od Darko » Ned Sep 21, 2008 4:29 pm
Naravno da je posle zamene protokomera auto postao zivlji jer kad je protokomer u kvaru motor radi "napamet"(citaj slabije vuce) i naravno da se zamenom protokomera stvar popravlja.
Drugo, nema sta kako da se racuna, 85kw je 85kw i to je 115 ks, konsultuj prospekt koji je dosao uz auto i sve ce jasno da bude.
Trece, takvi filteri za fazduh na sta se vecina ovde "przi" uglavnom doprinese tome da auto jos slabije ide uz nesto reskiji zvuk. Sta je problem tu? Tvoj fabricki filter je u kutiji zatvoren i imas izvedenu cen negde na braniku i on prakticno "od spolja" uzima vazduh. Ti skines svoj panel filter i stavis popularnu pecurku... I sta si dobio? Evo ja ti garantujem jedno veliko nista jer si to uradio kao i svi ostali koji ne znaju. Ucio si u skoli odavno da se na hladnoci tela skupljaju a na toploti sire jel tako? Tako je. Tvoja pecurka se sad nalazi pored motora i ne usisava vise svez hladan vazduh od spolja vec vruc od motora. Sto hladniji vazduh, vise ga stane, vise vazduha, vise goriva, veca snaga. Sa vrelim vazduhom samo gubis na performansama. Da se uzme pravi panel filter sportski, da se izoluje kako treba itd itd tad mozemo da pricamo o neki dobicima ali i oni su reda 6-7ks u teoriji.
Cetvrto, ili nisi razumeo ili mene lazes, protokomer od Abartha nisi mogao da stavis na JTD jer nisu isti.
Peto, rekoh ti znam Fandja. Znam kako je bezao da ga ne ubiju od batina jer licno znam koliko je unakazio kola nekim mojim prijateljima i slicno. Da ne nabrajam ovde javno mozemo na PP. To sto on plati onom tipu u obrenovcu da mu napravi nesto za 20e pa nosi to na bubanj da proda ili hvata zaludjene klince uvaljujuci im nakaze od branika i slicno. Kazem ti, znam njega, znam ljude koji su radili za njega, nikom danas vise i ne govori sa njim, mnogo puta je jedva izbegao batine i slicno... I to sam ti rekao drugarski. Ako vec hoces da ti se uradi nesto na autu a da se ne odvalis od para za neki original Novitec i slicno idi lepo u Simanovce kod Matrix-a pa ce lepo da ti se uradi, platis malo vise nego Zokiju i Saletu ali znas sta si kupio.
I opet ti kazem, nije poenta moje price da ti dokazem koliko ne znas vec da te naucim onome sto ja znam a ti tvrdoglavo teras nekad svoju pricu iako svestan nisi koliko bas to sto pricas pokazuje koliko ne znas. No dobro, i ja sam bio takav i sve ide sa godinama...