Logo

Uradi sam

Slike i rasprave o automobilima.

Re: Uradi sam

Postod miliraki » Ned Nov 25, 2012 2:00 pm

Ukusi su razliciti :0 meni je Ford prvi auto pa sam mozda sentimentalno vezan i pomalo subjektivno neobjektivan:)ma Punto je Punto tj nije Zastava 10.Firma ga je i kupila da bi se vozili jeftinije na plin a i sekvent je u pitanju pa sve sam radi i prebacuje:)Sreca pa je u garanciji jos godinu dana :)
miliraki
Član

Pridružio se: Ned Jan 23, 2011 2:43 am

Sponzor

Postod stralis3 » Ned Nov 25, 2012 3:20 pm

Ne znam cemu to da pripisem,da li mom "picajzluku" sto se odrzavanja tice ili pukoj sreci...ali sluzbena Zastava 10 (sklapana u Italiji) koju iskljucivo ja vozim ima 141 000 na satu,osim redovnih servisa i zamena sijalica nista ne menjam! Evo,promenjen je akumulator jer je usao u 6. godinu i poceo je da se odjavljuje! Nema TNG...za 10 000 ga ocekuje jos jedan veliki servis,a jednog dana kada bude isao na javno nadmetanje,ko ga bude kupio nece ga glava boleti...pod uslovom da ga redovno odrzava! Pre neki da na sam na auto putu uhvatio 165 km/h... :D
[quote="djole"]taj 1.2 sa 60 ks je neprevazidjen motor, mocniji atmosferski motor za gradski auto nije napravljen :D
Korisnikov avatar
stralis3
Član

Pridružio se: Uto Feb 07, 2012 8:28 pm

Postod miliraki » Ned Nov 25, 2012 4:17 pm

Ma nema dva ista automobila.Nekome se dobro pokaze Punto nekome ne,tako isto i Fiesta.Meni se moja pokazala ekstra dok je komsija imao istu takvu nije izlazio iz servisa.Meni je samo krivo sto je auto nov,pa da crkne takav deo,da je osigurac ili nesto slicno pa hajde,sreca pa su dve godine garancije.Da je godinu dana bilo bi veselo. :)
miliraki
Član

Postod miliraki » Ned Nov 25, 2012 4:19 pm

Citao sam skoro u Auto Bildu o NAN ON nekom sredstvu na bazi Nano tehnoglogije(!???) koje se namaze na staklo i zatvara sve mikro pore na staklu i brze odvodi vodu sa istog i traje 6 meseci valjda.Pa me zanima sta mislite o tome?
miliraki
Član

Postod setra :) » Ned Nov 25, 2012 4:56 pm

Ja sam gledaao promociju nekih sredstava za ciscenje stakla i kao daje glatkocu i sta ja znam....Licno mislim da je to prodavanje ***CENZURISANO*** za bubrege! :D
ma samo opusteno :D
Korisnikov avatar
setra :)
Član

Pridružio se: Pet Mar 30, 2012 10:41 pm

Postod profa_chb » Ned Nov 25, 2012 4:59 pm

šta ga znam, ja sam testirao neki sprej protiv magljenja na mom puntu, sva stakla magle sem tog mazanog :idea:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod arandjelovic » Ned Nov 25, 2012 5:04 pm

Uh kako ja to mrzim, kad mi stakla zamagle. Ja to resavam tako sto samo malkice otvorim prozor i pustim grejanje da duva u soferku da bi vazduh cirkulisao a na zadnjem staklu su grejaci tako da se ono lako odmagli pomocu njih. Pa bre Profo zar taj sprej ne treba da se isprska po svim staklima da ne bi maglila?? :?
Mercedes-Benz... The best or nothing!
Korisnikov avatar
arandjelovic
Član

Pridružio se: Uto Mar 13, 2012 11:09 pm

Postod stralis3 » Ned Nov 25, 2012 7:31 pm

miliraki je napisao:Citao sam skoro u Auto Bildu o NAN ON nekom sredstvu na bazi Nano tehnoglogije(!???) koje se namaze na staklo i zatvara sve mikro pore na staklu i brze odvodi vodu sa istog i traje 6 meseci valjda.Pa me zanima sta mislite o tome?

Citao sam bas taj clanak u Auto Bildu i kontam da je dobra stvar,dugo "drzi" i vazno je samo prethodno dobro oprati staklo! Dobar je i onaj (ne zamerite,ruski sam ucio) Rejn avej... :)
[quote="djole"]taj 1.2 sa 60 ks je neprevazidjen motor, mocniji atmosferski motor za gradski auto nije napravljen :D
Korisnikov avatar
stralis3
Član

Postod profa_chb » Ned Nov 25, 2012 11:55 pm

arandjelovic je napisao:Pa bre Profo zar taj sprej ne treba da se isprska po svim staklima da ne bi maglila?? :?

zaboravio sam da napomenem da nisam bio siguran u to koliko je delotvoran, pa sam namerno stavio samo na jedno staklo, i to zadnje bočno, da bih napravio uporedni test mazanog i nemazanog :wink:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod branik » Sre Nov 28, 2012 1:15 am

miliraki je napisao:Ma nema dva ista automobila.Nekome se dobro pokaze Punto nekome ne,tako isto i Fiesta.Meni se moja pokazala ekstra dok je komsija imao istu takvu nije izlazio iz servisa.Meni je samo krivo sto je auto nov,pa da crkne takav deo,da je osigurac ili nesto slicno pa hajde,sreca pa su dve godine garancije.Da je godinu dana bilo bi veselo. :)

Moja fiesta 1.25 16v iz `03. uz redovno odrzavanje presla 170 k samo sa kvarom jednog zadnjeg lezaja na 155, a ja sam onda preventivno zamenio i drugi. Pre mesec dana zamenjen joj akumulator Motokraft (ko vozi forda zna da je to prva ugradnja) na kojem je pisalo da je napravljen 52. nedelje 2002! Od 100 000 ide na TNG bez ikakvog problema, a pri tome nisam u voznji ni malo nezan. Manji, a "ostriji" motor nisam video, a nisam vozio samo onaj cirkuski rekvizit sa jednim tockom. Prijatelj mi ima aktuelnu korsu sa motorom slicne zapremine i 80 ks koja ide samo na benzin i po svim aspektima ford je brzi. Nervira me jedino tekovina saradnje sa citroenom, glupavi ablender gde se duga svetla i ukljucuju i iskljucuju prema sebi vrlo dugim hodom.
To mi je treci uzastopni ford (dva eskorta IV d ranije) i presao sam sa sva tri ukupno oko 460 000, a da ni jednog nisam kupio novog. Sad se spremam za fokusa jer mi je fiesti tesno (porodica raste, a i mojih 110kg).
Inace, eskorte sam sam odrzavao (menjao ulje i grejace) i ponekad kajis i plocice. Drugih poslova nije bilo. Sad me vec mrzi da cackam, a i fiesta trazi za ponesto i drugacije alate (opet negativni plod saradnje sa Francuzima) pa posao prepustam dvojici sjajnih majstora koji odrzavaju bar pola uzickih fordova.
Ford for ever!
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod arandjelovic » Sre Nov 28, 2012 7:03 pm

Dobro kaze moj kum kola su samo Mercedes i Ford, vozio je Taunusa, pre toga nekog 15m iz 60 i neke godine koji mu jos uvek stoji negde u travi i za koga kaze da mu motor nikad nije otvaran i koji ima menjac iza volana, posle toga Mercedesa 123 240d. Taunus mu je izgoreo na autoputu kao licna, krenuo covek prema Beogradu, napunio ga sa gradjevinskim materijalom i aj cao :D nista kaze nije ostalo od njega...
Mercedes-Benz... The best or nothing!
Korisnikov avatar
arandjelovic
Član

Pridružio se: Uto Mar 13, 2012 11:09 pm

Postod miliraki » Čet Nov 29, 2012 1:05 pm

Konacno neko i na mojoj strani :) Branik imamo isti auto :) jos ako je crveni i sa troja vrata onda su identicni :) i ja mu nista specijalno nisam menjao.Preventivno zupcasti kais.Jedino sto se zaista pokvarilo je bombina i to mi majstor kaze da mu je to mana.Ostalo sve redovan servis,ulje,filteri,paknovi,gume,brisaci i sl.:)
miliraki
Član

Postod branik » Čet Nov 29, 2012 10:16 pm

Tamno siva, cetvora vrata. Ford je auto, sve ostalo je nuzni prevoz. Ovo bih mogao i sam da popravljam po sistemu uradi sam, jer nema sta da se popravlja. Redovno odrzavanje se podrazumeva.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod stralis3 » Čet Nov 29, 2012 10:28 pm

Imao sam prilike od par ljudi da cujem da su zadovoljni tim 1.25 agregatom,za razliku od onog 1.3...njega pljuju na sva usta...
Korisnikov avatar
stralis3
Član

Postod Mihajlo Stankovic » Pet Nov 30, 2012 9:42 am

Evo par mojih tema, sve je isprobano na mom autu :) Inače imam Golf-a MK2 diesel :D

Preko leta kada parkirate auto u hladovini upada dosta sitnica koje posle prolaze kroz ventilaciju i ulaze u kabinu. To se meni leti skoro svakog dana dešava, pogotovu kada usisam auto i onako čist uneredi ga prašina i gromuljice sa drveća!

Palo mi je napamet da napravim filter koji izgleda ovako:

Image

Ukoliko želite to možete sami napraviti! Vreme~30min

Od materijala vam je potrebno:

1. Gaza ~ 25X20 cm
2. Vezice 4 komada ~ 5 dinara.

Od alata vam je potrebno:

1. Sečice;
2. Šrafštluk sa pljosnatim vrhom.

Približno utrošen novac: 100 dinara.

Korak 1.

Izvaditi plastiku ispod haube:

Image

Korak 2.

Izvaditi osigurač plastike koja sprečava ulazak vode u ventilaciju:

Image

Image

Korak 3.

Izvući plastiku i očistiti metalni deo:

Image

Korak 4.

Lepo oprati plastiku deterdžentom za posuđe i osušiti!

Korak 5.

Na plastku staviti gazu ~ 2 sloja i stegnuti vezicama:

Image

Image

Korak 6.

Vratiti plastiku na svoje mesto i proveriti funkcionalnost!

Filter je isproban u mom autu i radi perfektno! Ništa više ne ulazi u kabinu čak ni prašina!
Filter sam napravio isključivo zbog sebe jer sam alergičan na prašinu!
Image
Korisnikov avatar
Mihajlo Stankovic
Član

Pridružio se: Ned Dec 25, 2011 9:06 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Automobili