Logo

Neobus

Diskusije posvećene gradskim, prigradskim i međugradskim autobusima.

Postod profa_chb » Pet Feb 18, 2011 6:15 pm

enterijer jeste veseo, to se slažem, sad, lepota... samo nek je kvalitetan :)
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Sponzor

Postod Mickey » Pet Feb 18, 2011 9:40 pm

jedva cekam da se provozam :D
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

Postod boyan92 » Pet Feb 18, 2011 10:03 pm

Mickey je napisao:jedva cekam da se provozam :D

I ja isto :D
Korisnikov avatar
boyan92
Član

Pridružio se: Sre Apr 07, 2010 11:45 pm

Postod markotar » Sub Feb 19, 2011 2:26 am

cone je napisao:Zadnja stena će biti redizajnirana u neko dogledno vreme. Ne liči na Liaza, već vuče "repove" TAM-ovog dizajna, što je još starije... :P

Pa meni liči na LiAZ-a i to prvenstveno zbog zadnje svetlnosne grupe. :wink: A verujem svakako da tu ima TAM-ove zaostavštine, krv nije voda. Moj glas da se to redizajnira što pre, jer definitivno kvari ostatak busa, koji je jako lepo spolja dizajniran!

Enterijer po meni mnogo lepo izgleda uživo. Postoje tu i detalji koje kamera nije uslikala, a to su rupice u lajsni na plafonu kroz koje duva ohlađeni vazduh, pa trakasto LED osvetljenje po sredini. Crveno-siva kombinacija boja enterijera se dobro uklapa. Obzirom da su tražena plastična sedišta, ne znam koji bi autobus izgledao unutra "veselije". Mislim da je ovde postignut maksimum po tom pitanju.

Nisam ja rekao da je bus neveseo (crvene šipke koje su Lastin "trejdmark" svakako doprinose šarenilu), ali jednostavno nešto mi tu ne štima, tj. nešto mi fali. Ne znam, ukusi se razlikuju. Naravno, govorim samo na osnovu onog što vidim sa slika, uživo ću dati sud kad u njih budem ušao, verujem da će utisak biti drugačiji.

A i ne sviđa mi se baš kako je rešen plafon, lepše bi bilo da je sa strane više zakošen pa da su ispod panela skriveni mehanizmi za otvaranje vrata, dakle nešto poput onoga što imaju Citte LE i LF ili, što to ne reći, Ikarbusi... Ovako me podseća dosta na novije Sanose...

Ne shvatite ovo kao cepidlačenje, dajem prosto svoje dobronamerno mišljenje. :wink:

Na kraju, kao što rekoh, svakao će najvažnija biti udobnost, a siguran sam da je ona na visokom nivou (osim, k'o što rekoh, poda koji je ipak previsok da bi bio udoban ali to je Lastin minus što kupuje takve autobuse).

Hvala za slike stepenica! Dopada mi se takvo rešenje. Mislim da će biti malih poteškoća u početku dok se pitnici ne naviknu ali definitivno mislim da je širina svakao pohvalna.

Svakako i ja jedva čekam da ga vidim na 15-ici! :wink:
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod cone » Uto Feb 22, 2011 10:58 am

markotar je napisao:A i ne sviđa mi se baš kako je rešen plafon, lepše bi bilo da je sa strane više zakošen pa da su ispod panela skriveni mehanizmi za otvaranje vrata, dakle nešto poput onoga što imaju Citte LE i LF ili, što to ne reći, Ikarbusi... Ovako me podseća dosta na novije Sanose...

Nisu iste visine natprozornih greda kao na niskopodnim vozilima, odnosno, manja je visinska razlika između prozora i krova. Kod visokopodnih vozila nije zahvalno praviti zakrivljene kanale na način na koji si opisao, jer bi putnici uz prozor udarali o njih glavom. Pored toga, prozori su viši od vrata, te zbog toga i prethodnog razloga nije moguće sakriti mehanizam vrata.
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod markotar » Uto Feb 22, 2011 2:57 pm

Ja nikad u životu glavom nisam udario u panel na Ik-201 npr. gde su sedišta mnogo više postavljena (na podsestima) od ovog Neobusića... Niti sam primetio da je nešto posebno nezgodno po glave u visokopodnom delu Citte LE. Verujem da bi neko košarkaške visine još i imao problem. :wink: Sa druge strane gotovo uvek glavom to zakačim u FAPu 537 ali on ima izuzetno niske prozore pa samim tim i veoma niske i strme panele. Sve zavisi kako se šta dizajnira, uključujući tu i vrata (koja su možda mogla da budu viša za koji cm i u ravni sa prozorom).

Mada gledajući pažljivije ponovo slike čini mi se da su prozori možda veći (viši) nego kod Ikarbusa... ili su pak vrata niža... Teško je oceniti na slikama, zato je dva čekam da ih vidim uživo.
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod 1011 » Uto Feb 22, 2011 3:54 pm

unutrasnjost ovih neobusa moze da prodje,ali spoljni izgled je katastrofa...ipak mislim da se lasta zajebala sto ih je uzela...
1011
Član

Pridružio se: Čet Dec 30, 2010 5:58 pm

Postod cone » Uto Feb 22, 2011 7:36 pm

Može da ti se sviđa ili ne sviđa, ali da je katastrofa, to je već zlurad komentar.
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod Aleks_BGD » Uto Feb 22, 2011 7:38 pm

cone je napisao:Može da ti se sviđa ili ne sviđa, ali da je katastrofa, to je već zlurad komentar.

Meni se svidja Neobus u kolor semi Veolije...mislim da mu bela boja odlicno stoji,bolje nego Lastina...plava. :wink:
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod cone » Uto Feb 22, 2011 7:40 pm

Bela boja najbolje paše svim autobusima. :wink:
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod Serval » Uto Feb 22, 2011 7:54 pm

cone je napisao:Bela boja najbolje paše svim autobusima. :wink:

I uopste vozilima, posto se najbolje moze videti linija i oblik. 8)
Dizajn autobusa, dizajn vozila, industrijski dizajn, art
Korisnikov avatar
Serval
Član

Pridružio se: Sre Apr 09, 2008 12:08 pm

Postod Iosis » Uto Feb 22, 2011 11:14 pm

Bus sa najboljom kolor šemom iz Neobusa je crni Universo koji je kupila JP Subotica. Crni sa sivim i crvenim linijama. Odlična kombinacija.
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

Postod negas » Sre Feb 23, 2011 5:10 am

Dobar bus uz sitnice, sve je vrhunsko, ma perfektno, ljudi mi smo samo jedna propala drzava, a gledaj sta rade inzenjeri i veste ruke majstora!!! :shock: :wink:

Nema, nema svaka cast!

A pojas iznad prozora kod niskopodnih buseva se radi i iz razloga torzione krutosti celog busa, tj karoserije! Ako je veci utoliko bolje za sam bus-sa tehnicke strane! Niskopodni cesto ili uvek praktikuju taj pojas, zbog skoro ramne sasije...Dakle bice mnogo menje uvijanja i savijanja!

Pa je dobro da ga bude, pogotovu kod gradskih! Dakle Neobusu pojas iynad prozora samo pomaze :wink: Neobuse gaZI :wink:
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod milos265 » Sub Feb 26, 2011 12:12 pm

Iskreno, terao bih ja ovakvu Citta-u vrlo rado. Mogao bi cockpit jos malo da se doradi ali je dobra ljudski.
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod Aleksandar » Sub Feb 26, 2011 2:05 pm

Možda zamerka što šofer nije dovoljno zaštićen posebnom kabinom, složićete se da je to ipak važno za uslove u Beogradu :roll:

cone je napisao:Radno mesto vozača:
Image
Aleksandar
Član

Pridružio se: Ned Nov 07, 2010 1:25 am

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski, Prigradski, Medjugradski