Logo

Neobus

Diskusije posvećene turističkim i visokoturističkim autobusima.

Postod Nibus-ja » Pet Sep 11, 2009 5:46 pm

Sloba je napisao:Ovo nisu kineski farovi, a kamo li kineske osovine. Dizajn je uradio Cone. Kineske osovine će ići u Adequate za Arabiju, i to ne neke ćing ćang, već MAN kineske proizvodnje.

cone menjaj farove da ga spasimo
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Sponzor

Postod Kassbohrer » Pet Sep 11, 2009 7:16 pm

Farovi nisu loši, mene podsjećaju na Sunsundegui Sideral, još samo nešto između farova i biće odlično.
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod sanos_a » Pet Sep 11, 2009 7:22 pm

cone je napisao:Image

Image

Image

Image

Image

jel ovaj novi universo je ovaj model koi je cone uradio ranije?
Image
Prof. Dr. Sanos Avtobusovski redoven profesor na univerzitetot AUTOBUSI.NET
sanos_a
Član

Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 11:40 am

Postod ferdinand » Sub Sep 12, 2009 6:13 pm

tako je trebalo da bude, ali je fabrika dala "svoj pecat" pa smo dobili prednju stenu kao sto je na novom Universu za Kavim.. Inace novaljlije su dugacke 12.8m :)
Korisnikov avatar
ferdinand
Član

Pridružio se: Sub Feb 16, 2008 4:26 pm

Postod ОСТОЈА » Ned Sep 13, 2009 9:12 pm

Возач који је дошао да га преизме ми је рекао да му се ентеријер јако допада, презадовољан је пртљажним простором, по његовим речима далеко га је више него код Туризма. Маска му је супер, а и мени се допада.

Он једину ману види у томе што нема завесице на возачевом прозору.

Такође, јако му се допада црна боја на суботичком Универзу, али је то искључено код Кавима из знаних разлога.
ОСТОЈА
Rukovodilac prodaje

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 1:33 pm

Postod cone » Pon Sep 14, 2009 10:20 am

Ja nisam radio dizajn farova, moj je dizajn jedino prednjeg izbočenog ovala na kojem stoje slova NEOBUS (mada ni to nije urađeno do kraja kako sam zamislio). Nosači farova su povećani u odnosu na prvobitnu varijantu (kao na maketi) iz tehnoloških razloga. Naime, pošto je odlučeno da se uradi jednodelna stena, drugačije se ne može prići rezervoaru za tečnost za stakla i motorima za brisače, osim kroz te otvore gde su farovi.
Sa druge strane, umesto kroz branik, rezervnom točku se prilazi sa donje strane, spuštanjem istog.

Moj predlog je bila četvorodelna stena. Evo crteža, pa procenite sami.

Image
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod Aleks_BGD » Pon Sep 14, 2009 11:48 am

Hmm na crtezu mnogo bolje izgleda nego na samom vozilu...
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod switch » Pon Sep 14, 2009 1:09 pm

Evo malo slika sa primopredaje novog Universa:

Eksterijer:

Image

Image

Image

Image

Image

Enterijer:

Image

Image

Image
Korisnikov avatar
switch
Član

Pridružio se: Ned Mar 09, 2008 4:04 pm

Postod crobus » Pon Sep 14, 2009 2:08 pm

Hm, nešto se radi na dizajnu što je pohvalno jer to je velika boljka svih Neobusa(moje mišljenje naravno), ali ovaj prednji kraj izgleda nedorečeno.. Kao da se krenulo s nečime i onda se stalno, ili izgubilo tokom dizajniranja.
Ona maketa puno bolje izgleda, ali opet, u crnoj je boji pa sve izgleda u crnoj bolje, treba se uvijek prvo raditi u bijeloj boji jer to je univerzalna bolja i na njoj se vidi čistoča dizajna.
Još nešto, ova svjetla na COnetovoj maketi su kopija sa King Longovih, a prednja bočna strana na gotovom busu je kopija novog Tourisma..
crobus
Član

Pridružio se: Sre Jul 16, 2008 7:31 pm

Postod Kassbohrer » Pon Sep 14, 2009 2:15 pm

Sve u svemu nije loše, mada je šteta što će otići u Čačak. Ima da ga unište za godinu dana.
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod arsenal » Pon Sep 14, 2009 2:18 pm

Novi dizajn prednjeg dijela sa ovim nakaradnim farovima je katastrofa, prije je bilo puno bolje. I onaj Conetov predlog je sasvim OK, ali ovo sto je izaslo kao konacna varijanta je grozomorno! Cika Slobo, sto ti tata pusta ovakve stvari iz fabrike ?!
Zao mi je sto nije promijenjena i jedna ranija osobina koja mi je smetala kod ovog modela, a to je onaj mali "podrumski prozorcic" ispod linije prvog stakla na boku busa. To je bas nezgrapno rijesenje, moglo se to uraditi i sa samo jednim staklom koje bi imalo kosu donju ivicu, a ne ovako sa dva.
Uz to, kokpit mi se (sa izuzetkom Volvo instrument table) apsolutno ne svidja, previse je tu bezlicne, tvrde sive plastike. Uz to, onaj metalnim letvama okovani "naslon za ruku" vozaca na lijevoj strani mi bas ne djeluje kao ergonomski i dizajnerski srecno rijesenje!
arsenal
Član

Pridružio se: Pon Avg 04, 2008 2:16 pm

Postod SAKIBOY » Pon Sep 14, 2009 2:34 pm

Da je uradjeno kao na conetovoj maketi bilo bi mnogo bolje.
Život je pun slučajnosti, pokušajte da iz polušanse napravite šansu koju ćete iskoristiti!
SAKIBOY
Član

Pridružio se: Pon Jan 12, 2009 2:50 pm

Postod Nibus-ja » Pon Sep 14, 2009 3:45 pm

ja sam odmah reko da mi se farovi ne svidjaju,ali ovi conetovi su puno ali bas bas bolji :wink:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod joza » Pon Sep 14, 2009 3:53 pm

Ja mislim da sve u svemu nije loše, Conetov dizajn bi bio odličan i dosta svež za jedan autobus koji se proizvodi kod nas. Što se tiče kopiranja po meni je to danas izlišna stvar, pa pola premijum automobila liče jedni na druge izuzev prednjih maski i logoa.....To je malo već izlizana priča a i normalno je da neki dizajner prati neku temu koja se pokazala uspešnom...malo je dosadna ta priča o kopiranjima....
Cone tvoja skica prednje maske je odlična, valjda će je jednog dana ipak prihvatiti
Korisnikov avatar
joza
Član

Pridružio se: Čet Dec 25, 2008 1:54 am

Postod Serval » Pon Sep 14, 2009 4:15 pm

Pozdrav, Serval

Serval-design.com
Dizajn autobusa, dizajn vozila, industrijski dizajn, art
Korisnikov avatar
Serval
Član

Pridružio se: Sre Apr 09, 2008 12:08 pm