markotar je napisao:Apsolutno se ja slažem da sa Rusima ne bi trebalo imati nikakva posla! I sam sam živeo u Moskvi i vrlo dobro ih poznajem. Jednsotavno su nepouzdani i skloni prevarama (uostalom, zar smo mi bitno različiti?)!
No, jako je lako nekoga najuriti! A šta posle? Podsetiću ponovo da se niko, apsolutno niko osim te ruske fabrike nije interesovao za njega! To ipak nešto govori, zar ne? A da ostane na državnim jaslama je štetno i za državu (prevelika budžetska davanja) i za građane (koji se vole lošim i skupim autobusima) ali i za sam Ikarbus (u kome se ništa neće raditi na restrukturiranju, a da ne govorim o podizanju kontrole kvaliteta, a stagnacija je u ekonomiji samo korak od propadanja). Kako sada stvari stoje, sa Rusima ili bez njih, Ika u svim mogućim scenarijima nažalost polako klizi u propast...
Da je pre privatizacije Ikarbus sređen kako treba, da mu država sve ove godine nije nameštala poslove, zbog čega je fabrika prividno radila, već da ga je stvarno stavila na noge možda bi ga sada prodala mnogo boljem kupcu...
Neko je gore pomenuo da Ikarbus treba da se orijentiše na gradski i prigradski program. Potpuno se slažem! Ali tu ima puno da se radi, pre svga na kvalitetu ali i na smanjenju kapaciteta!
Ima tu i nase krivice jer da je sve precizirano tada kupoprodajnim ugovorom danas niko nebi imao problema od nasih PROPALIH preduzeca i firmi.