38 pm

U Beograd sam se vratio novim Nibusom #421. Sedišta mnogo bolja nego kad sam dolazio, iako i dalje nemaju ništa na poleđini. Zamerke idu završnoj obradi, na primer, lampe u busu su one koje se koriste za zidove soba. Galerije su bile vezane onim metalnim čime se pričvršćuju police za zid (ne znam tačan naziv toga). Delovi na galerijama su skinuti sa TAMova iz 80-ih. Mogli su se malo potruditi oko nekih detalja. Inače, sedeo sam na šaragama, ubila nas je toplota motora, ništa klima nije vredela, izašli smo iz autobusa skroz mokri. :x

Image

Image

Image

Image

Image
Korisnikov avatar
alexandargh
Član

Pridružio se: Uto Jun 08, 2010 11:36 pm

Postod Sashco » Ned Sep 18, 2011 9:18 pm

Svaka cast za slike Aco ali malo si se zaneo, od uzbudjenja verovatno...nema veze :lol:
Pazi, galerija je N350, nema tu nista sa TAMa, table za putnike su Sanos. Za lampe imam sve pohvale, da vidis samo kako izgleda bus nocu kad ih drajver upali! Vezivanje galerija je po sistemu N350, video si samo gornji deo pa te zato asocira na nosac police... :wink:

A bus je lep kao lutka!

alexandargh je napisao:U Beograd sam se vratio novim Nibusom #421. Sedišta mnogo bolja nego kad sam dolazio, iako i dalje nemaju ništa na poleđini. Zamerke idu završnoj obradi, na primer, lampe u busu su one koje se koriste za zidove soba. Galerije su bile vezane onim metalnim čime se pričvršćuju police za zid (ne znam tačan naziv toga). Delovi na galerijama su skinuti sa TAMova iz 80-ih. Mogli su se malo potruditi oko nekih detalja. Inače, sedeo sam na šaragama, ubila nas je toplota motora, ništa klima nije vredela, izašli smo iz autobusa skroz mokri. :x
Image
Korisnikov avatar
Sashco
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 2:59 pm

Postod alexandargh » Ned Sep 18, 2011 9:24 pm

Hvala. Bus jeste lep kao lutka, ali spolja. Lampe su mi izgledale neobično, samo to. Pomešao sam TAMove i Sanosove table, al' svejedno, ne priliče jednom takvom autobusu. Iskreno, nisu to neke velike zamerke, čisto su kozmetičke. Što se tiče putovanja, bilo je udobno, brzo, stigli smo 20 minuta ranije iako smo imali pauzu od 15 minuta. Jedini stvaran problem su bili arogantni i neljubazni putnici.
Korisnikov avatar
alexandargh
Član

Postod Nele Nibus » Ned Sep 18, 2011 9:29 pm

Vozi ga veoma dobar covek ime mu Ranko.. Table za putnika iznad sedista su samo oblik Sanos inace nisu skinute sa tarih sanosa vec su kupovane kad su radili 350-te. Pogledaj npr. Neobus 407 T Stupov sa onom dugom koji je novije generacije i videces iste takve table samo malo drugaciju galeriju... Da dopunim Saleta za vezivanje galerija mogu slobodno da kazem da su 10 puta bolje i cvrsce vezane nego one kod ekipe 402-411 a i po meni su lepse..
Naravno sve pohvale za slike!
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Postod djole » Ned Sep 18, 2011 9:33 pm

Ma galerija se vezuje sa nekim U ili L profilom, i nema da mrda :wink: . Tako i Lastrin Nibus, posle 10ak godina se sav ofucao unutra, ali galerije ne mrdaju
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod alexandargh » Ned Sep 18, 2011 9:40 pm

@Nenad_KM: Hvala!

@djole: Lastra ima Nibusa?
Korisnikov avatar
alexandargh
Član

Postod Nele Nibus » Ned Sep 18, 2011 9:42 pm

djole je napisao:Ma galerija se vezuje sa nekim U ili L profilom, i nema da mrda :wink: . Tako i Lastrin Nibus, posle 10ak godina se sav ofucao unutra, ali galerije ne mrdaju

Kao i smederevci i 350-tke u Expresu.. Samo sto smederevci i nisu bas ofucani prosle godine su radjeni.. Inace ona galerija moze opusteno u neke novije buseve samo mozda drugacije table za putnike..
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod djole » Ned Sep 18, 2011 9:45 pm

alexandargh je napisao:@djole: Lastra ima Nibusa?

ima par komada, mi ih zovemo Nibus, ali je to su niski Sanosi 315 koji su u ekspresu krajem 90ih podignuti, uradjen Nibus enterijer, stopaljke, MAN motor...
ovo je enterijer tog Lastrinog...
djole je napisao:Image
Poslednji put menjao djole dana Ned Sep 18, 2011 9:48 pm, izmenjena samo jedanput
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod Nele Nibus » Ned Sep 18, 2011 9:47 pm

alexandargh je napisao:@Nenad_KM: Hvala!

@djole: Lastra ima Nibusa?

Sanos 315.21 sredjivan kompletno u Nis ekspresovoj hali.. Ima i Kavim Jedinstvo 2 komada S 315.21 takodje sredjivani u Nis ekspresu, jedan ima istu galeriju kao smederevac..

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod negas » Pon Sep 19, 2011 12:40 am

Aleksandre gde i otprilike u koliko sati ste pravili pauzu! Pa kakvi su to putnici, kada su tako neljubazni...ja reko reci ces za osoblje, a ono obrnuto :D :wink: I bolje..

Divne slike!!!

Sajko nam je stavio odlican Nibus IK, ovaj je unutra vrh, prostran, dublji boksevi, samo klima da se stavi...bice...inace VRH, pravi medjugrad! Ko upisan! :wink: Bravo za fotku, kao uvek :wink: :shock:
negas

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod alexandargh » Pon Sep 19, 2011 7:36 am

Pa otprilike dva sata posle polaska, znači negde oko 15 - 15.30 h, na nekoj NISovoj pumpi na autoputu, nisam uspeo da vidim gde tačno.

Što se tiče putnika, problem je bila jedna starija žena (da ne kažem baba) koja nam je zauzela mesto koje mi imamo rezervisano, i onda još gunđala što smo mi seli tu pored, i što smo je ljubazno zamolili da skloni torbu sa sedišta pošto zauzima mesto. Na kraju smo je ljubazno zamolili da se premesti na neko slobodno mesto, šta je ona odbila uz vređanje i psovke. Na kraju smo morali da zamolimo vozača da je premesti.
Korisnikov avatar
alexandargh
Član

Postod MILE » Pon Sep 19, 2011 10:24 am

To je na BS Mihajlovac, tu oni obavezno prave pauzu, sipali su i gorivo?
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod alexandargh » Pon Sep 19, 2011 11:20 am

Nisu sipali, samo smo stali na pauzu.
Korisnikov avatar
alexandargh
Član

Postod bogda78 » Pon Sep 19, 2011 12:05 pm

djole je napisao:
alexandargh je napisao:@djole: Lastra ima Nibusa?

ima par komada, mi ih zovemo Nibus, ali je to su niski Sanosi 315 koji su u ekspresu krajem 90ih podignuti, uradjen Nibus enterijer, stopaljke, MAN motor...
ovo je enterijer tog Lastrinog...
djole je napisao:Image

Vozio sam ovakav godinu i po,odlične galerije,jaka šasija,mazga!
bogda78
Član

Pridružio se: Sre Dec 08, 2010 10:44 am

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz južne Srbije