Logo

Crteži autobusa - Paint

Podforum za crteže.

Postod profa_chb » Pon Jun 09, 2008 11:41 pm

lepo odrađeno :wink:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Sponzor

Postod Stefan Bgd » Pon Jun 09, 2008 11:45 pm

Odlicna ideja za prigradsku varijantu Suikare. :) :wink:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod Goran sk » Uto Jun 10, 2008 12:07 am

suikar je napisao:Jedan zglobni prigradski autobus.
Image

crveno zuta perfektno mu stoi,odlicne slike :wink:
Image
Korisnikov avatar
Goran sk
Član

Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 9:24 pm

Postod cone » Uto Jun 10, 2008 8:24 am

Da, lepa kombinacija. Još sa ovakvim staklima, podseća me nekako na Steyra! :wink:
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod suikar » Uto Jun 10, 2008 12:57 pm

Još malo prigradskog.:)
Image
Image
suikar

Postod WeljaBG » Uto Jun 10, 2008 1:04 pm

volvo aabenraa/saffle/arna, svi prave na isti fazon, ovaj mi lici na "nordijski" bus ;) jos ima cetvorokrilna vrata ko matora osolovska arna ;)
WeljaBG

Postod cone » Uto Jun 10, 2008 1:38 pm

A zadnji kraj me podseća na plastičnog Neoplana Metrolajnera.
:D
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod suikar » Uto Jun 10, 2008 2:17 pm

Gradski zglobni autobus.
Image
Image
suikar

Postod cone » Uto Jun 10, 2008 2:21 pm

Auuuu, 6 vrata! :)

Lepa zamisao, mada bi se u realnosti iskezečio posle pola kilometra zbog narušene krutosti. Toliko oslabljenja konstrukcija već ne bi mogla da izdrži.
:wink:
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod Stefan Bgd » Uto Jun 10, 2008 2:23 pm

6-oro vrata!Nevidjeno... :D
Svaka cast Suikare.Veoma impresivne ideje za autobuse imas. 8) :wink:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod suikar » Uto Jun 10, 2008 2:30 pm

Naravno.Uvek gledam da rešim problem GSP-a.:)
suikar

Postod WeljaBG » Uto Jun 10, 2008 2:36 pm

al, superjaki materijali, a ne ova gvozdjurija..., pa jos + "nosece sipke" (obicne (pardon, neobicne) sipke sa drzanje putnika, al da "vrse" i funkciju nosece konstrukcije), necu da mislim na ono sto se sada radi, nego da napravim korak dalje! cone, beste od konkurencije, pa ove 2 nase jadne napacene fabrike mogu da budu jako fensi samo da se primene neka nova resenja! zato ne nikako, ovaj bus izgleda kao nemoguca misija, ali i kao tako krhkog izgleda moze biti izuzetno robustan, dajem primer, ne autobusa nego laptopa "mac air" koji izgleda kao da je od stakla i da ne smes da ga pipnes, a ustvari moze bager da ga zgazi, tako isto mogu i busevi da se prave, ne treba razmisljati o postojecim resenjima, nego u skladu sa potrebama razvijati nova, bolja, za koja sada vecina ljudi smatra da su nomoguca, ovaj bus bi mogao imati i 10 vrata ako treba u dvozglobnoj varijanti, i o5 kazem, mora imati elektomotore da bi imao sto bolje performanse, namerno bi mu produzio dupe (zadnji prepust) da se uglavi veliki motor sa svim pomocnim uredjaima, imao bi zid iza zadnjih vrata (ne bi imao zadnje staklo), bio bi na fazon vecine americkih odnosno na fazon iveco cityclass-a ali posto bi imao rezervoare, tankove, gorivne celije, sta vec na krovu, imao bi podignut krov, pa bi bez problema mogli da se ubace ogromni jaki stabilizatori da na skace ko gazela po savani, da rade jaki magnnetno-pneumatski amortizeri i hidraulici (kao na najnovijim farrari automobilima) koji mu ne bi dali da mrdne, samo onoliko koliko senzori daju info kompu da im dozvoli da ga vuku, odnosno puste, vozilo bi bilo toliko slozeno i "zivo" da bi sve radila napredna tehnika, elektronika i mehanika, drugacije ne bi mogao da se izvede, al to je za "nas" (mislim na gsp) misaona imenica, trebalo bi im godinu dana da nauce da ih odrzavaju :lol: :lol: :lol:
WeljaBG

Postod s215hdh » Uto Jun 10, 2008 2:56 pm

I sa toliko senzora i elektronike, bio bi odlicno resenje :) Kukala tebi majka kao gazdi firme koja ga ima kada bi usao u servis :) redovan servis i kontrola uredjaja bi te kostali oko 4-5 hiljada evra... treba i o tome misliti, a koriscenje materijala koje planiras je dosta skupo. da bi se olaksala konstrukcija koristiti aluminijum i karbon, ali opet je sve to jako skupo i napraviti i odrzavati.. mozda za par godina nece biti
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod WeljaBG » Uto Jun 10, 2008 3:01 pm

vala s215hdh, i to sto kazes, za par godina i mislim, za toliko bi i trebalo da se ceo projekat ostvari ;)
WeljaBG

Postod suikar » Uto Jun 10, 2008 3:04 pm

Pa kako IKARBUS žuri,pričekaćamo mi još...
I za niskopodni se čekalo...dosta.:)
suikar

PrethodniSledeća

Povratak na Crteži