Logo

Kanis, Leskovac

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz južne Srbije.

Postod Sloba » Pet Apr 13, 2012 9:28 pm

Samo da ispravim, nije ELBO nego ELVO. :wink:
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Sponzor

Postod badi » Pet Apr 13, 2012 9:30 pm

Nemoj da ispravljas, 99% sam siguran da je na autobusima kad su bili novi pisao ELBO :wink:
badi
Član

Pridružio se: Sub Mar 19, 2011 10:54 pm

Postod Nikola_4217 » Pet Apr 13, 2012 10:44 pm

Evo Kanisovog Irizara..Moje dve omiljene slike..:) Nije mi nista ovako dobro ispalo u poslednje vreme:

Image

Image
Image Image Image ImageImage
Korisnikov avatar
Nikola_4217
Član

Pridružio se: Sre Jul 06, 2011 8:11 pm

Postod sasa-74 » Pet Apr 13, 2012 10:50 pm

badi je napisao:Nemoj da ispravljas, 99% sam siguran da je na autobusima kad su bili novi pisao ELBO :wink:

jeste al je grcki jezik tako da je ELVO :wink:
negas je napisao: Nema auta bez TAMica! Nekad su inzenjeri Dajca projektovali motor za bus bez goriva, al im bilo glupo zbog konkurencije, pa resili da ga naprave samo da radi bez vode :wink: :wink:
sasa-74
Mehaničar

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:10 pm

Postod Kanis » Pet Apr 13, 2012 11:23 pm

@Nikola_4217
Svaka cast za sliku, iskreno meni NIKADA ovako nije ispala njegova slika, ili mi se mozda nije namestio tako, SVAKA CAST! Mozemo poslati Scaniji za neki kalendar:) Krajnje izuzetan autobus, nije sto je moj! Vredan svakog komentara!
@ALeks
Ipak mislim da je on mali za tu kolor semu, neku bude beli Pb unikatan! A za ovog cemo smisliti nesto prikladno za njega!

Svim ostalima hvala na pohvalama!

A sto se tice ELBO ili na Grckom ELVO Scanie, sve ce biti sredjeno, u planu nam je da je sve sredimo do sezone, jer ce nam biti preko potrebna. Inace to je vozilo zmaj, ide kao luda, i to posle 4-5 miliona km, kako zamisli vozac, tako gazi sve pred sobom:) Motor 380ks, menjac 7brzina,kao sto ste vec rekli, izuzetan spoj, tako je cak i u novijjim Century-ma!
Samo nam je problem Mercedes Tourismo, kao sto vidite nema ga odavno na forumu, bus je u Pancevu, rade mu se sva stakla kompletno, tako da ce biti kao nov kad dodje, najvecu manu mu resavamo. I onda dolazi na red Elbo, svasta nesto cemo joj uraditi.

Da dodam, kod nas je godinama pravilo da u aprilu i maju spremamo vozila za sezonu, tako da su pripreme vec pocele, od postroja pa do pranja enterijera, koji je OBAVEZAN, tome dajemo veliki znacaj! Ipak je to ogledalo nase kuce, sve mora biti cisto i pedantno!
Kanis
Član

Pridružio se: Čet Jan 12, 2012 7:18 pm

Postod Aleks_BGD » Pet Apr 13, 2012 11:27 pm

Jeste resili problem zadnjih vrata na Turismu.Prosle godine kad sam isao sa njim onaj polazak u 22.50 iz Vlasotinca malo je duvalo tu kod vrata.Cini mi se da kod dosta autobusa vremenom ti kederi popustaju. :wink:
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod Kanis » Pet Apr 13, 2012 11:32 pm

Da, da to im je mana u pravu si, strada na vratima i na boksevima. Da ne kazem otklonjeno skroz, 80%posto je resen problem, jer su vrata bila spala, pa su nastelovana tako da za sad nema problema...
Kanis
Član

Pridružio se: Čet Jan 12, 2012 7:18 pm

Postod Nikola_4217 » Sub Apr 14, 2012 11:15 am

Hvala Kanis..:) Drago mi je da ti se svidjaju slike..kad sam ga video kako se opruzio,morao sam da slikam i eto sta je ispalo..:)
Image Image Image ImageImage
Korisnikov avatar
Nikola_4217
Član

Pridružio se: Sre Jul 06, 2011 8:11 pm

Postod anchy » Ned Apr 15, 2012 7:43 am

Kanis je napisao:Da dodam, kod nas je godinama pravilo da u aprilu i maju spremamo vozila za sezonu, tako da su pripreme vec pocele, od postroja pa do pranja enterijera, koji je OBAVEZAN, tome dajemo veliki znacaj! Ipak je to ogledalo nase kuce, sve mora biti cisto i pedantno!

Ja sam uvek bila odusevljena, sto ljubaznoscu vozaca, autobusom (udobnoscu), ali, 25. marta ove godine kad sam se isla iz Novog Sada za Nis, mogu reci da sam bila malo "razocarana". Kao prvo, vozac nije mogao/hteo da upali klimu od NS-a do Bg-a(od Bg-a do Nisa je super radila klima), a drugo, jedan od vozaca je pusio u autobusu.
anchy
Član

Pridružio se: Sre Jul 27, 2011 5:17 pm

Postod Nele Nibus » Ned Apr 15, 2012 6:55 pm

Jos nije vreme da se pali klima niko je jos uvek ne pali, a sto se pusenja tice to se ne tice putnika, tu je kontrola da to utvrdi na licu mesta i adekvatno kazni vozaca..
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Postod anchy » Pon Apr 16, 2012 9:59 am

Pa ja mislim da se i te kako tice putnika, jer to ume da smeta ljudima i to mnogo (uzmio za primer astmaticare), no da ne zalazim dublje u ovu tematiku, nisam htela nista lose reci ovim, samo sam htela da skrenem paznju, ali sledeci put kad budem videla da neki vozac pali cigaretu, ja cu zvati kontrolu.

Pozdrav
anchy
Član

Pridružio se: Sre Jul 27, 2011 5:17 pm

Postod Nibus-ja » Pon Apr 16, 2012 10:13 am

Ма и код осталих превозника се то пушење не спроводи баш како би требало
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod sasa-74 » Pon Apr 16, 2012 10:15 am

Nemoj odmah kontrolu nema smisla, prvo odes i kazes vozacu da ti smeta i lepo zamolis pa tek ako te ne poslusa zapretis da ces da zoves .
negas je napisao: Nema auta bez TAMica! Nekad su inzenjeri Dajca projektovali motor za bus bez goriva, al im bilo glupo zbog konkurencije, pa resili da ga naprave samo da radi bez vode :wink: :wink:
sasa-74
Mehaničar

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:10 pm

Postod badi » Pon Apr 16, 2012 12:08 pm

100% je u pravu, trebalo bi najrigoroznije kaznjavati ovakve slucajeve, mada i ja znam da je jako tesko sprovesti zabranu pusenja, sta vredi, kazete im, zapretite, i onda oni cim odmaknu od centrale firme sve to zaborave i opet isto, znam da putnike nervira, ali i vlasnicima firmi je jako tesko da sprovedu pravilo zabrane pusenja :twisted:
badi
Član

Pridružio se: Sub Mar 19, 2011 10:54 pm

Postod gospodin dzo » Pon Apr 16, 2012 12:14 pm

Kanis,imam pitanje za Vas.Da li ste Vi pre nekoliko godina (izmedju 2003 i 2005) parkirali autobuse na Radio faru kod Eda Bulata ili je to bila neka druga firma?
Bio sam dosta mali,pa se vise i ne secam koja firma je bila,ali 100% je bila firma sa juga Srbije...
Cuvam i usvajam zensku decu od 17-18 leta,po mogucstvu sa stranim drzavljanstvom :mrgreen:
gospodin dzo
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Dec 27, 2010 9:39 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz južne Srbije