Reportaže članova sa putovanja.
Odgovori

Portugal 2008

Sre Sep 03, 2008 12:37 pm

Poštovani forumaši,

stigao sam u Portugal i ponovo sam na starom mestu u Cascaisu. Sve mi sada deluje toliko poznato da prosto nemam osećaj da sam odavde i odlazio.
:lol:

Ovde ću vam stavljati fotografije vezane za tematiku ovog foruma, vaši komentari i pitanja su dobrodošli. Ja ću se truditi da redovno odgovaram na iste, kao i da postavljam nove slike. Opet, sve zavisi od toga koliko ću putovati ovde po Portugalu, a koliko ću ostati ovde u Cascaisu da se izležavam po plaži. :wink:

Sre Sep 03, 2008 12:40 pm

Može jedna molba: da napraviš poneku fotku tramvaja (ako može i filmić) iz Sintre i Lisabona?

Sre Sep 03, 2008 12:46 pm

Za početak vam postavljam jučerašnju sliku već poznatog autobusa lokalnog prevoznika BusCas. Autobus je došao iz fabrike Irmaõs Mota, model je urađen na MAN-ovoj LE šasiji.

Image

Sre Sep 03, 2008 12:55 pm

Jel` mi se cini ili ga vozi zenska :?:

Sre Sep 03, 2008 3:40 pm

igibgd je napisao:Jel` mi se cini ili ga vozi zenska :?:

Dobro ti se cini. :wink:

Sre Sep 03, 2008 10:46 pm

Nibus-ja je napisao:
igibgd je napisao:Jel` mi se cini ili ga vozi zenska :?:

Dobro ti se cini. :wink:

prvo pa zensko :lol: :wink:

Čet Sep 04, 2008 1:03 am

Da, ovde je to redovna pojava da žene voze autobus. Mogu vam reći da su jako dobre u tome. Ne samo što su pažljive, nego ih tako dobro manevrišu kroz uske i zakrčene raskrsnice i ulice, da je to čudo!
:-)

Čet Sep 04, 2008 1:19 am

Da nastavimo sa slikama...

Juče u Cascaisu sam slikao ovaj Bernardo (Bernardu) Sunsundegui Sideral na šasiji Volvo B12B.

Image

Image

Image

Image
Poslednji put menjao cone dana Čet Sep 04, 2008 2:14 am, izmenjena samo jedanput

Čet Sep 04, 2008 1:23 am

Na najzapadnijoj tački kontinentalne Evrope na Cabo do Roca (Kabu du Roka) gde sam i dobio diplomu od opštine Sintra da sam bio na toj tački ( :D ), uslikao sam ovaj midi kabrio bus Scott URB-a.

Image

Image

Image

Čet Sep 04, 2008 1:30 am

Evo malo slika od danas:
Enterijer midibusa Irmaõs Mota:

Image

Image

Image

Čet Sep 04, 2008 1:36 am

Danas u Lisabonu:

Mercedes-Benz Low Entry sa nadgradnjom Caetano:

Image

i MAN Low Entry sa istom nadgradnjom:

Image

Čet Sep 04, 2008 1:40 am

Tu su naravno i tramvaji, ko bi to izostavio! :wink:

Stari tramvaji iz 30-tih godina prošlog veka i dalje saobraćaju na redovnim linijama i zaštitni su znak Lisabona:

Image

Image

... naravno uz moderne tramvaje, mislim da je ovo jedna od verzija Siemens Combino.

Image

Čet Sep 04, 2008 2:00 am

Kako se ove starine dobro uklapaju u ambijent starih ulica i trgova u delovima grada Alfama, Baixa i Chiado, pogledajte na sledećim slikama:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Poslednji put menjao cone dana Čet Sep 04, 2008 2:16 am, izmenjena samo jedanput

Čet Sep 04, 2008 2:11 am

Izuzetne slike i informacije iz prve ruke! Hvala, Cone, na ovako iscrpnom i detaljnom izvestavanju! :wink:

Čet Sep 04, 2008 2:12 am

Od današnjih zanimljivosti u Lisabonu, a nevezano za gradskog prevoznika Carris, izdvajam dve Samoborčekove Setre S417HDH koje su prošle jednim od glavnih lisabonskih trgova Praça da Figueira. Ovde se retko viđa bilo kakvo vozilo iz naših krajeva...

Image

Image

Image
Odgovori