Diskusije posvećene ostalim kategorijama autobusa.
Odgovori

Autobusi u SAD

Pet Nov 06, 2009 3:28 pm

MTA New York City

E da se posvetimo i malo prekookeanskim autobusima... MTA (odnosno Metropolitan Transportation Authority) je najveći prevoznik u Njujorku.
Sajt: http://www.mta.nyc.ny.us/index.html

Skoro su naručili 800 solo hibridnih autobusa proizvođača Orion, a model je VII Next Generation. Osim toga, poseduju i legendarni Nova Bus RTS kojeg možete naći u City Bus Simulatoru. Imaju preko 3000 autobusa, od toga oko 650 zglobnih, isto toliko i turističkih za City Express linije i ostatak čine solo autobusi i oko 100 garnitura za Metro.
Najposvećeniji su Orionu, kojih ima preko 2000 u različitim tipovima. Evo slika po meni najlepšeg, Orion VII New Generation, koji je trenutno u isporuci.

Image
Image
Image

Photo: Phototrans

Pet Nov 06, 2009 3:52 pm

Nekako nikad nisam voleo severnoameričke autobuse... U odnosu na evropske su mi grubi i sirovi i izgledaju nezgrapno...

Pet Nov 06, 2009 4:13 pm

I meni, ali sa ovim Orionom sam totalno promenio utisak. :D

Pet Nov 06, 2009 4:45 pm

I verovatno su tačni u sekundu

Pet Nov 06, 2009 5:07 pm

Evo nekoliko snimaka Oriona 7 NG Hybrid. Ono što mi se svidelo je zadnja stena. :D
http://www.youtube.com/watch?v=_5fbryB6 ... re=channel
http://www.youtube.com/watch?v=LiTTiHcH ... re=channel

Inače, čovek ima jako dobru kameru, tako da vredi odgledati ove snimke.

Pet Nov 06, 2009 6:17 pm

Hehe, jako šašavo i neobično izgleda pozadi! :-)

Ukusi su različiti, meni se ipak ni ovaj Orion ne sviđa. Nije tako grozan kao ostali američki autobusi ali nekako je sklepan, kockast. Pogledajte samo kako vrata ružno izgledaju, ne uklapaju se uopšte u karoseriju. Zatim ona klima ili šta već na krovu, nabudženo, bez imalo stila i finih linija. Previše je "American" za moj ukus! :-) Ne sumnjam da se radi o kvalitetnim busevima sa dobrim tehničkim rešenjima ali je dizajn... bljak! :-) Ameri imaju nešto zajedničko sa Rusima - prave jako ružne autobuse! :lol: :lol:

Pet Nov 06, 2009 7:35 pm

Ja kod tih autobusa najmanje volim ta njihova vrata i to što svi Amerikanci imaju velik međuosovinski razmak. Ostalo mi je sve super. Pa čak i retro dvodelna šajbna. :)

Pon Nov 09, 2009 10:35 am

Stvarno neobičan zadnji prozor! Pitam se kako su odradlili tehnički crtež za to! :lol:

Ni ja nisam ljubitelj američkih autobusa, a pored onoga što su Markotar i Sloba naveli, jako ne volim zvuk njihovih motora. Kao da pored tebe prolazi veš mašina sa centrifugom ili kosačica, duvač lišća ili slično... :roll:

Sre Jun 23, 2010 9:22 am

Liberty Lines, New York (NY)

Ovo je privatni prevoznik koji je nekad obavljao gradske i prigradske linje u New Yorku. Na sreću (ili nažalost), na zadnjem tenderu za prevoz, posao je dobio samo MTA. Privatni prevoznici su se povukli a neki i prodali svoje autobuse. Ovo je MAN SG-310-16.5-2A iz 1983. godine.
Image

Image

Image

Izvor: transiTALK Media Group

Sre Jun 23, 2010 9:30 am

Megabus, New York (NY)

Ovo je low cost kompanija bazirana u NY ali vozi na celom severozapadu SAD. Evo mreže linija:
http://us.megabus.com/routemap.aspx

A sad da nastavimo sa voznim parkom.

Ovo je dragulj iz Evrope pod imenom VanHool TD925:
Image

Image

Image

Image

Izvor:
transiTALK Media Group

Sre Jun 23, 2010 9:58 am

Sloba je napisao:Liberty Lines, New York (NY)

Ovo je privatni prevoznik koji je nekad obavljao gradske i prigradske linje u New Yorku. Na sreću (ili nažalost), na zadnjem tenderu za prevoz, posao je dobio samo MTA. Privatni prevoznici su se povukli a neki i prodali svoje autobuse. Ovo je MAN SG-310-16.5-2A iz 1983. godine.
Image

Izvor: transiTALK Media Group

Ono u pozadini Flxible?Metro D?

Sre Jun 23, 2010 10:22 am

Flxible jeste. Za model nisam siguran.

Sub Apr 02, 2011 9:27 pm

Njujorški MTA se ponovio! :D
To jest, ponavljanje je u toku! 90 Nova Buseva LFS, 15 sa kombinacijom Cummins-Allison, i 75 komada sa ZF menjačima.

Image

www.nyctransitforums.com

Sre Jun 29, 2011 7:31 pm

Od svih SAD autobusa, najvise mi se ovaj bus sviđa!
Neoplan AN440, od MUNI San Francisco.

Image

a ova slika me je stvarno odusevila:

Image

Izvor: Phototrans
Poslednji put menjao Se7en dana Uto Jul 17, 2012 1:14 am, izmenjena samo jedanput

Sre Jun 29, 2011 7:39 pm

Ne izgleda tako loše onaj Orion iz prvog posta, ali su ga upropastili tim čudnim dvokrilnim vratima i zadnjim staklom krajnje neobičnog oblika. Inače, tek sad videh da je ovo tema stara maltene dve godine, nikad je nisam ni pogledao.
Odgovori