Logo

Moja garaža

Slike i rasprave o automobilima.

Postod Stefan Bgd » Ned Sep 21, 2008 4:14 pm

Čovek u Delta M-u nam je menjao protokomer zbog slabije vuče,kada ga je zamenio auto je postao i brži na gasu i jači.
Dalje,svi kažu da ima 115ks,ali ako pravilno izračunaš kw,ispašće više,jer ne računaju svi jednako...Dalje neću da raspravljam,jer znam šta je radjeno na mom autu,i koliko je bolje i vukao i ponašao se kada smo mu sve to sredili.Konjska snaga nije merena ali uz komplet filtera za vazduh može autu da donese 5-10 ks.I sve su to jako dobre stvari,a ne kao što ti kažeš gluposti.
A raspitaj se,kada si toliko stručan,koliko košta nov protokomer za Abarta.Onda ću ti se ja smejati...
A koliko smo mi radili na FIAT-u najbolje se može videti u njegovoj servisnoj knjižici...A ti se smej do sutra.
A što se tiče Fanda,ako je toliki pilićar,i ako pravi nakaze od automobila,otkud onda toliko članova u njegovom klubu...Pokazaću slike,pa ako tebi to ne liči ni na šta,onda stvarno ne znaš šta pričaš.
A svoje (ne)znanje o automobilima ću ti najbolje pokazati kada se budemo sreli...Majstor Darko.
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Sponzor

Postod Darko » Ned Sep 21, 2008 4:29 pm

Naravno da je posle zamene protokomera auto postao zivlji jer kad je protokomer u kvaru motor radi "napamet"(citaj slabije vuce) i naravno da se zamenom protokomera stvar popravlja.

Drugo, nema sta kako da se racuna, 85kw je 85kw i to je 115 ks, konsultuj prospekt koji je dosao uz auto i sve ce jasno da bude.

Trece, takvi filteri za fazduh na sta se vecina ovde "przi" uglavnom doprinese tome da auto jos slabije ide uz nesto reskiji zvuk. Sta je problem tu? Tvoj fabricki filter je u kutiji zatvoren i imas izvedenu cen negde na braniku i on prakticno "od spolja" uzima vazduh. Ti skines svoj panel filter i stavis popularnu pecurku... I sta si dobio? Evo ja ti garantujem jedno veliko nista jer si to uradio kao i svi ostali koji ne znaju. Ucio si u skoli odavno da se na hladnoci tela skupljaju a na toploti sire jel tako? Tako je. Tvoja pecurka se sad nalazi pored motora i ne usisava vise svez hladan vazduh od spolja vec vruc od motora. Sto hladniji vazduh, vise ga stane, vise vazduha, vise goriva, veca snaga. Sa vrelim vazduhom samo gubis na performansama. Da se uzme pravi panel filter sportski, da se izoluje kako treba itd itd tad mozemo da pricamo o neki dobicima ali i oni su reda 6-7ks u teoriji.

Cetvrto, ili nisi razumeo ili mene lazes, protokomer od Abartha nisi mogao da stavis na JTD jer nisu isti.

Peto, rekoh ti znam Fandja. Znam kako je bezao da ga ne ubiju od batina jer licno znam koliko je unakazio kola nekim mojim prijateljima i slicno. Da ne nabrajam ovde javno mozemo na PP. To sto on plati onom tipu u obrenovcu da mu napravi nesto za 20e pa nosi to na bubanj da proda ili hvata zaludjene klince uvaljujuci im nakaze od branika i slicno. Kazem ti, znam njega, znam ljude koji su radili za njega, nikom danas vise i ne govori sa njim, mnogo puta je jedva izbegao batine i slicno... I to sam ti rekao drugarski. Ako vec hoces da ti se uradi nesto na autu a da se ne odvalis od para za neki original Novitec i slicno idi lepo u Simanovce kod Matrix-a pa ce lepo da ti se uradi, platis malo vise nego Zokiju i Saletu ali znas sta si kupio.

I opet ti kazem, nije poenta moje price da ti dokazem koliko ne znas vec da te naucim onome sto ja znam a ti tvrdoglavo teras nekad svoju pricu iako svestan nisi koliko bas to sto pricas pokazuje koliko ne znas. No dobro, i ja sam bio takav i sve ide sa godinama...
Darko
Član

Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 8:06 pm

Postod s215hdh » Ned Sep 21, 2008 4:33 pm

Nema potrebe za svadju. RAzliak generacija malo doprinosi pojacanju konflikta. Slazem se da ima ljudi koji na svasta uzmu pare. Ali mislim, zameni sve filtere na kolima kada radis reodvan servis se radi, pa ce ti posle toga auto ici bolje, osecaces tako.

Sto se mene licno tice, nikada ne bih uzeo Stila. Em ne volim Fiat, em taj stilo je tako jevtina kao polovan auto da to meni jako smrdi. A polovan turbodizel je zamka, jer ga je svako kada ga je kupio derao koliko je mogao jer ide dobro i ti motori koliko ce ici pitanje je
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod Krle » Pet Okt 17, 2008 11:06 am

sasa-74 je napisao:bolje ti lezi ovaj auto nego onaj crveni jugo :wink:

Crveni "yugo"?Matori, mislis na "crvenu munju"? :D :D :D Evo ovako,u firmi radim od marta meseca(posle sluzenja vojnog roka u 24.VtB-204.AB-Batajnica).U aprilu"zaduzujem" auto star par meseci sa 9000km.Do sada sam presao 31000km, po celoj Srbiji, bez ijednog problema :D U avgustu su mi nudili novi(sa maglenkama,CB,obrtometrom :D )-samo sam se zahvalio :D :D :D Evo par slika, nadam se da Vas ne smaram i da razumete-vise sam u njemu nego u svom :D :D :D

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Krle
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 12:55 pm

Postod cone » Pet Okt 17, 2008 11:41 am

Živopisnije fotografije Juga nisam u životu video! :shock:
:)
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod volvos » Pet Okt 17, 2008 11:48 am

Da to sam i ja hteo reci,ovakav yugo bi se garant odma prodao u oglasima,samo stavis ove slike
Image
volvos
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm

Postod sasa-74 » Pet Okt 17, 2008 12:08 pm

Krle razbio si ga ovo je za katalog , ona pored vodopada je vrh .samo mi objasni kako si izasao i usao da se ne pokvasis ili si se zrtvovao zarad dobre fotke :wink:
negas je napisao: Nema auta bez TAMica! Nekad su inzenjeri Dajca projektovali motor za bus bez goriva, al im bilo glupo zbog konkurencije, pa resili da ga naprave samo da radi bez vode :wink: :wink:
sasa-74
Mehaničar

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:10 pm

Postod Krle » Pet Okt 17, 2008 1:19 pm

Volvos a.k.a."oko sokolovo" :D :D :D -svaka cast!Bio sam na putu sa kolegom Ikom.:D
Krle
Profesionalni vozač

Postod Luka » Pet Okt 17, 2008 1:44 pm

Stole skonta ko je u kolima sa kilometar :D :D
Luka
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:36 pm

Postod cone » Pet Nov 07, 2008 10:23 am

Audi A4 sa pogonom na sva 4 točka, službeni auto firme u kojoj radim, za potrebe direktora naravno. Moj drug Lesa bi mogao da vam kaže nešto više o njemu. :)

Image
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod Kassbohrer » Pet Nov 07, 2008 12:09 pm

Dobar Audi nema šta lijepo mu je boja čučnula. Evo slika i mog vozila samo što nisam stigao da ga operem.
Image
Image
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod Krle » Sre Nov 12, 2008 10:51 am

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Moj, napravljen u "srecno vreme"-1997. :D :D :D
Krle
Profesionalni vozač

Postod Krle » Sre Nov 12, 2008 11:13 am

Nije bas za "ponos"-M43 -1796 ccm-85 KW...
Krle
Profesionalni vozač

Postod s215hdh » Sre Nov 12, 2008 11:20 am

Sta ces víse, dosta je i to. Ja bih bio srecan da imam ista. Ja neki vozac, a nemam svoj auto. Nasao sam sada jedan b4 dobar ali mi skup a povoljno nasao Hondu Predlude, 2.0i 140 KS, samo se cesem po glavi koliko bi me osiguranje kostalo... :roll:
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod Krle » Sre Nov 12, 2008 8:09 pm

Duki, ma samo opusteno-bice i kola i svega, samo da bude nas :D :D :D Jeste Profesore, e36 u proizvodnji od 1994-2000 :D P.S.Iz mnogo razloga, od srca preporucujem "Hondu" :D :D :D
Krle
Profesionalni vozač

PrethodniSledeća

Povratak na Automobili