Logo

Automobili - generalna diskusija

Slike i rasprave o automobilima.

Postod Stefan Bgd » Pon Sep 01, 2008 6:55 pm

Pa prolaze manje vise lose,mada nijedan auto u sudaru(pogotovu ceonom)ne moze dobro da prodje. :roll:
Kod mene je u naselju bio sudar u kome su se sudarili BMW 520 novije proizvodje,2000 godiste i Skoda Fabia,ceono,i BMW-u je prednji deo skroz pukao,ali u pravom smislu te reci,znaci bas pukao,i osovina otisla,i karter,i hladnjak...dok je Fabia prosla sa ostecenim branikom.Nema pravila.
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Sponzor

Postod djole » Pon Sep 01, 2008 9:07 pm

Jovan je napisao:
sasa-74 je napisao:pusti ti Juga nek izgleda kako izgleda a uvezi sebi auto iz Nemacke pa makar i 15 god star bice bolji nego nov Jugo :wink:

Slazem se :?

Potpisujem...imao sam Juga,2004to,doduse sa DMB-ovim motorom i ne da sam bio nezadovoljan,nego ne mogu naci tu rec koja bi opisala moj bes kad sednem u taj auto.Nije se on kvario,ali sam taj polozaj za volanom,buka,kretanje dok je hladan...Naj potez Fiata u njihovoj istoriji je sto obustavljaju proizvodnju Zastavinih auta :lol: .A taj 1.6 Jugo je napravljen samo jedan,kao i Jugo kabrio IN,kao i Florida u sedan i karavan verziji...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod Stefan Bgd » Pon Sep 01, 2008 9:16 pm

Trebao je 1.6 da udje u serijsku proizvodnju...Bio bi neprikosnoven. 8)
A mogao si lepo da uzmes Korala In L,sa Pezoovim motorom.On je tisi,ekonomicniji,pouzdaniji...A malo skuplji.U svakom slucaju bi pre njega uzeo nego onog sa DMB motorom.
Poslednji put menjao Stefan Bgd dana Pon Sep 01, 2008 9:18 pm, izmenjena samo jedanput
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod djole » Pon Sep 01, 2008 9:16 pm

Stefan Bgd je napisao:Pa hocu da bude siguran,udoban i kvalitetan(sto ovaj auto jeste i moze da bude),a i da ima snage,da lepo vuce,a ne ko da vozim kociju.Pa i trke,sto da ne,bio bi senzacija na Tuning Styling skupu,i trkama 402 street race. :)

Te tri reci nikako ne idu uz Zastavu (Jugo,101,128,Florida).Predji preko pruge sa novim Jugom i sa najobicnijim Puntom starim 5-6 godina.Videces razliku koja se meri svetlosnim godinama.A Jugo sa Pezoovim motorom,to ti je otprilike:vozis Juga,a odrzavas Pezo-a
-Mario Andretti-
djole

Postod djole » Pon Sep 01, 2008 9:20 pm

Stefan Bgd je napisao:Trebao je da udje u serijsku proizvodnju...Bio bi neprikosnoven. 8)
A mogao si lepo da uzmes Korala In L,sa Pezoovim motorom.On je tisi,ekonomicniji,pouzdaniji...A malo skuplji.U svakom slucaju bi pre njega uzeo nego onog sa DMB motorom.

Ta buka je najmanje dolazila od motora,motor kao motor se nije kvario,jedini kvarovi su bili do Zastavine aljkavosti koji bi se desili i da je pod haubom Tojota
-Mario Andretti-
djole

Postod volvos » Pon Sep 01, 2008 9:51 pm

Yugo 1.3. je kidao trap na njemu a kamoli 1.6.,sta je vama ljudi?Ja sam imao 3 yuga i kupicu ga opet ako ne bude bilo za nesto bolje,to jeste krs, ali moze da posluzi,slazem se sa njihovim povlacenjem iz proizvodnje
Image
volvos
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm

Postod crobus » Uto Sep 02, 2008 12:38 am

Vidim dečki da se ovdje priča o Yugu.. To je auto 80-ih koji je tada dok nismo imali love za bolje aute izvana bio odlično prevozno sredstvo, ali danas je to autu koji je ostao u prošlosti.. Malo plastike ne može sakriti 2 desetljeća nepromjenjene karoserije, tako da u istoj rečenici usporediti današnje aute i Yugo ne bi išlo...
crobus
Član

Pridružio se: Sre Jul 16, 2008 7:31 pm

Postod Milos » Uto Sep 02, 2008 10:53 am

Srećan sam što sam vozio jugo samo u auto-školi i nikada više.
Stefane, auto mil liči na kantu, jer je kanta i nikada neće biti ništa više od obične kanturine. Kao što prethodnik reče, mogao je da prođe osamdesetih godina, ali ga je vreme pregazilo pre jedno 18 godina, minimum.
Da bi mogao da pojede pola i korsu za doručak i ne bi mogao, jer polo i korsa trenutno izgledaju ovako:

Image

Image

A u medjuvremenu su izgledali ovako...

Image

Image

Image

Image

... odnosno ovako...

Image

Image

Image

A kanta je ostala kanta, mrzi me da ubacujem slike.

I ta najjača superkanta 1,6 ne bi imala šanse na doručku protiv njenih savremenika

Pola GTI (1,8 - 180 KS)

Image

i korse OPC (1,6 - 192 KS)

Image

Sve je loše na tom jugu. Da ti ne pricam kako bi ta kanta pukla na 402 street race i kako bi se ljudi smejali.
Korisnikov avatar
Milos
Član

Pridružio se: Čet Jul 10, 2008 8:22 pm

Postod Kassbohrer » Uto Sep 02, 2008 1:05 pm

1.6 motor u Juga?! Svašta, nema on ni blizu šasiju za takav motor, da ne pominjemo uske točkove, doboš kočnice pozadi, ABS nema ni u tragovima, mjenjač konstrukcije iz 70-ih...... Mislim može da se na jednom primjerku prebudži svašta ali ovo bi u serijskoj proizvodnji bila čista propast. Mislim uvjek se može diskutovati o autima, ali porediti Juga/101/128 sa bilo kojim evropskim automobilom mlađim od petnaest godina jednostavno nema smisla. Ljudi ta platforma vozila vuče porijeklo sa prelaza 60/70 te i već je osamdesetih bila poprilično zastarila. Slažem se da je najbolji potez FIAT-a da ukine proizvodnju ovih glanc novih staraca.
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod djole » Uto Sep 02, 2008 9:34 pm

Kad smo vec kod Jugica,u Termo elektrani imaju dva komada,sa sa Pezoovim motorom i menjacem,relativno su novi (godinu-dve stari).I oba ispadaju iz brzine pri malo jacem udaru u rupu na putu :shock: :shock: . Svi se trude da ih izbegavaju za voznju jer se niko normalan ne bi usudio na obilazenje u takvom auttu.Ja pretpostavljam da je menjac mnogo nisko postavljen...Njima je rezervni tocak ubacen u gepek (u torbici,ne u duplom dnu,nego bas u gepeku) i zauzima polovinu gepeka sigurno
-Mario Andretti-
djole

Postod Stefan Bgd » Uto Sep 02, 2008 10:38 pm

Da predjemo na malo visi nivo:
Ovom Signum skuplja prasinu iza ledja.Ono,sto nijedan Nemacki auto ne moze da ima,niko kao Alfa 159:
Image
A ovo je F1 na tockovima,Alfa Brera:
Image
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod Kassbohrer » Sre Sep 03, 2008 1:33 am

Stefan Bgd je napisao:
Milos je napisao:A evo i Alfe 147,kralja autoputeva u nizoj klasi(koja je itekako visa od Nemacke):
[/URL]
Tako da,mani me krutih Nemaca,koji kada naidje na pikavac,ko da je presao preko lezeceg policajca.
Ne bi cuveni Fandjo vozio Alfu i Maseratija jos 1957 i sa njima osvajao najvece i najvaznije trke,odnosno sampionate.

Ako me ikad i jedno auto razočaralo onda je to ova nesreća koja ima samo fenomenalan spoljni izgled. Prije tri mjeseca jedan moj prijatelj kupio ovo čudo sa 2.0 twinspark motorom i tiptronik mjenjačem, full koža, klima, alu felne, navigacija. Naložili ga s pričom ''Šta će ti golf svako ga ima''. To što je završna obrada katastrofa to mi nije čudo, ali me čudi što je nakon pet godina motor sa pređenih 120000 km pred izdisajem. Podizači ventila klepeću, iz auspuha kulja plavičasto bijeli dim, a snage ni u tragovima. Mjenjač tek posebna priča, za tri mjeseca dvije havarije po 500 eura, s tim da se tek u Beogradu mogao popraviti, a šlep služba do Beograda košta 400 eura. Sad gleda da to proda i da se riješi bijede, naravno ako izvuče 70% para što je dao biće sretan. Što se švaba tiče, možeš ih voliti ili mrziti, ali jedno je sigurno, drže cijenu i traženi su. Ja nisam neki ljubitelj VW-a ali sam pasata tdi prošle godine platio 12000 eura i sutra mogu da ga prodam za bukvalno iste pare. Dok je kod italijana prava umjetnost uopšte naći kupca, a o parama da ne govorim.
Što se mene tiče Alfa je dobro auto ali samo ko je kupi novu i spreman je da izgubi mnogo para na preprodaji. Ali što se tiče spoljneg izgleda, skidam kapu.
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod Milos » Sre Sep 03, 2008 8:56 am

Znas kako Stefane, ja sam samo hteo da ti docaram sta su Polo i Korsa za onu srpsku kantu, posto ti rece da ih ta kanta ladno moze pojesti za dorucak. Uporedjivao sam kragujevacku kantu sa Polom i Korsom ne zato sto ih volim, nego zato sto si ih ti pomenuo.
Sto se tice Opela, nikada ga ne bih kupio. Sto se tice VW, nemam nameru da predjem na njihove proizvode, ali cenim tu marku.
E sad, sto se tice Italijana. Ubedljivo najgore sto postoji na trzistu. Kupuje ih onaj ko mora, tj. ko nema para za kvalitetan automobil, a hteo bi da vozi kvazi normalan automobil, odnosno nesto sto se ne zove Zastava. Svi taksisti po Beogradu pokupovali Fiat Stilo zato sto je najjeftiniji sa Euro 3 standardom. Vec su poceli da se rastresaju (dva prijatelja ih voze na taksiju). Imam jos jednog drugara na taksiju koji tera pasata, presao sa njim 70.000 km ne ulozivsi jednog dinara i nista mu nije. O zavrsnoj obradi kod Fiata da ne govorim, materijali koji se koriste za enterijer su blago receno uzasni.
Svako ima svoj ukus i ne zelim da potcenim nicije misljenje. Ipak, proglasiti Alfu 147 kraljem autoputeva u nizoj klasi :roll: :shock: :?: . Kada odrastes i steknes vozacko iskustvo, neke stvari ce ti postati jasnije. Izgled automobila mu ne odredjuje kvalitet. Mozes da budes fasciniran Alfama i ostalim zabarima koliko god hoces, to ti niko ne moze zabraniti. Realnost je ipak mnogo drugacija, a u njoj su Nemci daleeeeeeko ispred Italijana. Dzaba Alfi 159 dizajn kada ne moze da prismrdi BMW-u 3, Audiju A4, Mercedesu C klase.
Sto se tice Fandja, zaboravio si da napomenes da je uzeo i jednu titulu sa Mercedesom, 1955. Nakon te sezone Mercedes se povukao iz F1.
Korisnikov avatar
Milos
Član

Pridružio se: Čet Jul 10, 2008 8:22 pm

Postod sasa-74 » Sre Sep 03, 2008 9:45 am

Sa svim sto je napisao Milos ja se slazem . Nikad u zivotu nisam kupio nov auto al sam zato vozio polovnjake i to -
Citroen gs daleke 96 zatim
Reno 11 isto tako daleke 98 pa
Pezo 305 00
Dzetu 2 02 god
mece 124 04 god i sad vozim
Alfu 33
sve matora vozila od po 15 i kusur godina kao sto vidite tu su bili i Francuzi i Nemci i Italijani . sa Nemcima sam bio izuzetno zadovoljan pogotovo sa Mercedesom . A najgore vozilo vozim sad tu Alfu to je propast od auta koji vise nikom ne mogu ni da prodam , necu vise nikad da kupim Italijansko vozilo kao ni bus sa tog prostora :wink:
negas je napisao: Nema auta bez TAMica! Nekad su inzenjeri Dajca projektovali motor za bus bez goriva, al im bilo glupo zbog konkurencije, pa resili da ga naprave samo da radi bez vode :wink: :wink:
sasa-74
Mehaničar

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:10 pm

Postod s215hdh » Sre Sep 03, 2008 10:16 am

Slazem se uglavno manje vise sa gore recenim. Italijane nikako ne volim, stvarno su mi bez veze. Jako mi je sumnjivo sto je taj Stilo tako jevtin, ali bas jako. Mislim ocigledno gadno smrdi u vezi sa njim. Ja sam do pretprosle godine vozio lagunu, 1.9 dTI, i bio sam prezadovoljan sa njom. Stvarno odlican auto. Licno volim Francuze i Nemce, sem VW koji je poceo da bude jako skup za odrzavanja od Golfa 3 a da jako fuserski radi, sem toga tvrd je kao da sam klupu iz parka stavio na tockove i poterao na put.

Pojmovi automobila, neka kaze ko sta hoce su SAAB, VOLVO, MERCEDES, PORSCHE, BMW, HONDA i TOYOTA... mozda i MAZDA, ali ovo sto sam prvobitno rekao, i od toga su cak VOLVO, SAAB i HONDA na prvim mestima. A jedan sam lep podatak saznao od mog sefa koji obozava Prosche, i voyi novu Carreru, da se 70% proizvedenih Porschea i danas vozi, a ima dosta koji su u voznom stanju ali nisu registrovani...
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Automobili