Evo bolji poznavaoci od mene su objasnili koji je koji model, a ovaj plavi od "Primorja" sluzi za prevoz njihovih radnika tokom ljeta od Tivta do hotela "Plavi horizont".
arsenal je napisao:Evo nesto za ljubitelje starih ikara....
Meni je posebno zanimljiva zadnja slika, ovaj IK-110B ima niže postavljene štopke, e sad mene jako zanima dali je to do godišta ili do modela (npr. IK-110 Niže postavljeni, a IK-111/115 visočije) a već ranije sam postavio crtež sa Sarajevskim i Istočno Sarajevskim (plavim) Verzijama
Kao što je Cone već napomenuo,ovaj autobus je tipa IK-108.Nema usis gore.A što se svetlosne signalizacije na zadnjem zidu tiče,nema veze sa tipom vozila.Ima i IK-110-ki i IK-111-ki sa povišenim stop svetlima,dok je zadnja generacija ovih autobusa imala četiri kocke.
Hvala na objašnjenju a kod nas u Sarajevu bio je jedan sa malim okruglim štopkama postavljenim vertikalno (povišeno) a bio je bar jedan sa okruglim horizontalno postavljenim, kao u starijeg modela Sanos S115/S200
a na zglobne IK-161 434 i 436 su ugrađene Sanosove štopke sa 4 kocke, (oko 2003, pri kraju njihovog radnog vijeka.)