Logo

Neobus

Diskusije posvećene gradskim, prigradskim i međugradskim autobusima.

Postod volvos » Sre Nov 12, 2008 11:52 am

Ponudi im registraciju na forum,vidi se da su ozbiljni momci :D
Image
volvos
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm

Sponzor

Postod cone » Sre Nov 12, 2008 11:53 am

Jako mi je simpatično ovo plavo osvetljenje stepenica na modelima Citta LE i SLF:

Image

Image

Image

Image
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod Huanita » Sre Nov 12, 2008 11:55 am

I meni se svidjaju :)
Disen que el que no ariesga,no gana...Pero no es bueno ariesgar cuando tienes mucho que perder...
Korisnikov avatar
Huanita
Član

Pridružio se: Sre Avg 06, 2008 8:18 pm

Postod cone » Sre Nov 12, 2008 11:56 am

Ta svetla se fino vide i na ovoj slici (Sloba ih upravo slika na prednjim vratima). :)

Image
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod markotar » Sre Nov 12, 2008 6:54 pm

Stvarno super! Ja sad jos vise zalim sto niko nema sluha da bar ISPROBA Neobus u Beogradu!!
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod milos265 » Sre Nov 12, 2008 8:36 pm

Pa gsp-u NEOBUS nece biti interesantan sve dok vlada monopol Ikarbusa a mislim da ce NEOBUS vremenom postati interesantan privatnicima uz odgovarajucu, konkurentnu cenu.
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod ОСТОЈА » Čet Nov 13, 2008 9:00 am

Па ми већ имамо конкурентну цену и врло добар квалитет, нарочито шасијског дела, а напредујемо из дана у дан у завршној обради, мада и ту шишмо Икарбус жестоко.

Надам се, да сад кад је Икарбус приватна, а не државна фирма, неће више бити фаворизовања овог предузећа на уштрб интереса Београђана.
ОСТОЈА
Rukovodilac prodaje

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 1:33 pm

Postod ОСТОЈА » Čet Nov 13, 2008 11:31 am

Stefan Bgd je napisao:Favorizujte vi ostala tržišta,vi ste novosadska fabrika i mesto vam je u Novom Sadu,našoj Beogradskoj je mesto u Beogradu.

Коментар је као из пећинског доба. Значи предузећа из једног града, своју робу могу продавати само у том граду?
Poslednji put menjao ОСТОЈА dana Čet Nov 13, 2008 11:38 am, izmenjena samo jedanput
ОСТОЈА
Rukovodilac prodaje

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 1:33 pm

Postod s215hdh » Čet Nov 13, 2008 11:34 am

Ma nemoj, bas si pametan, Ikarbus svuda da se siri a da mi ne idemo u BG. Bas ti je to pametno. Zasto da ne? Neka se lepo ponudi jednaka konkurencija a ne da Ikarbus bude zasticen? Ako se toliko stiti trziste, samo znaci da ne valja... Pusti slobodnu konkurenciju pa da vidis sta ce da se kupuje...
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod Darko » Čet Nov 13, 2008 11:35 am

Bez da ikoga uvredim, verujem ja da je Neobus kvalitetan autobus, da nije ne bi ih ppo NS toliko bilo ali u dizajnerskom smislu kao i sa strane prakticnosti unutra mi je Ikarbus svetlosnim godinama ispred...

Npr razumem da ovo nije niskopodni autobus ali cemu ove stepenice i ovako visok pod u drugom delu? Zamislite takav autobus u BG guzvi... Totalno neprakticno. Plus sto osecam kako neko ko je 180cm+ moze uspravno da stoji kod zadnjeg sedista.

I opet dalje kazem bez uvrede ali to je moje misljenje, autobus mi izgleda kao da je iz Liaz-ove fabrike izasao, pogotovo od pozadi. Zar je moguce da po tom pitanju nista ne moze da se uradi? Pa IK je 30 god moderniji po izgledu od ovoga, da ne pricamo o nekim ozbiljnijim proizvodjacima sa zapada...

Eto toliko i opet kazem, ovo je samo licno misljenje, neka se niko ne uvredi.
Darko
Član

Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 8:06 pm

Postod Darko » Čet Nov 13, 2008 12:35 pm

Nema potrebe za takvim tonom, znam i ja tako da razgovaram ali ovde ipak samo misljenja razmenjujemo...

U pravu ste izvinjavam se, zaboravio sam na taj autobus. Stavite njega pored 112N i mislim da je sve receno sto se dizajna tice. Sto se tehnike tice tu nema sta da se prica, i IK i NEOBUS samo sklapaju tako da se sve svodi na to ko manje fusari dok radi, jer oboje koriste poznate i priznate motore, menjace itd...

Dakle nemojte se hvatati za sitnice koje cete koristiti kao argument jer takva diskusija ne vodi nicemu, kao sto rekoh to znam i ja da radim.

Kako se niste setili da spomenete zglobni autobus? Ili zglobni niskopodni... Itd itd. O "autobusima u planu", prototipovima i slicno necemo sad. Poenta price ako sutra GSP hoce da kupi jos 100 niskopodnih zglobova sa cime NEobus moze da konkurise na tenderu?
Darko
Član

Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 8:06 pm

Postod Krle » Čet Nov 13, 2008 3:57 pm

A, koliko pre neki dan napisah da mi se ovaj sajt najvise svidja zato sto imam prijatan osecaj kad ga posedim, zato sto sticem utisak da smo svi drugari, diskutujemo, imamo svoja misljenja i medjusobne nesuglasice, ali se postujemo i uvazavamo, a sad...i to, oko cega??? :( :( :( :( :( Evo jednog radnickog "Neobusa", i sledeci put kad udjem u ovu temu hocu samo da vidim komentare u vezi njega ili nekog novog, i da zavrsim poruku sa "smile"-ijem :( :( :( :(

Image
Krle
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 12:55 pm

Postod volvos » Čet Nov 13, 2008 5:28 pm

Auuu,ovaj je bas lepo ocuvan
Image
volvos
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm

Postod cone » Pet Nov 14, 2008 9:46 am

Krle je napisao:Evo jednog radnickog "Neobusa"

Image

Krle, super ti je slika, ali ovaj model mi se nikada nije sviđao... :roll:
Taj model je nastao 90-tih godina na zahtev ATP "Vojvodina" (dok još nije bio privatizovan) i urađeno je destak komada modela 26.120 P sa TAM motorima. Bili su veoma asketski opremljeni sa lošim sedištima. Uh, taj period najradije želim da zaboravim.
:lol:
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod djole » Pet Nov 14, 2008 9:57 am

To je nesto tipa ik-103p?I nije lose za linije do 100ak km,sa vecim brojem stanica,protokom putnika.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski, Prigradski, Medjugradski