Logo

Benko tours 92, Novi Pazar

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz južne Srbije.

Re: Benko tours 92, Novi Pazar

Postod sremacns » Uto Jun 16, 2015 7:40 pm

Marko_KM je napisao:Imaju prinovu Setra 328DT ex Miki&Miki Nis :wink:

Evo je ta Setra 328 DT premijerno ...rade sa njom liniju Novi Pazar - Geteborg :o
Inače pozvan sam od Benka da budem gost fotograf na liniji za Švedcku javljam se sledećeg meseca i vraćamo se sa milionče slika :mrgreen: :wink:
foto : Benko Tours
Image
Korisnikov avatar
sremacns
Član

Pridružio se: Čet Nov 17, 2011 8:01 pm

Sponzor

Postod Marko » Sre Jun 17, 2015 1:27 pm

Image
Benko na liniji Novi Pazar - Geteborg
Poslednji put menjao Marko dana Pon Dec 07, 2015 12:27 am, izmenjena samo jedanput
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod sremacns » Ned Jun 28, 2015 9:50 am

prevoznik : Benko Tours
vozilo : Mercedes Tourismo
linija : Subotica - Novi Pazar
datum : 27.06.2015.
foto : Kremer Damir
Image
Korisnikov avatar
sremacns
Član

Postod Sloba » Ned Jun 28, 2015 7:41 pm

Putovao mi drugar Benkom iz Subotice za Novi Sad, kaže da su za izbegavanje; sve vreme išli oko 80 i kuvali se unutra bez klime. Čini mi se da ga je vozila S216HDS.
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod toma » Ned Jun 28, 2015 7:46 pm

Kakav post :mrgreen: Za klimu I da poverujem ali za brzinu kretanja... svaka cast za strucnost.
toma
Član

Pridružio se: Pet Dec 18, 2009 7:36 pm

Postod Sloba » Ned Jun 28, 2015 7:46 pm

Svaki noviji telefon ima ugrađen GPS, na primer?
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod toma » Ned Jun 28, 2015 7:53 pm

Nisam to znao da mi ne kazes ti. Da je vozio 100 km/h onda bi mu bili prebrzi. Prporuci mu da sledeci put s pomenutim telefonom krene pesaka na put. I odgovarajuca brzina kretanja I dobra klima (2u1).
toma
Član

Pridružio se: Pet Dec 18, 2009 7:36 pm

Postod Sloba » Ned Jun 28, 2015 8:03 pm

Brzina kretanja jeste vrlo subjektivan osećaj osim ako ne postoji podatak sa nekog brzinomera/GPS-a ali opet nije nemoguće izmeriti.

Opet, bolje 15 minuta kasnije nego 20 godina ranije. :)

BTW, sremac je pomenuo da će putovati sa njima za Geteborg, koliko košta povratna karta?

Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod sremacns » Ned Jun 28, 2015 10:03 pm

Benkova vozila nisu za izbegavanje već za svaku preporuku !!! Lično sam putovao sa njima i imam samo reči oduševljenja :o
... u svako vozilo se ugrađuju samo originalni i samo novi delovi o čemu govori očuvanost vozila ...što se tiče Setre 216 HDS lično sam i sa njom putovao sa ispravnom klimom a mogu da potvrdim da je vozilo izuzetno udobno za putnika iako ima godina Setra je kvalitet :wink: Lično poznajem i vozače a moje tvdnje može da potvrdi i kolega Saudin :wink:
Šte se tiče cene povratne karte za liniju Novi Pazar - Geteborg iznosi 170 eura na 30 dana i 175 eura na 6 meseci ...ja sa tim nemam ništa :mrgreen:
Od mene dalje fotka izuzetno očuvane i udobne Setre 315 sa kojom je putovao i kolega SBOY koji je takođe mnogo zadovoljan uslugom
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 659&type=1
Image
Korisnikov avatar
sremacns
Član

Postod Sloba » Pon Jun 29, 2015 12:40 am

Ne znam kakva im je popunjenost kod tih linija, obzirom da Wizz Air iz Beograda do Geteborga ima jako slične, a, moguće, i manje cene. Isti primer važi i za Stupovu liniju Vršac-Malmo. Očigledno da neki ljudi više vole da provedu 30 sati u autobusu nego 2 sata u avionu. :D

Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod sremacns » Pon Jun 29, 2015 9:10 pm

Benko ima dva polaska nedeljno iz obe države a razlog zašto koriste autobus je što su putnici u avionu ograničeni na težinu prtljaga koji mogu poneti neznam tačno čini mi se negde oko 25 kg po osobi dok u busu nema ograničenja težine prtljaga ...čak se dešava da pojedini putnici ostave prtljag a putuju avionom dok prtljag sačekaju sutra dan :mrgreen:
Korisnikov avatar
sremacns
Član

Postod Fipi 494 » Sub Jul 04, 2015 12:04 pm

Putovala je moja tetka sa njima za Geteborg, i sa obzirom da malo rade, mogu reci da su dobro razradili liniju, slikala mi je kada je isla sa 315 HDH, losa je slika mnogo pa nisam ubacio, a kada se vracala je isto dolazila sa tom Setrom, a bio je pored i jedan 403. Za kratko vreme razradili posao za 2 busa(oko Nove godine je negde bilo) , to je vec za svaku pohvalu i ne bi bezveze uzimali dekera ;)
Setra S 431DT :)
Korisnikov avatar
Fipi 494
Otpravnik

Pridružio se: Čet Jul 18, 2013 1:37 pm

Postod sremacns » Pon Jul 13, 2015 11:19 am

Drugari evo malo slika sa putovanja u Geteborg ( Švedska ) Bila mi je velika čast i privilegija gostovati na tako dalekoj liniji :o
U Novi Pazar sam došao dan ranije kako bi zabeležio slikama bazu i kako bi došao do još nekih bitnih informacija . Firma Benko Tours je osnovana davne 1990 godine i tada je bila prva i jedina privatna firma za prevoz putnika u Novom Pazaru da bi se vremenom jedan deo firme odvojio i krenuo samostalno da radi u pitanju je Kimmel koji je bio suvlasnik . Danas firma Benko Tours 92 broji 15 vozila u voznom parku ...sva vozila sami održavaju u sopstvenoj radionici koju su davno kupili od Sandžak-transa . U vozila se ugarađuju isključivo novi i originalni delovi a meni veoma zanimljiva informacija koju sam lično doživeo da vidim kako se poštuje reč i savet mehaničara , vozača i ostalih radnika tako da se tačno zna ko šta radi i za čega odgovara . Vlasnik firme Hakija Tahirović rekao mi je da on kada dolazi u radionicu neželi da se radnici plaše i kao nešto rade već želi da ima puno poverenje u radnike da on njih sluša šta mu predlažu i da radnici jedva čekaju da ga vide :o Atmosvera u firmi je takva da prosto poželiš da se tamo zaposliš :mrgreen:
U radionici se nalazi jedno vozilo koje je nedavno kupljeno od policije u pitanju je Setra 315 HD u extra stanju koja je oduzeta na carini a ovde će služiti isključivo za rezervne delove ... obnova voznog parka se finansira isključivo za novac dok razni krediti nedolaze u obzir . Planira se proširanje međunarodnih linija i kao mogućnost nabavke još jednog dekera .
Da polako krenemo sa raportažom sa linije Novi Pazar - Geteborg ...Krenuo sam iz Novog Sada dan ranije ( ponedeljak ) sa Setrom 315 belom i na put sam poneo poklon maketu :o
Image
Image
Image
Image
Image
Korisnikov avatar
sremacns
Član

Postod sremacns » Pon Jul 13, 2015 11:24 am

Bela Setra je izuzetno dobro očuvana udobna i prijatno rashlađena , vozno osoblje ljubazno i korektno prema zahtevima putnika
Image
Image
Image

pauza 10 minuta u Preljini

Image
Image
Korisnikov avatar
sremacns
Član

Postod sremacns » Pon Jul 13, 2015 11:29 am

U utorak ranu ujutru Mercedes Tourismo put za Suboticu
Image
Image

Prinova Mercedes Sprinter koji čeka registraciju a zatim ide put Švedske gde će služiti za dovoz putnika za Srbiju do polazne stanice iz okolnih mesta ...

Image
Image
Korisnikov avatar
sremacns
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz južne Srbije