Solaris Urbino III 10Lokacija:
Plac KonstytucjiVikendom i praznicima od 12 do 20 časova saobraćaju tramvajska linija 36 i kružna autobuska linija 100 sa dva-tri vozila modela koji su povučeni iz upotrebe i vlasništvo su Varšavskog udruženja ljubitelja gradskog prevoza. Koji tramvaji, odnosno autobusi će saobraćati tokom konkretnog dana vikenda možete pronaći na njihovom
sajtu. Nažalost, kako sam imao ograničeno vreme, nisam želeo da se lokacijski i vremenski prilagođavam stajalištima i redovima vožnje ovih linija, pa se nisam vozio. Biće prilike. I da, slika nema veze sa opisom.
Solaris Urbino IV 18 CNGLokacija:
Stare MiastoPrimer stajališta gde se vozila JGP-a zaustavljaju u unutrašnjoj "žutoj" traci, a automobili čekaju u spoljašnjoj da se završi ukrcaj/iskrcaj putnika. Malo je besmisleno što se i autobusi zaustavljaju u unutrašnjoj traci, ali kad postoji saobraćajna kultura onda to valjda i nije toliko bitno. Inače, tek tokom pravljenja reportaže sam provalio da je ovo CNG model, jer sam mislio da imaju samo električne, a spolja izgledaju gotovo identično. Sreća, pa je slika sa visine.
Solaris Urbino IV 12 ElectricLokacija:
Plac TeatralnyZa ove sledeće sam siguran da su električni, vidi se pantograf. Za početak jedan solo primerak ispred Nacionalnog pozorišta.
Solaris Urbino IV 18 ElectricLokacija:
Plac TeatralnyI zglobna varijanta sa iste lokacije. S obzirom da ih imaju čak 130, ne čudi što su sve slike u nastavku od ovog modela.

Plac KrasińskichNažalost, nisam imao sreće da se provozam u njima, jer kad god sam koristio prevoz uglavnom su mi nailazili zglobni dizel Solarisi III generacije, gotovo identični beogradskim primercima.

Dworzec CentralnyDa završimo reportažu sa jednom skroz modernom slikom, u skladu sa XXI vekom.