Reportaže članova sa putovanja.
Ned Apr 19, 2009 12:00 am
Prije 10 mjeseci imao sam prilike da skoknem "preko bare" i obidjem tri od drzava u SAD. naravno, tu sam priliku iskoristio i da slikam malo tamosnjih buseva, pa evo tih fotki....
Prvo gradski autobusi.
Ovo je u Phoenix-u, Arizona
Hollywood, California
Los Angeles, California
Beverly Hills, California
Las Vegas, Nevada
Ned Apr 19, 2009 12:05 am
Ovo su dugolinijski-turisticki busevi. Sve su tamo troosovinci, nema nista ispod 13 metara duzine, a od evropskih buseva najvise je (zacudjujuce) Van Hoola.
Na putu za Grand Canyon, Arizona
U Phoenix-u, Arizona
U Grand Canyon-u, Arizona
Setra serije 400 za americko trziste na Beverly Hills-u, California
Jedan od brojnih Van Hool-a u Las Vegasu, Nevada
Ned Apr 19, 2009 12:12 am
I na kraju par zanimljivih primjeraka.....
Prvo jedan oldtimer iz Phoenix-a koji ceka restauraciju u dvoristu jednog auto servisa.
Onda MB sprinter na Beverly Hills-u. Inace, se ovaj model mecke u USA prodaje pod markom "Dodge"
Autobusi za turisticke obilaske gradova su posebna prica. U Sedoni, Arizona, napravljeni su tako da izgledom podsjecaju na vagone starih parnih vozova koji su nekada saobracali na "Divljem Zapadu".
U San Diego-u, California, napravljeni su tako da lice na stare tramvaje, pa se cak oglasavaju i zvoncem, umjesto sirenom.
U San Diego-u se voze i ovakvi busevi amfibije, malo ide ulicom, pa onda udje u more i zaplovi gradskom lukom.
A ovakvim se turisti voze po Hollywood-u i Beverly Hills-u razgledajuci iz daljine kuce filmskih zvijezda i trulih bogatasa....
Ned Apr 19, 2009 1:01 am
Svaka čast na slikama ali ovi u Americi su se posvađali sa ukusom, kako samo nagrdiše onu Setru, a gradske autobuse kao da dizajniraju djeca. Koliko vidim na ovim troosovincima treća osovina nije prateća
Ned Apr 19, 2009 1:07 am
odlicno ,bas si imao i sta da vidis ,sto se tice setre slazem se, samo ova americka je 2,60 siroka i malo niza nego evropske
Ned Apr 19, 2009 4:20 am
Koliko su im kamioni lepi i mocni, toliko su im autobusi blago receno odvratni. Ipak, Arsenal svaka cast na trudu i zanimljivim fotkama
Ned Apr 19, 2009 8:20 am
Meni su oni zglobovi baš lepi,provozao bih jedan takav vrlo rado,Arsenal,svaka čast na fotografijama
Ned Apr 19, 2009 2:09 pm
Hvala momci! Sto se stylinga tice, potpuno se slazem, nesto Amerima bas i ne ide od ruke crtanje lijepih buseva. Ovu nesretnu setru su bas nagrdili, koliko je samo ljepsa ona evropska sa jednodjelnom soferkom i horizontalno postavljenim metlicama brisaca i naravno, zadnjim normalnim staklom umjesto ovog lima. Primijetio sam da prevoznici iz Mexica koji saobracaju sa gradovima u USA blizu granice dviju zemalja, voze mnogo ljepse i nama Evropljanima prijemcivije buseve, mahom "marcopolo-e" i "volvoe 9700".
Sto se trece osovine koja nije prateca tice, definitivno je to tako na vecini USA buseva a jedino objasnjenje koje meni pada na pamet je to sto Ameri uopste nemaju problema sa parking prostorom, ostrim skretanjima ili ne daj Boze serpentinama kakve mi imamo u CG ili onima na starom putu preko Zlatibora. Kod njih je prostor ogroman, parkiralista ispred svakog hotela ili trznog centra su prosto nevjerovatno velika, a tesko da cete i negdje u gradu naici na ulicu koja ima samo dvije trake, mahom su to minimum 4.... Velika zemlja!
Ned Apr 19, 2009 2:42 pm
Ja nisam ljubitelj America samo zbog tih njihovih vremenskih nepogoda
Ned Apr 19, 2009 10:58 pm
wowwwww svaka cast za slike Arsenal i iskreno da ti kazem zavidim ti na svemu ovome sto si prosao
Ned Apr 19, 2009 11:10 pm
Ja sam upravo u SAD tako da će biti još slika buseva i kamiona, a i probacu da shvatim funkcionisanje gradskog prevoza u Nju Hejvenu, država Konektikat i u Nju Jorku.
Ned Apr 19, 2009 11:56 pm
Ajde za mene opali neki kamion,neku krstaricu,ako budeš imao prilike i malo kabinu iznutra.

,častiću
Pon Apr 20, 2009 1:46 am
Paaa, ako se vec "ispunjavaju zelje"-"BMW E36" u cabrio i M izdanju, i ako stignes jos neki stariji model "BMW"-a, Stole ce da casti
Pon Apr 20, 2009 3:00 am
Ok, potrudiću se, ali volvose nemoj se nadati nekim mnogo detaljnim slikama s obzirom na to da u Americi nemaš ni traga od kamiona u centru grada, tako da sve što ulovim će biti na Freewayu, tj autoputu. Videću da svratim na neki weigh station (stanicu za merenje težine kamiona na autoputu) jer ih tamo uvek bude puno.
Što se tiče Krletove želje za slikama BMWa, tu će mi trebati mala pomoć eksperta jer ja uopšte ne mogu da razlikujem E36 od kasnije serije 3, tako da ću ja slikati sve BMW na koje naiđem. Imam puno utisaka, ali jedan od najjačih je američki vozni park: imaju ili ogromne potrošače, džipove i karavane sa motorima od po 4, 5 litara, ili voze automobile tipa Prijus. Jedina svetla tačka celog voznog parka su evropski automobili, koji svoje modele ne menjaju za američko tržište kao što to rade Japanci, koji pokušavajući da "amerikanizuju" svoj originalni auto ga tako upropaste da to više nije ni za šta (slikaću vam američku verziju Honde Akord jer je jako lep auto, pa se na njoj vidi kolika je razlika).
Biće slika, pozz
Uto Apr 21, 2009 12:30 am
Hvala Barke