Logo

Neobus

Diskusije posvećene turističkim i visokoturističkim autobusima.

Postod cone » Uto Nov 25, 2008 10:34 am

Evo ga jedan Neobus 407VT od firme Autotransport Kostolac. Sliku sam našao pre par godina na sajtu kostolačke opštine ili nešto slično... Našao sam informaciju da je slikano 26.01.2006. godine.
:wink:

Image
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Sponzor

Postod Nibus-ja » Uto Nov 25, 2008 11:22 am

cone je napisao:
Nibus-ja je napisao:
cone je napisao:Ja mislim da ima samo jedna fotografija objavljena u Info-TOK časopisu, ali nisam siguran da se radi o Autotransport Pirot. Imao je neke kose crte na stranicama, mislim da je neka žuta kombinacija u pitanju.

Zuta,oker,braon kombinacija.CONE mozes li da skeniras tu sliku i da je OKACIS :?: MOLIM TE :cry:

Hoću, samo da nađem taj časopis. Inače, fotografija je crno-bela, zato sam rekao da "mislim da je žuta". :lol:

Unapred Hvala CONE,inace mislim da bi u Neobusu ipak mora biti da ima bar jedna slika,obzirom da su napravljeni u malom broju. :wink:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod cone » Uto Nov 25, 2008 12:34 pm

Nažalost, to se slabo čuva. Firma je bila u krizi, pa pod stečajem, ljudi su odlazili, dolazili su posle novi, kojima je to samo novo radno mesto i ništa više. Nema puno zaposlenih koji su stvarni ljubitelji autobusa.

Mi smo dobili neke staaaaaaare fotografije, 50-tak njih koje su skenirali Switch i Sad_mi_je_javljeno i to ću sad početi da objavljujem. Nisu sve iz Neobusa, ima ih više od drugih proizvođača.

G. Toša Đurđević, koji nam je dao fotografije, nam je rekao da je bolje da te slike stoje kod nekoga ko će za njih brinuti i da je to jedino što je uspeo da sačuva da se ne baci!!! Rekao je da su iz fabrike iz raznih budžaka izbacivane kutije i kutije fotografija, što je po meni svojevrstan zločin! :twisted:

Zahvaljujem Toši što je skupio, sačuvao i nama ustupio fotografije.
:)
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod cone » Uto Nov 25, 2008 12:47 pm

Ovo je model 29.120T koji je urađen za firmu "Saobraćaj" Žabalj, pre 10ak godina.
Inače, ova je fotografija korišćena za izradu tadašnjeg kataloga.

Image

Original foto: Neobus
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod cone » Uto Nov 25, 2008 12:52 pm

Početkom 90-tih godina, raspadom SFRJ i Združene Industrije Vozila TAM, novosadska Autokaroserija je sama krenula u osvajanje segmenta međugradskih i turističkih autobusa. Još pre nego što je predstavila svoj prvi serijski međugradski autobus na sajmu u Beogradu 1993. (zlatne boje, kupio ga 7. juli iz Šapca), Autokaroserija je napravila nekoliko ovakvih međugradskih autobusa na šasiji mađarskog Csepela. Jedan od ovih i danas saobraća u Rumi, a jedan je izvezen u rusku Kalugu.

Image

Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod cone » Uto Nov 25, 2008 12:56 pm

Na ovoj slici je zabeležen završetak prve nadgradnje turističkog autobusa na šasiji Volvo B12 za kupca ATP "Vojvodina". Slika je iz 2001. godine.

Image

Poslednji put menjao cone dana Čet Nov 27, 2008 9:50 am, izmenjena samo jedanput
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod volvos » Uto Nov 25, 2008 2:18 pm

Vidi,ne poznajem nikog ovde
Image
volvos
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm

Postod cone » Uto Nov 25, 2008 2:32 pm

Skroz levo na slici je g. Todor Đurđević, zahvaljujući kome imamo privilegiju da vidimo ove fotografije, pored njega je g-đa Stojanka iz Tehnologije, brka u sredini je g. Sava Bankovački, tadašnji šef konstrukcije, čovek kojeg sam upoznao na sajmu u Beogradu 1994. godine koji me je prvi zvao da dođem u posetu fabrici (i bio sam! :wink: ), napustio je firmu nedavno (po drugi put). U autobusu na kondukterskom mestu sedi g. Milan Uzelac, sadašnji šef konstrukcije.

To je koga ja prepoznajem.
:)
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod ОСТОЈА » Uto Nov 25, 2008 3:45 pm

Поред Стоје је момак из технологије, нажалост, не сећам се имена, затим Рајко Вилотијевић (звани Кими Раиконен) из конструкције, а последњи је Мирко Мишовић, такође конструктор и велики поштовалац музике.
ОСТОЈА
Rukovodilac prodaje

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 1:33 pm

Postod momir » Uto Nov 25, 2008 9:57 pm

cone je napisao:Početkom 90-tih godina, raspadom SFRJ i Združene Industrije Vozila TAM, novosadska Autokaroserija je sama krenula u osvajanje segmenta međugradskih i turističkih autobusa. Još pre nego što je predstavila svoj prvi serijski međugradski autobus na sajmu u Beogradu 1993. (zlatne boje, kupio ga 7. juli iz Šapca), Autokaroserija je napravila nekoliko ovakvih međugradskih autobusa na šasiji mađarskog Csepela. Jedan od ovih i danas saobraća u Rumi, a jedan je izvezen u rusku Kalugu.

Image

A šta radi znak Avtomontaže Ljubljana na njegovom nosu.
Korisnikov avatar
momir
Član

Pridružio se: Pon Feb 18, 2008 9:53 pm

Postod volvos » Uto Nov 25, 2008 10:04 pm

momir je napisao:
cone je napisao:Početkom 90-tih godina, raspadom SFRJ i Združene Industrije Vozila TAM, novosadska Autokaroserija je sama krenula u osvajanje segmenta međugradskih i turističkih autobusa. Još pre nego što je predstavila svoj prvi serijski međugradski autobus na sajmu u Beogradu 1993. (zlatne boje, kupio ga 7. juli iz Šapca), Autokaroserija je napravila nekoliko ovakvih međugradskih autobusa na šasiji mađarskog Csepela. Jedan od ovih i danas saobraća u Rumi, a jedan je izvezen u rusku Kalugu.

Image

A šta radi znak Avtomontaže Ljubljana na njegovom nosu.

Početkom 90-tih godina, raspadom SFRJ i Združene Industrije Vozila TAM, novosadska Autokaroserija je sama krenula u osvajanje segmenta međugradskih i turističkih autobusa. Još pre nego što je predstavila svoj prvi serijski međugradski autobus na sajmu u Beogradu 1993. (zlatne boje, kupio ga 7. juli iz Šapca), Autokaroserija je napravila nekoliko ovakvih međugradskih autobusa na šasiji mađarskog Csepela. Jedan od ovih i danas saobraća u Rumi, a jedan je izvezen u rusku Kalugu.
Image
volvos
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm

Postod Sloba » Uto Nov 25, 2008 10:10 pm

momir je napisao:A šta radi znak Avtomontaže Ljubljana na njegovom nosu.

Nije reč o znaku Avtomontaža već Autokaroserija (danas Neobus) :wink:
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod ik404 » Sre Nov 26, 2008 12:50 am

cone je napisao:Ovo je model 29.120T koji je urađen za firmu "Saobraćaj" Žabalj, pre 10ak godina.
Inače, ova je fotografija korišćena za izradu tadašnjeg kataloga.

Image

Ovakav jedan slican, isto ofarban, tamno siv sa zutim natpisom sa strane isporucen je 96. ili 97. Jedinstvu Vranje. Bio je automatik, kako je pisalo u katalogu sa Detroit motorom. Ima li nekih podataka o ovom autobusu il neka slika i kol´ko je uopste turistickih Neobusa sa automatik menjacem proizvedeno?
ik404
Član

Pridružio se: Čet Feb 14, 2008 9:41 pm

Postod ferdinand » Sre Nov 26, 2008 1:30 am

jel moguce da su to pravili?! :shock: mislim Neobus i deteroit diesel i automatika :shock: zelim se time provozati
Korisnikov avatar
ferdinand
Član

Pridružio se: Sub Feb 16, 2008 4:26 pm

Postod cone » Sre Nov 26, 2008 9:09 am

Volvose, šta si ti hteo da kažeš u prethodnom postu? Samo si me citirao dva puta... :?
Korisnikov avatar
cone
Gazda

PrethodniSledeća

Povratak na Turisticki, Visokoturisticki