Reportaže članova sa putovanja.
Odgovori

Izložba starih "Fića"

Sub Avg 25, 2012 6:49 pm

Danas je na platou ispred muzeja 25. Maj bila izložba starih Fića, proizvedenih u bivšoj Jugoslaviji. Iako je bilo pakleno vruće, bilo je dosta posetilaca, a bogami i entuzijasta sa svojim automobilima. Takođe je u sklopu izložbe bilo organizovano predavanje u zgradi muzeja, na kojem nažalost nisam prisustvovao.

Šarena atmosfera, različite varijante, godišta, modeli
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Re: Izložba starih "Fića"

Sub Avg 25, 2012 6:59 pm

Još par zanimljivih primeraka

Abarth motor i ide na plin
Image
Image
Nisam baš najbolje razumeo vlasnika, on je pominjao nekakvo vazdušno hlađenje, a vidi se da ima rezervoar za vodu, itd. Mislim da se zbunio malo :)

Ratkapne sa Golf II-ke :lol:
Image
Image

Jedan od očuvanijih
Image
Image
Image
Image

a pored njega, jedan '72 godište. Kaže vlasnik da je njime prelazio po par stotina kilometara bez stajanja, po Srbiji, a neki deda koji je prethodni, ujedno i prvi vlasnik, je njime išao i u Grčku, vozio materijal kad je zidao kuću, itd :o
Image
Image

i još jedan sa zanimljivim detaljem
Image
Image

Sub Avg 25, 2012 7:07 pm

Ovaj nije mnogo originalan, ali mnogo dobro izgleda! Nema kvake spolja, već daljinsko otvaranje vrata, elektro podizače stakala, Ladine instrumente, motor od Fiat-a 127, petostepeni menjač, sedišta od nekog Japanca, rađena je limarija, tj dodate su suknjice-spojleri, boja prelepa :) Video sam ga, čini mi se, prošle godine na auto-putu Beograd Niš, fino ide. Vlasnik kaže da je u njega uložio oko 3000 evra, ne računajući "ruke", takođe kaže i da su delovi za njih preskupi, pa mora da se snalazi :)

Image
Image
Image
Image
Image

Ovo niko nije znao šta je :shock: Video sam ga pre par godina na Banjici, ali do sada nisam skontao koji je model
Image
Image
Image

Sub Avg 25, 2012 7:10 pm

A najbolje se čuva za kraj, 1962. godište!
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

I za sam kraj jedna panorama, gde se vide svi na okupu
Image

Sub Avg 25, 2012 8:13 pm

Svka cast profo lepe slike....Stvarno se divim ljudima koji cuvaju svoje oldtajmere.... :)

Sub Avg 25, 2012 8:32 pm

Ovaj zlatni je klasična "šmekerica"... s njim proći kroz centar nekoliko krugova... ma ebo C klasu. :D

Nisam stigao danas da odem i vidim ih uživo, ali na slikama je sve što bi me zanimalo. Svaka čast brate, praznik za nas ljubitelje FIAT-a. 8)

Sub Avg 25, 2012 11:06 pm

Ćuo sam za ovaj događaj na dnevniku RTS-a, baš izgleda lepo ova izložba, ako bi bio u Beogradu odmah bi je posetio !

Sub Avg 25, 2012 11:07 pm

hvala :)

@ Stefan Bgd voleo bih da ja za jedno 30-40 godina tako predstavljam mlađim generacijama svog kragujevačkog punta sa početka veka :)

Ned Avg 26, 2012 6:02 pm

Svaka cast Profane na reportazi, svuda te ima sunce ti poljubim! :)

Ned Avg 26, 2012 10:48 pm

profa_chb je napisao:Ovo niko nije znao šta je :shock: Video sam ga pre par godina na Banjici, ali do sada nisam skontao koji je model
http://i301.photobucket.com/albums/nn76 ... 855579.jpg
http://i301.photobucket.com/albums/nn76 ... 855578.jpg
http://i301.photobucket.com/albums/nn76 ... 855581.jpg

Ovo je Fiat 500c Belvedere

Pon Avg 27, 2012 2:07 pm

Popularna "djardinjera"-stoji u jednoj garazi u Smiljanicevoj na Slaviji, inace gazda ima i "Golf I", beli, prvi vlasnik, prva boja....

Uto Feb 05, 2013 12:50 am

sto nemam bre jednog ficuuuu
Odgovori