Logo

Moja garaža

Slike i rasprave o automobilima.

Re: Moja garaža

Postod gospodin dzo » Uto Apr 14, 2015 4:53 pm

Kod mene jedan dan u garazi,sluzbeni,za okretanje devojaka,mrcina :P
Image
Cuvam i usvajam zensku decu od 17-18 leta,po mogucstvu sa stranim drzavljanstvom :mrgreen:
gospodin dzo
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Dec 27, 2010 9:39 pm

Sponzor

Postod arandjelovic » Uto Apr 14, 2015 5:19 pm

Dobra ova Navara :D
A dvojku bi valjalo da malo limar propusti kroz aparat :D i bice bombona.
Mercedes-Benz... The best or nothing!
Korisnikov avatar
arandjelovic
Član

Pridružio se: Uto Mar 13, 2012 11:09 pm

Postod roadcrasher » Čet Apr 16, 2015 5:25 am

Cekaj dvojke sa duplim izduvom? To je neka speicala?
roadcrasher
Član

Pridružio se: Sre Jan 22, 2014 7:05 am

Postod mar.co » Pet Maj 08, 2015 6:42 pm

arandjelovic je napisao:A dvojku bi valjalo da malo limar propusti kroz aparat :D i bice bombona.

Da da, malo limara i malo mehaničara... :D
_____________Image_____________
Korisnikov avatar
mar.co
Član

Pridružio se: Čet Sep 08, 2011 6:47 pm

Postod arandjelovic » Čet Maj 21, 2015 2:40 pm

Limeni ljubimac se malo sunča :D

Image
Image
Korisnikov avatar
arandjelovic
Član

Postod branik » Čet Maj 21, 2015 6:06 pm

Radio sam danas servis gasnog uredjaja (zamena ulozaka dizni, filtera, mapiranje...)
Auto je neprepoznatljiv! Elimisana je rupa u ubrzavanju i trzaji izmedju 1200 i 1500 o/-1 koji su poslednjih dana poceli jako da me nerviraju, a znacajno je i ostriji i elasticniji. Gresan sam bio jer tek drugi servis gasnog uredjaja radim za 120 000km.
Istovremeno je spremljen za reatest i sve to za 4500 dinara. Zamenjeno je jedno crevo koje nije bilo homologovano, postavljen nosac filtera tecne faze, skidana boca zbog promene plasticnog uvodnika ventilacije boce...
Zadovoljan sam i rezultatom i radom i cenom.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod miham » Ned Jul 05, 2015 8:31 pm

E kako me auto izludjuje,nesto mi lupa na prednji trap,vozio kod majstora,mijenjali mi stabilizatore,gumice na viljusku,kao ostalo je u redu.Kad je motor hladan,nista se ne cuje ali kad se ugrije motor i oko motora toliko nesto lupa da je to smijesno.Jos u pg su tolike vrucine da ima 300 stepeni.Juce sam ja trazio po trapu ne bi li nasao,ali sve je dobro koliko sam mogao da vidim.To mi se desava samo ljeti kad su velike vrucine,cim dodje septembar nista se ne cuje..kao da neka gumica razmeksa od velike vrucine i lupa metal o metal.Jedino nijesam provjerio selen blokove na amortizerima jer dodju skriveni ispod nekih plastika na senika.Ima li iko ikakvu ideju sta bi moglo biti..?
miham
Mehaničar

Pridružio se: Ned Dec 12, 2010 10:52 pm

Postod Kassbohrer » Ned Jul 05, 2015 9:33 pm

Lupa li stalno ili samo u određenim situacijama? Teško je nagadjati ovako, pogotovo što kažeš da su majstori pogledali sve osim silen blokova, mogli bi oni biti provjeri ih u svakom slučaju.
Meni se desio slučaj da mi kad predjem nekih 60-70 km/h počne da lupa oko desnog točka. I to ne da lupa nego sam ja pomislio da će točak da mi otpadne. Kad smo ga digli na dizalicu ispostavilo se da nema nikakvog kvara nego da je pukla zaštitna plastika i kad dodje dovoljno jaka vazdušna struja počne da pomjera plastiku i da lupa sa njom...
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod Dejan Ikarbus » Ned Jul 05, 2015 10:10 pm

Imali smo mi jednom u servisu slucaj da je covek dosao sa cinimi se nekim opelom,isti slucaj trap utegnut ko iz fabrike,ali nesto lupka.Posle jedno sat vremena se ispostavilo da mu je samo kamencic upao u traverznu...
Nemogu sad da se setim da li senik bese ima desnu polu-osovinu iz dva dela.Ako ima pogledaj zglob u kome se sastavljaju ta dva dela to ume gadno da udara.
Ako cuka samo kad se zagreje moze biti i los nosac motora ili je propao neki spaner...
Dejan Ikarbus
Rukovalac građevinskom mehanizacijom

Pridružio se: Ned Feb 15, 2015 5:28 pm

Postod miham » Pon Jul 06, 2015 6:12 pm

A lupa samo kad je dobro vruce,a kad pocne da lupa isto lupa na 10 km/h i na 100 km/h.. :roll: i cuje se na neravnine i na svaki lezeci i rupu i bilo kakvu promjenu terena,stabilizatore sam promijenio..to se toliko cuje kao sto rece imam osjecaj da ce mi motor ispasti..jednu stopu motora sam promijenio,druge dvije mi djeluju zdravo,probavao sam ih na pajser,ne mrdaju..jedino ako se dobro ugriju pa se rasire..a cim se spusti spoljna temperatura ispod 30 stepeni,vise ne lupa..sprdnja..najbolje da cekam septembar kad prestane da lupa i boli me uvo.. :) a selen blokovi su mi ispod neke plastike,treba skinuti dosta toga..zglob mi je iz jednog dijela,cuo bi se u krivine da je on..a nedje cu kad budem bio besposlen razvaliti pola trapa dok nadjem sta je.. :)
miham
Mehaničar

Postod Dejan Ikarbus » Pon Jul 06, 2015 10:08 pm

Sad mi je palo na pamet,mogli bi da budu amortizeri od haube(ako ih ima)desavalo se to ljudima sa amortizerima od gepeka.Ne propadaju ali se razvale tamo gde nailaze na jabucicu i lupa ubija...e sad neznam mozda bi i ovi od haube mogli da se razmecaju kad se kola ugreju...

P.S mislio sam na zglob u kome se sastavljaju dva dela dvodelne polu-osovine,a ne na homokineticki. :wink:
Dejan Ikarbus
Rukovalac građevinskom mehanizacijom

Pridružio se: Ned Feb 15, 2015 5:28 pm

Postod branik » Pon Jul 06, 2015 10:23 pm

A opruga?
Mozda je pukla u prvim santimetrima, stoji uklopljena, a na vrucini se rasiri.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod miham » Pon Jul 06, 2015 10:42 pm

Ne vjerujem da su amortizeri na haubu,ovo je nesto na trap.A nesto nijesam obracao paznju je lo dvodijelna poluosovina,cini mi se da nije..a vidis branik,to mi uopste nije palo na pamet,to moram provjeriti..
miham
Mehaničar

Postod exer030 » Uto Sep 15, 2015 12:36 am

Pa da predstavim i ja moj autic. :) Ford Focus 1.8 TDCi 85kw 115ks 2003.godiste. Klima, el. podizaci, putni racunar,... Pregazio 270 hiljade km, redovno se vozi i odrzava, potrosnja solidna. :)
Image
Image
Image
Image
Image

Послато са GT-I9100 уз помоћ Тапатока
exer030
Član

Pridružio se: Uto Avg 25, 2015 11:23 pm

Postod arandjelovic » Ned Sep 27, 2015 12:40 pm

Pre nekoliko dana sam ispolirao farove. Već su imali žućkastu boju i pod prstima su bili pomalo hrapavi. Inače ovo je boljka mnogih automobila. Sada izgledaju mnogo bolje, kao novi su.

Image
Korisnikov avatar
arandjelovic
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Automobili