Logo

Nibus

Diskusije posvećene turističkim i visokoturističkim autobusima.

Postod negas » Pet Jul 02, 2010 4:21 pm

Ma mogu da prodaju uvek! Ti kad registrujesh auto, nema hocu necu, mozesh da radish njime shta hocesh!

Galerije su nove, nema tu nishta staro, jer su to kutijasti elementi od shpera-lako se prave, kad sam bio u garazi za diplomski bash mi je Misic inzenjer pokzivao fore oko postavljenja galerija, i novih i starih, stare imaju onaj nosac cirilicno p-videli ste i sami, i njime ne trese i dugotrajne su-moze iki sa dodatnim onimn osacima da se fiksiraju ka zidu do prozora, onda to drzi ko blesavo, il ce padne odjednom cela il zauvek ostaje u krovu...tako da je za mene ovo dobar posao...mnogo je jeftinije sigurno od temza galerija, a vrshe posao...nibus ostaje nibus..tvrdoglavo uporan...to mi se dopada :D :wink:

Brat je morao da proba makinu...mnadam se da nije slucajno upao... :D :wink: :cry:
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Sponzor

Postod Nele Nibus » Pet Jul 02, 2010 4:48 pm

E ovo su te stare galerije, dobro su pricvrscene, ima dosta nosaca.

Image

Evo ja sam ovde uokvirio jedan nosac, ali nema nista sad da skripi i td.
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Postod NebojsaNis » Sub Jul 03, 2010 8:20 am

Nenad_KM je napisao:E ovo su te stare galerije, dobro su pricvrscene, ima dosta nosaca.

Image

Evo ja sam ovde uokvirio jedan nosac, ali nema nista sad da skripi i td.

Ovi odlicno drze, nema nista da trese, da skripi i td, samo moze i vozac sam da dotegne srafove ako se malko olabave.
NebojsaNis
Član

Pridružio se: Sre Dec 23, 2009 1:11 am

Postod Mickey » Pet Jul 09, 2010 1:23 pm

Na Nibusu sa novim stenama,na zadnjoj steni 3.stop svetlo koje je u sastavu zadnjeg stakla je izvedeno tako sto je diodama ispisano "Nibus"
simpaticno :-)
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

Postod Iosis » Pet Jul 09, 2010 5:12 pm

crobus je napisao:To vjerujem, današnji zapadni autobusi su kao od sira, uđeš u novog Neoplana ili Setru, sve se trese.. Nažalost, nikad se više neće proizvoditi kao prije.

Pa pošto su to autobusi iz Njemačke gdje imaju odlične puteve, nemaju rupa da trese, kao kod nas. Onda rade slabije galerije jer smatraju da nema potrebe.
Kod nas još uvjek imamo katastrofalne puteve gdje treba galerije mnogo bolje učvrstiti.
Bar ja tako mislim.
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

Postod Stefan Bgd » Pet Jul 09, 2010 5:50 pm

Slažem se sa tobom Iosis,mada po onim rupama na našim putevima ni najkvalitetnija i najčvršća galerija nema pravi efekat...
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod shoffer018 » Sub Jul 10, 2010 7:55 am

PEX je napisao:Necu ništa više da pišem i da se nastavljam, vi "Nibusovci" imate svoje mišljenje (koje je po meni pogresno), ja imam svoje to je to, sve je ok. Svi smo srecni i zadovoljni, pre kraja diskusije izlozicu 2 slike
Setrina instrument tabla koja je počela da se ugradjuje od `92 ili `93 (što znači pre 17-18 god)
Image
Neoplanova instrument tabla koja je počela da se ugradjuje čini mi se `95 (ako gresim neka me Neoplanci isprave) što znači 15 god stara.
Image
Photo: Milos265
Instrument tabla iz čuvene Nibusove serije 400
randjelovic66 je napisao:Kad smo vec kod unutrasnjosti i instrument table...Evo jedne iz Nibusa400 gb.472
Image
Pa onda kod gb.491
Image

Dakle ljudi, ne vredi dalje diskutovati, Nibus mora još mnogooo da se bori da bi bio na nivou Neoplana i Setre od pre 20 godina..

Pa ni u Setri se nije ubila od lepote...a i tesna je brate za velike ljude,znamm po sebi vozio sam je
shoffer018
Član

Pridružio se: Ned Jun 27, 2010 9:19 am

Postod Kassbohrer » Čet Jul 15, 2010 4:54 pm

Ko u Srbiji ima Nibusa 350 osim Niš Ekspresa i Jugotransa. Autobus bijeli sa čini mi se narandžastim zadnjim krajem, čak ima i ''ferlauf'', nije ona verzija kao što ima Jugotrans već onaj skroz kockasti?
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod shoffer018 » Čet Jul 15, 2010 5:43 pm

Kassbohrer je napisao:Ko u Srbiji ima Nibusa 350 osim Niš Ekspresa i Jugotransa. Autobus bijeli sa čini mi se narandžastim zadnjim krajem, čak ima i ''ferlauf'', nije ona verzija kao što ima Jugotrans već onaj skroz kockasti?

Bečejtrans :)
shoffer018
Član

Pridružio se: Ned Jun 27, 2010 9:19 am

Postod Gligi » Čet Jul 15, 2010 5:54 pm

shoffer018 je napisao:
Kassbohrer je napisao:Ko u Srbiji ima Nibusa 350 osim Niš Ekspresa i Jugotransa. Autobus bijeli sa čini mi se narandžastim zadnjim krajem, čak ima i ''ferlauf'', nije ona verzija kao što ima Jugotrans već onaj skroz kockasti?

Mita prevoz :wink:
Gligi
Član

Pridružio se: Ned Okt 12, 2008 11:28 pm

Postod Aleks_BGD » Čet Jul 15, 2010 9:52 pm

Gligi je napisao:
shoffer018 je napisao:

Rafinerija Pancevo,ATP Pancevo.
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod Nibus-ja » Pet Jul 16, 2010 6:06 pm

Aleks_BGD je napisao:
Gligi je napisao:
shoffer018 je napisao:

Rafinerija Pancevo,ATP Pancevo.

Drinatrans-ZVORNIK(BIH) :oops: Jel ima slika negde tog Nibusa koji je u RAFINERIJI da ga pogledamo :?:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod Kassbohrer » Pet Jul 16, 2010 6:18 pm

Gligi je napisao:
shoffer018 je napisao:

E moguće je da je Mita Prevoz tako mi se nešto i učinilo ali nisam dobro vidio kad prošao pored mene.
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod Busko » Pon Jul 26, 2010 8:21 pm

Da li osim visokog Nibus dvoosovinca i troosovinca postoji i nizi?Koje su oznake tih autobusa?
Busko
Član

Pridružio se: Ned Jul 25, 2010 4:14 pm

Postod Nele Nibus » Pon Jul 26, 2010 8:39 pm

Busko je napisao:Da li osim visokog Nibus dvoosovinca i troosovinca postoji i nizi?Koje su oznake tih autobusa?

Niski dvoosovinac je nibus 400.41 a troosovinac 400.51.
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

PrethodniSledeća

Povratak na Turisticki, Visokoturisticki