No comment
cone je napisao:Još kao klinac se sećam kada su ovakvi Škoda-Sanosi bili novi u Sarajevu.
![]()
Ali prvi put sad vidim da je pravljen i u solo varijanti!

cone je napisao:Kako jedan?!? Ja kad sam bio 1987. u Sarajevu, sve je vrvilo od zglobnih Sanos trolejbusa!

MILCHO je napisao:cone je napisao:Još kao klinac se sećam kada su ovakvi Škoda-Sanosi bili novi u Sarajevu.
![]()
Ali prvi put sad vidim da je pravljen i u solo varijanti!
To je prototip S115tr postojao je jedan jedini napravljeni primjerak iskljucivo u Sarajevu gbr. 628 (1987-1992) poslije rata kad je renoviran preimenovan je u 4101 (1996-2005).
tehnicki podaci o njemu mogu se naci na wikipediji.
Mislim da npr. u jednoj ceskoj nebi se moglo desiti da jedan ovakav model bude bacen u staro gvozdje jer ipak je u pitanju 1 jedini napravljeni primjerak.

Sloba je napisao:ENG: Is this bus originally with diesel engine transformed to trolleybus?
Sloba je napisao:That kind of modifications was doing Vuloviж Transport on their MAZ 203. If you are interested you have photos of him in section "Gradski prevoz u regionu" on topic "JGP Kragujevac". Their diesel 203 was transformed onto "methanic" bus, and so on.![]()
Sloba je napisao:P.S. You have to note source of photos!
Parade je napisao:I always publish URL of photos (and some of them mine). This time - http://tramclub.org/viewtopic.php?t=10564&start=25, but maybe you mean something else?

markotar je napisao:Evo nadjoh kako izgleda raspored sedista u toj niskopodnoj Trolzi 5265, pa mozete pogledati! Prema njoj BKM-321 je prostran kao fudbalski teren (iako je niskopodan) a maleni ZiU-9 je cak agorafobican!
A evo i kako trola izgleda. Obratite paznju na vrata - koja su ISTA na svim ruskim autobusima/trolejbusima bilo koje generacije unazad 15 godina tj. pravi ih jedna fabrika! Da nije ovako odvratnih vrata jos bih mogao i da kazem da Trola bar estetski neizgleda lose, a ovako... Plakacemo mi za Zijacama ako nabave te trole...
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju