cone je napisao:Tražili su vozilo koje (osim ulaznih stepeništa) nema podeste i promenu nivoa poda u enterijeru. Ovaj uslov je iz razloga da bi se smanjila mogućnost povrede putnika. Zbog ovog će konstrukcija poda Citte SLF pretrpeti minimalne izmene.
Drugi razlog je znatno niža cena šasije B7R u odnosu na niskopodnu šasiju B9L. Šasija B7R se do sada pokazala kao najrentabilnija, a njen motor kao izuzetno ekonomičan i pouzdan.
markotar je napisao:Od početka sam bio ubeđen da je onaj jedan stepenik u SLF prilično nezgodan za beogradske uslove, zbog velike protočnosti putnika. Drago mi je što će to ispraviti.
markotar je napisao:Drugo, pitam se kakav će biti raspored sedišta jer mi se standardni (kao na donjem linku) opet čini prilično nezgodnim za BG uslove. Da li je tu bilo nekih promena?
http://www.neobus.rs/pic/models/citta_s ... ta_slf.jpg
Naravno u pitanju su sitnice ali koje život znače.
markotar je napisao:Inače, iskreno ne vidim preterano bitnu razliku po pitanju udobnosti putnika između Ik-103 i SLF (uglavnom mislim da je ključ dobar raspored sedišta), međutim čini mi se da u Citi kod zadnjih vrata ima znatno manje prostora nego kod svog zemunskog ekvivalenta.
markotar je napisao:Svakako, finansije su bitan razlog. Ali problem je što će na sledećem tenderu za privatne prevoznike u BG, koji treba da bude raspisan 2011. sva nova vozila kojima prevoznici konkurišu na tenderu morati da budu niskopodna. Naravno ukoliko se gradski oci u međuvremenu ne predomisle pa prihvataju konkurisanje i sa neniskopodnim vozilima. To svakako nije problem Lasti ali manjm prevoznicima može biti.

Sada se taj deo neće spuštati, već će se spuštati samo deo ispred prednje osovine da bi pozicija vozača ostala ista. To praktično znači da će visina poda u srednjem delu biti viša, ali bez podesta.
Kod nas u NS je veliko nezadovoljstvo među putnicima bilo od 2005. godine pojavom velikog broja sedišta (raspored 2+2) u srednjepodnim ikarbusima. Dodatne muke su stvarali i podesti pod koje se mogu zavući noge.
cone je napisao:Naručilac je tražio 30 sedišta, što otprilike odgovara crtežu sa linka, više-manje. Sa tim brojem sedišta nema mnogo varijanti za manipulisanje. Naravno, idealno bi bilo (za putnike) da je traženo samo 20 sedišta, što bi otprilike bio raspored 1+1+šarage, ali prevoznici ne žele da im se vozila preopterećuju. Za njih su to sitnice koje život znače.![]()

Povratak na Gradski, Prigradski, Medjugradski
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 4 gostiju