Logo

Van Hool

Diskusije posvećene autobusima na sprat.

Re: Van Hool

Postod Goran sk » Sre Apr 25, 2018 11:40 pm

Da ih ima i ovde :)
Image
Image
Korisnikov avatar
Goran sk
Član

Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 9:24 pm

Sponzor

Postod becks89 » Sub Maj 19, 2018 10:26 pm

Sa ovim TD927 sam putovao 1400km, u njega sam seo iz Skylinera sa kojim sam prešao 1300km.
Radi se o starijoj generaciji Van Hoola, 2004. ako se ne varam, 89+1 konfiguracija, prebacio je prvi milion, ali bus kao čaša i još je sve fabrički na njemu i motor i menjač.
Skyliner ima 3 reda sedišta manje, ali ne odaje utisak da ima više prostora od Van Hoola.
Dosta bolje podnosi neravnine Van Hool, prilično je udoban i sedišta su više nego korektna, ono što mi se ne dopada, raspored četiri sedišta na donjoj palubi iza vozača, koja nisu ni za posadu, a tek nisu ni za putnike pogodna.
Sve ostalo vrh, ovo mi je drugo duže putovanje sa Van Hoolom, ali sve mi postaje draža ova marka.
Slike da ne ostanem dužan! :)
Image

Image

Image
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod VTX » Sub Maj 26, 2018 12:07 am

Svaka cast za slike :)
Drago mi je da je voznja bila dobra.Po slikama,za svoje godine odlicno izgleda,ne znam mu bivse vlasnike,tesko odrediti po sjedistima samo.Al' je sigurno dobro pazen i kod proslog/proslih vlasnika.Samo bi mi VIN broj pomogao kod ovoga,al' nema veze.
Vjerujem da su prevoznici iz Srbije uzeli VH kao ozbiljnu varijantu vodecim markama,prije svega zbog ekonomicnosti.Kao sto kazes 3 reda sjedista vise VH ima od Sky-a,a razlika u prostoru za noge nije znatna.Vise putnika,vise novca,a ako je nivo udobnosti isti,ugodno s korisnim.No,ipak ima i svakakvih primjeraka,pogotovo onih koji preko Poljske ili neke druge istocnoevropske zemlje pređu kdo nas.Cast izuzecima.
Oktopod me bas iznenadio i neka im je sa srecom.Bas bi volio vidjeti TX27 Astromegu kod njih :)
VTX
Član

Pridružio se: Ned Apr 05, 2015 2:43 pm

Postod becks89 » Pet Jun 01, 2018 10:33 pm

Ima Oktopod još jednog, ovaj je tek top! :)
Image

Iskreno na oba putovanja sam prilično skeptično krenuo, po pitanju busa. Neoplane sam probao, Setru 431DT takođe, tako da sam mislio da je to to i da nema sličnog doživljaja. Oba puta sam prilično pozitivno iznenađen, ovaj novi je 2012. godište, nije puno prešao, radio je po Belgiji negde ako sam dobro upamtio, pravo osveženje u voznom parku. Iskreno, sa aspekta putnika ne bi mogao pronaći neku manu. Odlično su se pokazali i vrlo su zadovoljni sa njima, ovaj stariji još nikakvu intervenciju nije imao, a prebacio je prvi milion. Isplatio se odlično. Zato su i uzeli ovaj noviji, a verujem da će i u narednom periodu biti među prvima kada se bude birao neki novi bus.
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod becks89 » Čet Avg 30, 2018 12:58 pm

Dve generacije Van Hoola :) Image

Poslato sa Huawei Honor 9 uz pomoć Tapatoka
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod Goran sk » Čet Apr 04, 2019 11:17 pm

Prelepe slike becks89 !
Sta je nateralo Oktopda da ode na Vanhoola? bili su verni Neoplanima...

Da ne ostanem i ja kratak slikama ovde :P
Image
Image
Korisnikov avatar
Goran sk
Član

Postod becks89 » Čet Apr 04, 2019 11:31 pm

Promenila se situacija dosta, Neoplan je premeštanjem u Tursku nešto drugo, Van Hool je kvalitetna zamena, udoban, pruža pristojan komfor, dosta veći kapacitet u odnosu na Neoplana. Novi Neoplan, samo dobra šminka, Van Hool je radnik, ukratko to je jedan od razloga.
Koliko je problem Neoplana preskupi delovi, preskupo održavanje, toliko je na Balkanu problematika doći do delova za Van Hoola. Nadam se da će se širenjem tržišta proširiti i servisna mreža :)

Poslato sa Huawei Honor 9 uz pomoć Tapatoka
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod Goran sk » Čet Apr 04, 2019 11:53 pm

Posle Setre mislim da dolaze Vanhool dekeri, pa tek Neoplani,ma da nesto slabo ih ima na Balkanu(mislim na ove nove).
Ali interesantna svar je da u zadnje vreme sve vise i vise se kupuju Neoplan Skyliner...dali su spustili cenu(sto ja ne verujem) ili su podigli kvalitet ili je nesto druga ,neznam ...
Kazes za delove problematicno? Pa bar u Srbiji ima poprilicno dobar broj Vanhoola,trebalo bi da ima neki distibuter ..
Image
Korisnikov avatar
Goran sk
Član

Postod becks89 » Pet Apr 05, 2019 3:16 pm

Goran sk je napisao:Posle Setre mislim da dolaze Vanhool dekeri, pa tek Neoplani,ma da nesto slabo ih ima na Balkanu(mislim na ove nove).
Ali interesantna svar je da u zadnje vreme sve vise i vise se kupuju Neoplan Skyliner...dali su spustili cenu(sto ja ne verujem) ili su podigli kvalitet ili je nesto druga ,neznam ...
Kazes za delove problematicno? Pa bar u Srbiji ima poprilicno dobar broj Vanhoola,trebalo bi da ima neki distibuter ..

Verujem da idu po nižoj ceni, jer su trku izgubili ne sa Setrom, već i sa Van Hoolom. Pogotovo ako je Nemačka, subvencije, pomaganje države, verujem da idu po nižoj ceni. Delove je teško naći, jer nema kopija u izvedbi, skfa, europarta itd itd itd, pa je baš teško doći do nekih stvari, a čekaju se i po 6 meseci iz Belgije. Počevši od filtera najobičnijih, pa do nekih kompleksnijih stvari. Van Hool je popularan jer je cenovno nešto niži u odnosu na Setru (stariji modeli) dok pruža veći kapacitet, što se traži kod nas... s
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod Goran sk » Sub Apr 06, 2019 1:02 am

Bas si me iznenadio za delove :( ja sam mislio da sigurno ima neki ovlasceni servis koji je zastupan za Vanhoola.
Pa zato me asocira taj veliki broj nabavljenih Setri (naravno, ne samo zato,jasno je da takodje i kvalitet u putanju),jer predpostavljam da se mogu naci delovi kod skoro svakog MB servisa
Image
Korisnikov avatar
Goran sk
Član

Postod Goran sk » Sre Apr 17, 2019 10:18 pm

Odlican bus,nema sta...
Image
Image
Korisnikov avatar
Goran sk