od sale019 » Čet Nov 03, 2011 6:53 pm
Evo da pojasnim.
Pocetkom 2006-te god opstina Zajecar formira javno preduzecceTimocka Krajina sa 4 sektora
1.Parking servis (sa Atego paukom)
2.Sektor Zelenilo (Tam 110 kiper)
3.Tehnicka sluzba (Atego elektricarska korpa,Zstava 640 furgon)
4.Sektor Saobracaj (12 Sprintera 20+1 sedste i 1 Den Oudsten Bussen
sa 33+1 sediste.
Prve tri godine je firma bila na budzetu,napravljena Popova plaza,Ski staza,kupljeno klizaliste,odrzavano zelenilo u gradu,odrzano nebrojeno koncerta a tehnicka sluzba je radila i tehnicku podrsku bine sa ozvucavanjem i odrzavanje gradskerasvete, a sektor saobracaj je obavljao prevoz djaka i dve godine prigradski i gradski prevoz putnika,i prevoz budzetskih korisnika (sportske ekipe,folklori,planinari,izvidjaci..).Zadnje tri godine je firma skinuta sa budzeta i postala samofinansirajuca.Sektor zelenilo preseljen u Komunalno preduzece,Tehnicka sluzba preseljena u Ustanovu za sport a Parking servis i Saobracaj ostali daa e snalaze sami.Vecina vas zna kako se tesko naplacuje od budzetskih korisnika,jos kad cenu prevoza diktira onaj koji vam placa i pravda se odlukom skupstine.Zbog duga lokalne samouprave i nemogucnosti da firma prevozi djake i visemesecne blokade racuna firma odlazi u stecaj.Paking servis nastavlja sa radom a vozila saobracaja dobijaju crveni vosak i garaziraju se a vozaci se salju na biro rada.Minibusevi su vlasnistvo grada Zajecara (cim otplate dug lizinga) a firma Timocka Krajina je samo korisnik vozila.Nekoliko vozaca mojih kolega se zaposlilo u Veoliji, ja cekam red.Sta ce se dalje desavati videcemo.
Plavi Sprinteri (dva komada i jedan zuti) su fabricki putnicki, dovezeni iz Nemacke,jedan beli (17+1) je nov donacija Italije,a ostalih 8 su teretni sredjivani u Markosu Pozarevac.13 vozila sa 13 vozaca,svako vozio po jedno vozilo,sami smo ih odrzavali, prali i spolja i iznutra,prve 4 godine servisi radjeni u Pozarevcu a zadnje 2 godine u Zajecaru.Osim par minibusa koji su nocili po okolnim selima svi su imali mesto za parkiranje u hangaru.
Al se ja raspisah,izvinjavam se.Ako treba jos neki podatak pitajte.