Reportaže članova sa putovanja.
Odgovori

Transport u Istanbulu

Uto Okt 28, 2008 11:45 am

Prilikom mog putovanja u Liban, posetio sam Istanbul u odlasku i dolasku. Ovde ću vam pokazati fotografije njihovog gradskog prevoza, pre svega autobusa i tramvaja.

Slike iz Libana možete videti u temi Transport u Libanu.

Uto Okt 28, 2008 11:55 am

Za početak, gužve na bulevarima...

Image

Image

Izlazak sunca u Istanbulu, pogled na bulevar kojim saobraćaju tramvaji i autobusi.

Image

Veče u Istanbulu, sve je živo i vrvi od saobraćaja. Pogled na tramvajsko stajalište.

Image

Image

Uto Okt 28, 2008 12:03 pm

Tramvaji...

Image

Image

Image

Image

Uto Okt 28, 2008 12:06 pm

Još tramvaja... Pitanje za poznavaoce tramvaja, o kom se proizvođaču i modelu radi, pošto ja to nisam uspeo da vidim na licu mesta.
:)

Image

Image

Image

Image

Uto Okt 28, 2008 4:45 pm

Fantastične su slike.
Kod njih koliko mogu da zaključima jako razvijen taksi prevoz???

Uto Okt 28, 2008 9:20 pm

Vidjao sam ja i vece guzve u Instanbulu na ulazu u grad u jutarnjim casovima oni od 4 trake naprave 6 i voze 80 km/h a umesto zmigavca izbace ruku i svirnu dvaput a ti cik nemoj da ga ne pustis da udje .E kad sam to provalio da to postuju maximalno onda sam samo svirao i mahao.I nisu bili ovako lepi tramvaji kad sam ja bio :? Jesi slikao one zute-oker minibuseve?

Uto Okt 28, 2008 9:39 pm

cone je napisao:Još tramvaja... Pitanje za poznavaoce tramvaja, o kom se proizvođaču i modelu radi, pošto ja to nisam uspeo da vidim na licu mesta.

Bombardje (Bombardier), uskoro ću naći i tip.

Fotosi su božanstveni! Image

Za stare u centru nemam pojma, znam i da ima linija u Kadikoyu (deo Istanbula na desnoj obali Bosfora), 1000mm, sa starim 'Gotha' istočno-nemačkim vagonima.

Ovde sam postavio moje fotose starih 1000mm vagona, na liniji Taksim - Tunel:
http://autobusi-forum.info/forum/viewtopic.php?t=563

Edit: u pitanju je neka od generacija Flexity Swift, izvor Wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Flexity_Swift

Uto Okt 28, 2008 10:25 pm

Da Bombardier Flexity Swift, stranica na sajtu Bombardiera, tu su svi detaljni podaci:
http://www.bombardier.com/en/transportation/products-services/rail-vehicles/light-rail-vehicles/flexity-light-rail-vehicles/istanbul--turkey?docID=0901260d8000cbb4
Isti takvi tramvaji voze i u Stokholmu, samo imaju tri ulaza/izlaza. Inače, po mom mišljenju, ovaj tip tramvaja je vrh!
Sam Istanbul je veoma zanimljiv za javni saobraćaj, tamo voze skoro sve vrste JGP-a.
Super su slike Cone.

Sre Okt 29, 2008 9:21 am

Hvala vam svima! :)
Ja sam predpostavljao da je Bombardier, ali nisam bio siguran. Jedino sam bio siguran da ćete vi to znati, pa se nisam brinuo! :)

Sale, nisam slikao minibuseve, mada ih zaista ima jako jako puno. Uglavnom su svi bele boje sada.

Sre Okt 29, 2008 9:26 am

Evo šta sam slikao od autobusa. MB O530 Citaro, solo i zglobni, imaju stojeće motore i troja vrata (4 kod zglobnih).

Image

Image

Image

Image

Image

Sre Okt 29, 2008 9:34 am

Evo jedan interesantan MAN sa gradskom konfiguracijom, izvinjavam se što je slika malo razmazana.

Image

Video sam puno ovih MAN SG200 (Sloba mi je rekao da je to oznaka) koji imaju potpodni motor i konfiguraciju vrata kao beogradske Avtomontaže, samo što su vrata 4-krilna.

Image

Sre Okt 29, 2008 10:55 am

cone je napisao:

Image

ova slika je za kalendar bas je mocna :wink:

Sre Okt 29, 2008 11:50 am

sasa-74 je napisao:ova slika je za kalendar bas je mocna :wink:

Hehehe, hvala! Dešava se to meni s vremena na vreme da mi tako ispadne...
:)

Sre Okt 29, 2008 11:59 am

Eto ideje!!! 12 najboljih autorskih fotografija i napravimo kalendar za iducu godinu!!!

Sre Okt 29, 2008 12:10 pm

Svaka cast, matori, dobra ideja :)
Odgovori