Diskusije posvećene gradskim, prigradskim i međugradskim autobusima.
Odgovori

SOR

Pet Feb 08, 2008 4:00 pm

Image
Image
Image

Pet Feb 08, 2008 4:05 pm

Ovi crljeni su simpaticni :twisted:

Image
Image
Image
Image

Pet Feb 08, 2008 4:14 pm

imaju i zglobasa

Image
Image
Image
Image

Sub Feb 09, 2008 1:57 pm

Cija je firma SOR?

Sub Feb 09, 2008 3:20 pm

Češka.

SOR=Najgadniji bus ikada.

Ned Feb 10, 2008 9:38 am

Nisu uopste losi,vozim se njima barem 2-3 puta nedeljno.Veoma zategnuti,nema nista da skripi

Ned Feb 10, 2008 2:38 pm

djole je napisao:Nisu uopste losi,vozim se njima barem 2-3 puta nedeljno.Veoma zategnuti,nema nista da skripi

Sve ja tebi vjerujem ali brte mili ružni su

Ned Feb 10, 2008 5:23 pm

Ma meni je jedino ruzan do bola ali i nije toliko los,mozda je fabrika htela da se po spoljasnosti razlikuje od svih ali posto su svi drugi lepi,morao je ispasti ruzan

Ned Feb 10, 2008 6:59 pm

Meni su bas ekstra, nekako su drugaciji..,. (mozda zato sto volim Neoplan, pa volim i drugacije :D )

Pon Mar 02, 2009 2:19 pm

Evo, budim ovu temu iz mrtvih, ali sa razlogom.

Gradski prevoznik u Pragu DPP je ugovorio sa proizvođačem SOR kupovinu, ni manje ni više nego 620 autobusa, sa opcijom od još 100!

Radi se o 465 solo autobusa tipa NB12, 235 zglobnih autobusa tipa NB18 i 20 hibridnih zglobnih autobusa tipa NBH18.

Posao treba da se završi do 2014. godine, a prvi hibridni autobusi će početi da se isporučuju 2011. godine.

Svi autobusi će ispunjavati Euro 5 norme, imaće Iveco motore i ZF menjače.

Solo autobusi će biti dugački 12,18 metara, a zglobni 18,75 metara.

Image

Image

Image

Image

Izvor: STADTBUS

Pon Mar 02, 2009 3:19 pm

Nevjerovatno!! Pa šta je bilo s Irisbus koncernom u kojem Karosa ima jednu od vodečih uloga i koji je dosad bio glavni igrač u Pragu??

Uto Mar 03, 2009 2:05 am

crobus kao da mi cita misli :D Pa mozda neka sema zbog Iveca, koriste sasije i motore iste....mozda Irisbus kupio koju akciju od SOR :D

Pon Apr 20, 2009 9:43 pm

Ja sam se vozio u Lastinom SORu na relaciji Beograd-Stara Pazova,jeste mozda ruzan ali je jako tih,i utrgnut nema nista da skripi.I sto je najzabavnije ima jako brz diferencijal,pa je brz ko munja.Da ne poverujes kako dobro ubrzanje ima... :lol: :lol: :shock:

Uto Apr 21, 2009 12:12 am

Sto se tice ubrzanja, ja sam trazio pre oko godinu dana neku ponudu od nih, i probacu da je pronadjem, autobus nije bio uopste toliko skup, turisticka verzija, i mislim da je od konkurencije laksi oko 10-15%.To mi je cak potvrdila i sefica firme. Ako nadjem postavicu podatke.

Uto Apr 21, 2009 12:24 am

Lastini Sor-ovi rade i linije Beograd - Subotica ja ih dosta cesto srecem ovde u Backoj Topoli. Autobus je solidno ruzan, ali jednom sam se prilikom vozio sa njim i mogu reci da sam se prilicno iznenadio, unutra je sve zategnutu nema skripanja i treskanja, samo je malo skucen. Nego interesuje me jos jedna stvar, primetio sam da Lastini Sor- ovi rade liniju Beograd-Subotica samo u periodu prolece-jesen znaci sad su se pojavili, a zimi ih nema i to tako traje oduvek. :!: :?:
Odgovori