Reportaže članova sa putovanja.
Odgovori

Beograd: M:TEL Rolling Stones Karavan

Čet Feb 07, 2008 8:34 pm

m:tel je u sklopu svoje promotivne kampanje je organizovao nagradnu igru "m:tel Rolling Stones Karavan" u kojoj je 1000 svojih korisnika nagradio putovanjem na koncert Rolling Stonesa u Beograd. Ja sam bio jedan od sretnih dobitnika i donosim vam reportazu sa putovanja:

Polazak iz Sarajeva je planiran za 14.07.2007 u 07.00h ispred Zeljeznicke stanice. Prevoz je organizovala turisticka agencija GRAS Sarajevo. Ja sam bio u busu br.1 Neoplan Skyliner iz 2006. god.

Polazak:

Image
Image
Image

Zbog prozivke i ukrcavanja u autobuse, kasnili smo sa polaskom oko pola sata, pa smo krenuli put Beograda u pola osam. Marsruta je Sarajevo - Semizovac - Olovo - Kladanj - Tuzla - Ugljevik - Bijeljina - GP Raca - Beograd.
Posto su dobitnici putovali iz raznih dijelova BiH, Organizator je predvidio da zborno mjesto svih autobusa iz raznih pravaca bude u Tuzli, da se tu podijele karte za koncert i reklamni materijal i da onda u karavanu nastavimo put ka Beogradu. Medjutim po dolasku u Tuzlu obavijesteni smo da predstavnici organizatora koji su zaduzeni za podjelu karata kasne iz Banja Luke, te da nebi pravili guzvu u Tuzli, odluceno je da nastavimo put do Ugljevika, te da novo zborno mjesto bude parking TE Ugljevik.

Tuzla:
Image
Image
Image

Atmosfera na putovanju je bila extra, drustvo se zabavljalo kao da se poznajemo 100 god, a ustvari smo se prvi put vidjeli u autobusu.

Ugljevik:
Veselo drustvo
Image
Image
Image

Nakon podjele karata, iz Ugljevika ka Beogradu je krenuo karavan od 20 autobusa. Tako grupisani prolazimo kroz Bijeljinu i dolazimo na GP Raca gdje su kao i obicno bili iznenadjeni velikim brojem autobusa, pa smo na prelazak granice cekali oko sat vremena.

Bijeljina
Image
Image
Image

GP Raca
Image
Image

Nakon prelaska granice kolona se uputila ka Beogradu. Po izlasku na autoput, skrecemo na benz. pumpu OMV gdje pravimo pauzu. Tu pauzu sam iskoristio da porazgovaram sa vozacem o nasem Neoplan Skylineru. Evo sta sam doznao:

Bus je kupljen nov 2006 god za 700.000 maraka (350.000 EUR). Ima MAN-ov Euro4 motor sa 6 cilindara zapremine 12.500ccm i 480KS. Kapacitet putnika je 60 mjesta,max. brzina je ona gravirana 125km/h, startnost veoma dobra, prenosni odnosi dobro proracunati tako da se postizu vrlo brza ubrzanja. Udobnost je prva liga (5 zvjezdica), samo je mana televizor koji je spusten sa plafona prenisko, pa smo redovno lupali glavom od njega ;D. Od opreme posjeduje ABS, ASR, ESP, retarder, elektronski limitator brzine sa mogucnoscu podesavanja, videonadzor putnickog prostora, kuhinju sa bifeom, wc, klimu itd.

Slike ste vec vidjeli, evo jos samo slika kokpita:
Image
Image

Na OMV-u smo sreli i jednu drugu "zvjerku":
Image
Image

Nako pauze, izasli smo na autoput i krenuli ka Beogradu. Bili smo na 11. mjestu u koloni od 20 autobusa, a onda je nase veselo drustvo "nalozilo" vozaca koji se od prosjecnog vozaca autobusa pretvara u pravog Schumachera. Sa 11. mjesta dolazimo na 1. mjesto, a zasluge podjednako snose dobar vozac, odlican bus i naravno veselo drustvo. Kako to izgleda pogledajte ovde:

http://www.youtube.com/watch?v=yUoaOIxi7_A

Odlicno, nema sta.

U Beograd smo stigli oko 17 sati. Parkirali smo se kod Interkontinentala, i onda pjeske nastavili prema Uscu. Malo smo odmorili u parku preko puta tornja na Uscu, a onda smo usli u prostor za koncert. Tamo smo vidjeli nevidjeno: Pozornica je bila ogromna (70m siroka i 30m visoka). Jednostavno smo ostali bez texta.

Koncert je poceo u 21.30h. Pocelo je velikim praskom i vatrometom i spektakl je trajao do ponoci kada je zavrsen takodjer velikim vatrometom.Oko 80.000 ljudi je bilo u transu citavo vrijeme, i onaj ko nije volio Rolling Stonese, zavolio ih je nakon ovakve veceri. Bilo je fenomenalno, a Rolling Stonesi su zabavljali publiku i bili energicni kao da imaju po 25 a ne po 65 godina. Svaka cast na energiji.

Beograd:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Koncert:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Pocetak koncerta mi se najvise svidio: Pogase se sva svjetla na pozornici, zavlada mrak, a na videozidu se pojavi mala tackica koja pocne rasti i onda najednom eksplodira i pocne koncert. Ustvari da ne pricam, evo kako to izgleda:
http://www.youtube.com/watch?v=NLG8J2gMEA8

Nakon koncerta malo smo prosvrljali Beogradom, a onda smo oko 01.15 h krenuli za Sarajevo. U Sarajevo smo stigli u 07.15 ujutru.

Bilo je ludo i nezaboravno. m:telu hvala i svaka cast za ovaj poklon.

P.S. Pozdrav za dustvo iz busa broj 1: Mileta, Nikolinu, Lelu, Mirzu, Vladu, Sandru, Brankicu, Bojana, sofera Zlatana i ostale, ako sam nekog zaboravio nek izvine :).

Pozz

Pet Feb 08, 2008 11:36 am

Pa svaka ti cast ti jos uvek cuvas ovu reportazu i pricas kao da se sve juce desilo,meni zao sto ja nisam mogao otici

Pet Feb 08, 2008 11:49 am

volvos je napisao:Pa svaka ti cast ti jos uvek cuvas ovu reportazu i pricas kao da se sve juce desilo,meni zao sto ja nisam mogao otici

Ovo se dozivljava jednom u zivotu, normalno da je cuvam.. :D

Ned Feb 17, 2008 9:32 pm

Mladene, jel pušten taj novi granični prelaz da radi ili je stari?

Pon Feb 18, 2008 7:37 am

Granicni prelaz je nov novcijat i radio je kad smo mi isli. Vjerovatno si mislio na novi most, da vise auta ne prelaze preko sinskog mosta. E to ne znam, znam da je bilo govora da se gradi ali ne znam da li je ista uradjeno, nisam nikako isao gore od koncerta...

Čet Feb 28, 2008 1:00 pm

Bas dobra reportaza a dobar je i prevoz bio :)

Čet Feb 28, 2008 3:19 pm

Da, za razliku od tebe, Mladen je sačuvao svoju reportažu da ne propadne zajedno sa Forumom.
:(
Odgovori