Reportaže članova sa putovanja.
Odgovori

Thassos Greece

Pet Sep 19, 2008 10:12 pm

Ajd i ja nešto da učinim malo korisno za forum i forumaše.
Duže vreme sam bio neaktivan pa bi bio red da se aktiviram malo
Leto prodje a ja se toliko ulenjio,da sam se jedva naterao i da uradim ovu ˝reportažu˝.Bilo bi glupavo kada bih je postavio u decembru
Thassos je malecno zeleno ostrvo u Egejskom moru koje u svom obim ima najviše 100km.
Ono što vas najviše zanima jesu autobusi.Pa neću više okolišati.
Do Thassosa se putuje oko 20sati i nema sumnje da mora biti visoko turistički autobus.
Autobus proizvodjča ATOMIC
ImageImageImage

Autobus na prvi pogled zrači svojom lepotom i samouvernošću.Prava drumska krstarica koja kroti divlje puteve evrope.
Za proizvodjača nisam nikada čuo ranije da postoji.A i nepsotoji nijedna internet stranica na kojoj se može dobiti više informacija o ovom proizvodjaču.Link na kojem možete pogledati još slika od ovog proizvodjača je
www.argus.rs/strana.php?tipStrane=4

Kada sam ušao u autobus oduševio sam se enterijeru i neobičnom skladu boja teget i narandžasto
Već posle sat vremena sam shvatio da je svaki plastičan deo jako loše uradjen i da je nekvalitetan,pa sam na trenutak pomislio da je kinez :D
Posle 4sata putovanja sedište je jako postalo neudobno a mesta za noge je bilo premalo (naročito ako ispred tebe putnik obori sedište)
Pa mi tih 20 časova vožnje i nije prošlo sasvim udobno :? :?

Pet Sep 19, 2008 11:01 pm

Organizacija prevoza putnika na Thassosu je
Iz glavnog grada Limenasa (luke) može se stići na bilo koji deo ostrva.
Autobusi idu i južnom i severnom stranom ostrva.I postoje turistički polazci koji obilaze najpoznatije plaže.
Na ovom zelenom ostrvu linijski prevoz obavljaju turistički autobusi iako im je trasa u proseku 40km i manje.
Prvi autobus koji sam uhvatio je dobra jedinstvena Setra
ImageImage

Naravno da ove linje opslužuju i domaći autobusi Irizar
ImageImage

Tu je i jedan Neoplan
ImageImageImage

I još jedan Irizar
ImageImage

To je sve što sam uspeo da uslikam od autobusa.Jedino što nisam uspeo da uslikam je jeste klasična Bova

Ako vam ikad zatreba red vožnje na Thassosu možete ga pronaći na ovoj stranici
http://www.thassos-island.com/tourism/busses/

Pet Sep 19, 2008 11:07 pm

Kada smo se vraćali kući uspeo sam da uhvatim još jedan visoko turistički autobus.U pitanju je Volvo naše turističke agencije

ImageImage

Nadam se da ste uživali u autobusima :)

Sub Sep 20, 2008 6:17 am

Fina reportaža, ukratko si objasnio šta nas zanima.
Što se tiče Irmauš Mota Atomic, imaš reportažu Volvo Truck Service koju sam ja napisao, videćeš nešto više o tom autobusu.
Poz
Sloba :lol: :lol: :lol:

Sub Sep 20, 2008 11:09 am

Uopšte nisam znao da je Volvo tvorac ovih krstarica.
Meni izgledaju preterano ali kažem da ima loše uradjenih delova a što se tiče opreme,oprema je full ništa nije nedostajalo.
Osim možda par crnaca da te hlade palmama (šala mala) :) :) :)

Re: Thassos Greece

Sub Sep 20, 2008 12:50 pm

deni je napisao:Kada sam ušao u autobus oduševio sam se enterijeru i neobičnom skladu boja teget i narandžasto
Već posle sat vremena sam shvatio da je svaki plastičan deo jako loše uradjen i da je nekvalitetan,pa sam na trenutak pomislio da je kinez :D
Posle 4sata putovanja sedište je jako postalo neudobno a mesta za noge je bilo premalo (naročito ako ispred tebe putnik obori sedište)
Pa mi tih 20 časova vožnje i nije prošlo sasvim udobno :? :?

Da su bili pametni pa vozili one Setre i Neoplane sto su imali, ovim su napravili samo korak unazad

Sub Sep 20, 2008 12:57 pm

Zašto unazad.Bus je ekstra. :roll:
Malo da su ga bolje odradili,bio bi kao onaj Volvo. :)

Sub Sep 20, 2008 1:33 pm

Taj autobus bio je izlozen na Beotruck-u, deluje jako interesantno kako svojom spoljasnjoscu tako i naravno unutrasnjoscu i mislim da nudi naveci prtljazni prostor od svih autobusa.
poz
Serval

Sub Sep 20, 2008 1:34 pm

Irmauš Mota više nema dozvolu da lepi Volvoov znak na autobuse zbog kineskih delova, što nema homologaciju. Govorili su da je to homologovan autobus, da je sve zapadno-evropsko, ali kad je Volvo poslao ljude da istraže to, otkrili su istinu. To je razlog.

Sub Sep 20, 2008 1:54 pm

Sloba je napisao:Irmauš Mota više nema dozvolu da lepi Volvoov znak na autobuse zbog kineskih delova, što nema homologaciju. Govorili su da je to homologovan autobus, da je sve zapadno-evropsko, ali kad je Volvo poslao ljude da istraže to, otkrili su istinu. To je razlog.

Jeftinije im je bilo da uvoze delove cak iz Kine? Boze, jeste da svi gledaju da ustede ali kineski delovi?
poz

Sub Sep 20, 2008 2:08 pm

Tasos je jedno simpaticno ostrvo ali vrlo nezgodno za voznju autobusa! Naime, glavna specificnost kada je saobracaj u pitanju su uske ulice i TERASE koje se nadvijaju nad ulicu tako da kada udjes u bilo koje naselje vise gledas u nebo nego u drum! Posebno ako imas cast da vozis dekera! Ali dobro, navikne se covek.

Ned Sep 21, 2008 9:50 am

Stefan Bgd je napisao:Zašto unazad.Bus je ekstra. :roll:
Malo da su ga bolje odradili,bio bi kao onaj Volvo. :)

Eto sad vidis koliko je extra :lol: :lol: :lol:
A ne znam ni po cemu je dizajn interesantan, bas lici na kineza, od svih ponmalo ukrali i po meni bas ruzno sve to slozili

Ned Sep 21, 2008 11:03 am

Irizar pa domaci? Zar nisu oni spanski?

Ned Sep 21, 2008 12:29 pm

s215hdh je napisao:Irizar pa domaci? Zar nisu oni spanski?

Upravu si ja sam sve mislio da su Grčki
Čak šta više bio sam ubedjen,dok sad nisam pogledao na netu

Ned Sep 21, 2008 3:50 pm

Na neki nacin Irizar jeste njima domaci proizvod zato sto rade autobuse u kooperaciji sa SARACAKIS-om. Ubacicu sliku gore jednog uradjenog na B12B sasiji.
Odgovori