Logo

Ikarbus (2)

Diskusije posvećene gradskim, prigradskim i međugradskim autobusima.

Re: Ikarbus (2)

Postod blokovi » Pet Jun 23, 2017 10:17 pm

Итекако ГСП одржава Икарбус у животу, али је проблем што Икарбусу вечито нешто фали... Проблем није што нема посла, проблем се прави у главама руководиоца на обе стране, нарочито је проблем Икарбуса што није способам да надогради готову шасију и пусти на улицу без пропуста, па колико задњих серија Икарбуса има проблема кад изађе на улицу? Дајте више молим вас... Па врата су проблем на овим серијама за Космај, а тек за Земун су катастрофа... Није све мотор и мењач.
blokovi
Član

Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 3:00 pm

Sponzor

Postod Sloba » Pet Jun 23, 2017 10:50 pm

'Ajd ti prvo budi dosledan jednom u životu pa odgovori ovde.
viewtopic.php?f=20&t=5922&start=120#p539073

Kako GSP održava Ikarbus u životu? Ovime tvrdiš da GSP isplaćuje radnike, da GSP upumpava kapital, a oni su samo običan kupac. Rade remonte autobusa za GSP, a zar nije bolje da se isti radi u matičnoj fabrici nego u nekoj šupi?!

Ako su ti vrata najveći problem na autobusu, a vidim ovde da jesu, onda svaka čast. Sva tvoja mržnja prema Ikarbusu daje samo jedan argument - vrata. Za koja se slažem da im treba dosta razrade jer se dešava i kod nas da se prilikom zatvaranja vrata sama otvore jer senzori verovatno detektuju da se neko zaglavio. Ali promeniti dobavljača je najmanji problem. ;)
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod suikar » Sub Jun 24, 2017 11:29 am

Slobo,na ovo smo se već navikli,da je Ikarbus uvek najgori.Mi subotičani ih čekamo.Pa,neka je najgori,ali je naš.Iskreno me raduje,što ću ponovo videti nove IKARBUSE na našim ulicama.I svaka čast Subotica transu,što se opredelio za Ikarbus.
suikar
Član

Pridružio se: Ned Jan 10, 2010 10:56 pm

Postod zemunac » Ned Jun 25, 2017 10:10 pm

kakav takav je nas je barem imamo neku fabriku u nasoj zemlji
U čaršiji važi jedno staro pravilo Ništa GSP, ništa GSP, samo kamilom.
zemunac
Član

Pridružio se: Pet Dec 06, 2013 6:54 pm

Postod negas » Pet Jun 30, 2017 3:43 am

profa_chb je napisao:negase... Ove je lepljena oplata, kao i na ostalim modelima (sem IK103/206), kakvo zavarivanje...

Problem ugradnje tuđih svetala je homologacija. Autobus ne može da dobije homologaciju ugradnje svetala ako nema homologacije za svaki od uređaja (svetala). Kontam da neko ko proizvodi za Mercedes neće to da da tek tako. Ni Hella neće da proda tuđa svetla...

Niko nije obratio pažnju na radar i kameru? To je sada standard na OC500RF, koliko sam video u Mercedesovom prospektu :)

Pisah čeono da zavare a po dužini lepak. Tako je nibus radio, i to nije loše rešenje...i to reba uraditi a ne da se vrši oplatnjivanje sa segmentima-tablama lima. Ne videh nijedan međugradski bus novijeg datuma da je tako urađen!?!

Oko farova, ok, ali i ovi kineski imaju neku homologaciju...mogli su isto uraditi kao na prigradskom mercedesu, ili nešto slično.
Ovde prvo treba izmeniti mehanizam vrata, onu sponu izmestiti i segmentnu oplatu ne raditi. Posle farovi i bus je vrhunski. Bolje njega uzeti nego novog Intoura sa stolicama bez galerija (a ima takvih u Arrivi a rade BGD-Kladovo često).
Hajde da vidimo ovog IK-a na drumu pa ćemo pisati...ali biće to ok.
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod roadcrasher » Uto Jul 04, 2017 4:43 am

Nisam bio dugo na forumu al ova tema nemoze dva dana bez politike :(.

Ikarbus kao i neki proizvodjaci iz regiona imaju (po meni lijep dizajn) al nemaju trziste. Crotram, Ikarbus, Sanos, TAM su samo jedni od tih kopanija, dodaj na to politizaciju dobijes katastrofu. Al dosta o politici ajd malo o novajliji 312ici, meni se nesvidja. Cini mi se ako da sam farove i prednje i zadnje a i neke detalje dizajna vec vidjao na drugim busevima :( tako da sve u svemu spoljasnjost mi nepase. Unutrasnjost bolje izgleda od nekih vec navedenih proizvodjaca.

Jos jedno nerviraju me ljudi koji "navijaju" za kartanac. Prestanite vise o politici, i budite objektivno kriticni. Volio bih moderatore da malo povedu racuna o tome :(.
roadcrasher
Član

Pridružio se: Sre Jan 22, 2014 7:05 am

Postod suikar » Uto Jul 04, 2017 5:25 pm

Bravo roadcrasher!Subotica trans je naručio tri autobusa.IK-112M,IK-218M i baš ovaj IK-312MB.Jedva čekam da ih vidim na subotičkim ulicama.Više me raduju novi Ikarbusi nego ovi polovni MAN-ovi.Da li zna neko,da li su ih počeli praviti?
suikar
Član

Postod Sloba » Uto Jul 04, 2017 6:01 pm

Nisu još počeli da ih prave, ali neće biti modeli kao što si naveo.

Solo će biti na MAN šasiji, zglobni će biti isti kao novosadski a IK-312 će se takođe raditi na MAN šasiji. ;)
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod suikar » Uto Jul 04, 2017 8:48 pm

Hvala na informaciji. :-)
suikar
Član

Postod negas » Ned Jul 09, 2017 8:09 pm

suikar je napisao:Bravo roadcrasher!Subotica trans je naručio tri autobusa.IK-112M,IK-218M i baš ovaj IK-312MB.Jedva čekam da ih vidim na subotičkim ulicama.Više me raduju novi Ikarbusi nego ovi polovni MAN-ovi.Da li zna neko,da li su ih počeli praviti?

I mene isto, nego polovnjaci 10 god stari...
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod roadcrasher » Uto Jul 11, 2017 11:54 pm

Ma ljudi ja sam ovdje radi autobusa a ne radi rasprave dal je bolji polovan MAN ili nov Ikarbus.
roadcrasher
Član

Pridružio se: Sre Jan 22, 2014 7:05 am

Postod Pavle » Čet Jul 20, 2017 3:41 pm

Evo jedan Ikarbus od mene. Uz put sam dosta slicnih sreo(bar 3-4) i svi su Lastrini.
Image
Pavle
Član

Pridružio se: Ned Jun 04, 2017 2:34 pm

Postod bokibg » Pet Jul 21, 2017 7:40 am

Stara ik 302 raba ex lasta.
Korisnikov avatar
bokibg
Član

Pridružio se: Ned Okt 26, 2014 1:08 pm

Re: Mercedes-Benz

Postod profa_chb » Sre Jul 26, 2017 7:46 pm

Malo kasnim, moram. Kako to, bre, može low entry sa troja vrata u gradskom?!?! PA GDE TO IMA?
Sloba je napisao:Niskoulazni Citaro u Kopenhagenu, samo kod jednog prevoznika. :)
Image

viewtopic.php?p=541097#p541097
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Re: Mercedes-Benz

Postod Zet109 » Sre Jul 26, 2017 7:48 pm

Pa Ikarbus Ik 112 LE? Isto ima verzija sa troje vrata...
MAN kann.
Korisnikov avatar
Zet109
Član

Pridružio se: Sub Maj 07, 2016 10:56 am

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski, Prigradski, Medjugradski