Diskusije posvećene ostalim kategorijama autobusa.
Odgovori

RTA Dubai

Uto Dec 08, 2015 10:23 pm

Posto vec godinu dana zivim i radim u Dubaiju, red bi bio da otvorim temu o javnom prevozu ovde :)
Kompletan sistem javnog prevoza organizuje jedna kompanija, RTA (Road and Transport Authority) u okviru koje su Dubai Metro, Dubai Bus, Dubai Tram i Dubai Taxi i koja je upravo pre nekoliko dana proslavila svoj 10. rodjendan. Ista kompanija je zaduzena i za kompletnu putnu infrastrukturu i signalizaciju.

O metrou i tramvaju cemo u drugim temama, a ovde ukratko da predstavim Dubai Bus uz nekoliko ne bas sjajnih fotografija, obzirom da je kamera na mobilnom najbolje sto imam.

Dubai Bus ima oko 1600 autobusa u voznom parku, koji opsluzuju skoro 200 razlicitih linija, koje su podeljene na local, feeder, express, CBD (radnicke/poslovne) i intercity.

Vozni park se sastoji iskljucivo od autobusa evropske proizvodnje i njemu se nalaze:
-Solaris Urbino 12 i 18
-Mercedes Benz Citaro i Citaro G
-Neoplan Centroliner solo, zglob i double deck
-VDL Citea solo
-Sunsundegui Sideral

Svi autobusi su opreljeni iskljucivo VOITH automatikom (osim Siderala, koji imaju Volvo I-Shift) i obzirom da putevi, saobracaj i cena nafte to ovde dozvoljavaju, voze se uglavnom pod punim gasom i u kick-downu :twisted:

Ono sto je takodje specificno za ovo trziste, jesu klime velikog kapaciteta, A/C zavese na svakim vratima i ojacani sistemi hladjenja motora. Svi autobusi su poruceni sa kliznim pneumatskim vratima u rasporedu 1+2+2 svi solo, Centroliner DD i Citaro G i 1+2+2+2 Urbino 18 i Centroliner zglob. Sva vozila u prednjem delu imaju deo odvojen i rezervisan samo za zene i decu.

Evo i nekoliko fotografija, ne zamerite na kavlitetu ;)

Re: RTA Dubai

Uto Dec 08, 2015 11:29 pm

Citea, Centroliner DD, Sideral, Urbino 12
Nemate potrebne dozvole da pogledate prikačene fajlove u ovom postu.

Uto Dec 08, 2015 11:32 pm

Uuu, svaka čast, ferdinande! :D
Da vidimo malo autobuse iz toplijih krajeva. Drago nam je da imamo aktivne članove Foruma i u Dubaiju. :wink:
Sa nestrpljenjem čekamo još fotografija! :D

Uto Dec 08, 2015 11:32 pm

Sideral, Citaro G

Uto Dec 08, 2015 11:36 pm

Citaro, Centroliner DD

Uto Dec 08, 2015 11:40 pm

Urbino 18 i Centroliner zglob

Čet Dec 10, 2015 9:45 pm

Hvala Cone, potrudicu se da bude sto vise fotki :)

Evo jos dve za sada ;)
Poslednji put menjao cone dana Pet Dec 11, 2015 10:18 pm, izmenjena samo jedanput
Rezlog: menjan settings prikačenih fajlova

Čet Dec 10, 2015 10:02 pm

E, super! A, evo i fotograija koje ste mi poslali ti i Dule u februaru 2014. godine, pa eto i prilike da ih malo prokomentarišeš. :D
Poslednji put menjao cone dana Pet Dec 11, 2015 10:16 pm, izmenjena samo jedanput
Rezlog: promenjeni prikačeni fajlovi na širinu 1024 px

Čet Dec 10, 2015 10:04 pm

Neoplan Centroliner zglobni. :)
Poslednji put menjao cone dana Pet Dec 11, 2015 10:17 pm, izmenjena samo jedanput
Rezlog: promenjeni prikačeni fajlovi na širinu 1024 px

Pet Dec 11, 2015 8:38 pm

Zanimljivo je da je u Liburniji iz Zadra prije par godina zavrsilo 5 Mercedesa Citara Facelift koji zbog nekog razloga nisu ostali u Dubaiju makar su imali tamosnje displeje i bili su obojani u njihove boje.

Sre Dec 30, 2015 12:43 pm

Icicemo Ferdinand i ja jedan dan uskoro u akciju slikanja RTA autobusa pa cemo obogatiti ovu temu :D

Ned Jan 10, 2016 1:15 am

Ajde! :D Ja sam video da je Ferdinand napravio neke nove fotke, očekujem da ih vidimo ovde uskoro. :wink:

Sre Feb 10, 2016 9:04 am

Evo da malo osvezim temu :)

Sre Feb 10, 2016 10:57 am

Odlične fotke! :)
Šta je najnovije u floti RTA?

Sre Feb 10, 2016 3:45 pm

Pravo da ti kazem, nisam siguran, sve je tako odrzavano i izgleda kao da je sad kupljeno, ali za detalje cu morati da se raspitam. Koliko znam 2009. je bila ogromna obnova voznog parka i tada je u nekoliko kontigenata stiglo oko 1600 autobusa iz Mercedesa, Neoplana, Solarisa i VDL-a.
Odgovori