Reportaže članova sa putovanja.
Odgovori

Put do Minska BY 08.2011

Uto Avg 09, 2011 8:20 pm

Sezona posla za hladnjače u punom jeku stiže nalog za prevoz Šabac - Minsk nema odlaganja što pre se krene to bolje roba šljiva spremna spakovana ohladjena +1c sve pod konac trećina robe pakovanje po kilogram kvalitet može da ide bilo gde bez primedbe

Image

Image

počinje utovar 27.07 9h ima se vremena sve da se odradi kako treba

Image

10h završeno i pravac Šabac carina tu je dokumentacija bila gotova oko 18h i polazak ka Horgošu. Nema neke gužve pauza i ujutru poranim oko 9h :mrgreen: i napred. U Minsku treba da se bude u ponedeljak u 08h na carini ima za sve vremena vozio tako pa malo vožnja pa pauza pa opet i utome stignem na Zahonj granica H - UA gužva kolona skoro 3km i vrhunac svega van gabaritni prevoz ispred mene.

http://s1142.photobucket.com/albums/n60 ... -0001x.mp4

http://s1142.photobucket.com/albums/n60 ... -0002x.mp4

To se nekako pokrenu i nakon 3h čekanja udjem u terminal papiri idu brzo čekanje na izlaz iz H i prelaz u Ukrainu već 04h jutro opet nema gužve papiri su bili brzo gotovi i na pauzu. Polazak sledeće stajanje Ljivov parking malo prašinjav ali upotrebljiv

Image

motel nova Šelova pumpa dobar espresso

Image

Image

opet malo vožnje počela kišica i ne dugo posle

Image

Već 20h stigao u Kovelj večera pivo i opet pivo pauza granica BY je blizu nekih 70km nema žurbe. Opet poranim oko... sve se stiže a ostalo još oko 420km puta do cilja vremena dovoljno. Granica BY sve se odradi za 2-3 sata transportna kontrola, fito, carinska ,pogranična i polazak za Minsk.

Usput ostatci komunizma

Image

Ulazak u Minsk

Image

Vikend pauza ponedeljak ujutru na carinu u 8h oko 11 gotova dokumenta i pravac na pijac (kvantaški) a na parkingu pesak do kolena

Image

radovi u toku sredjuju budući parking a od prašine se nevidi ništa,

Image

srećom deo gde se prodaje roba je pod asfaltom pa ima manje peska ali šta je tu je. Kolega je tamo već 5 dan prodaja nikako neide roba skupa za šljivu niko nepita za 5 dana prodali paletu robe. Rzmišljaju šta da rade
sa mojm robom i odluka da me sutra pretovaraju na drugi kamion i da roba ide dalje. Ja im ne verujem ali ajde kad sutra oko 11h stvarno dolazi kamion, ljudi, ručni viljuškar i za 2h ja prazan kod kolege tek počinje prodaja posle skidanja cene tako da su i njega istovarili uveče. Dok smo imali malo vremena svratili smo malo do Sajgona da vidimo št se tu radi

Image

Gledali kako babuška broji pare od prodate robe a valuta im je u tom stadiumu da se male vrednosti recimo u € tamo iskazuju u stotinama hiljada rublji pa naviše

Image

i konačno prazni kamioni i povratak kući. Opet kroz Ukrajinu da probamo neku prečicu a ona užasna

http://s1142.photobucket.com/albums/n60 ... 0001-2.mp4

To nekako prodjemo malo pauze na Karpatima

Image

i dolazak na Čop. Tamo nas čekaju da nas isprate ispred samog terminala

http://s1142.photobucket.com/albums/n60 ... 0002-2.mp4

http://s1142.photobucket.com/albums/n60 ... 0003-2.mp4

u UA terminalu nema gužve

Image

brzo završavamo prelazak u Madjarsku terminal i kontrola na rendgenu

Image

i polazak. Na izlazu iz H kolona čini mi se bez kraja

http://s1142.photobucket.com/albums/n60 ... 0004-2.mp4

ali sve u svemu nije bilo mnogo strašno, bilo je i mnogo goreg.

Uto Avg 09, 2011 11:00 pm

Dobra reportaza! je l' sam vozis ili imas partnera?

Uto Avg 09, 2011 11:11 pm

Uglavnom idemo sami osim u nekoj situaciji kada je nešta hitno da bi se stiglo ranije mada ni dupla posada nije garancija da će se stići ranije. Eventualno za neke ture Sibira valja da ide dupla posada zbog dužine puta i eventualno nekih zimskih uslova puta.

Uto Avg 09, 2011 11:20 pm

Siera je napisao:Uglavnom idemo sami osim u nekoj situaciji kada je nešta hitno da bi se stiglo ranije mada ni dupla posada nije garancija da će se stići ranije. Eventualno za neke ture Sibira valja da ide dupla posada zbog dužine puta i eventualno nekih zimskih uslova puta.

Je l dosadno :)

Uto Avg 09, 2011 11:25 pm

Nekada ume da bude dosadno ali navikne se mada sad u zadnje vreme ljudi nose laptop računare sa sobom pa malo krate vreme gledajući filmove itd

Uto Avg 09, 2011 11:39 pm

Odlicna reportaza,svaka cast.Jeste da volim voznju,i planiram time da se bavim,ali toliko da se odvajam od kuce i porodice,ne ide...:P
I da,sta slusas od muzike kad odes tamo? :D

Sre Avg 10, 2011 2:22 am

Poneseš sebi šta ti odgovara, nema u tim krajevima radio stanica na radiu kao što je to kod nas osim u većim gradovima. Ima i na tim stanicama da se čuje stare muzike rock, evergrinova, njihove zabavne muzike. U zimskim uslovima koliko je moguće pratimo vremenske prognoze stanje na putevima itd. Dogodi se da ideš po 300km i više na radiu piše "search" doduše na FM. AM su njihove državne radio stanice ali tu nije neki izbor. Dogodi mi se ponekad da radio tokom dana i ne upalim. Od radio stanica sa kvalitetnim programom Rus radio, Avto radio u Rusiji a program im se čuje i u bivšim republikama Ukraini, Kazahstanu.

Sub Avg 13, 2011 8:48 pm

Odlicna reportaza kao i obicno :) .Kakva je situacija sto se tice higijenskih uslova i da li mozes da das neko poredjenje u odnosu na uslove u Rusiji,mislim za wc,tusiranje i slicno?

Uto Avg 16, 2011 1:16 pm

super reportaža, bitno je da čovek voli to šo radi :wink:

p.s. govoriš ruski?

Uto Avg 16, 2011 9:14 pm

Sto se tice tuseva u BY ima ih usput i kako gde nije nesta ocaravajuce ali bude upotrebljivo, zna se to gde ima pa prema tome se i planira vreme i put pauze i ostalo. Sto se tice ruskog jezika neko osnovno sporazumevanje nije problem za nesto komplikovanije snadjemo se uglavnom nije to mnogo velika prepreka

Uto Avg 16, 2011 9:28 pm

U kojoj si firmi tovario u Šapcu?

Uto Avg 16, 2011 9:41 pm

Konkretno Koceljeva i nesto dotovara 10 km pre Sapca dovezli su mi robu nisam mogao uci u firmu pravili su ulaz, betoniranje a posle toga carinjenje je bilo u Sapcu.

Uto Avg 16, 2011 10:17 pm

Iako nisi napisao ime firme znam o kome se radi.

Čet Okt 06, 2011 9:36 pm

Ne znam brate,meni se to trziste Rusije uopste ne svidja. Ujak mi vec godinama vozi za Rusiju.Prvo je vozio u Srboexportu,pa Sani Sabac,sad radi za Euromont iz Veternika. Ranije je vukao uvek gume iz Trayala,a sad vec duze vreme parket i linoleum iz Tarketta,i on prica kakve sve probleme ima tamo,pocev od policije i carine. Kamion vise puta obijan,secene cerade i pored obezbedjenog parkinga,kvarovi,pokvaren webasto na -30.....itd.

Jedino dobro sto ne vozi u reguli,kad mu pogledam trake,a ono sve crno.

:P

Čet Okt 06, 2011 9:57 pm

To su naše velike izvozničke firme koje dosta robe šalju na istok. Lično u mojoj firmi za zadnjih 4 godine koliko idem tamo nisam imao nikakav problem tipa ukrali, obili, nestalo, isekli itd. Ne kažem da toga nema ali oreznost je potrebna na svakom koraku. Ako se sam ne čuvaš niko te sačuvati neće. Vozila moraju da budu pripremljena za te klimatske uslove servisirana, prilikom tih servisa naročitu pažnju obratiti na sisteme koji mogu dovesti do eventualnih problema. elektro sistem akumulatori, anlaser, alternator, vazduh sušač, šestokružni aparat itd, vebaster neće nikada da otkaže na +25c uvek otkaže kad je hladno stoga servis pred sezonu je neophodan. Zaledjavanje goriva na tim temp je problem vozača i do toga ne sme da dozvoli da se dodje. Masu primera znam gde su sami vozači sebi napravili te probleme pa su završavali po bolnicama a sve zbog nekoliko desetina eura. Prošle zime je jedan vozač iz Sanija Ja ga neznam lično izmrzao na ulasku u RUS iz UA bilo je -30c razlog ne adekvatna nafta, itd itd
Ne spreman odnosno sa ne pripremljenim vozilom tamo ne treba ići.
Odgovori