Podforum za crteže.
Odgovori

Crteži autobusa - Vektorski programi

Pet Feb 08, 2008 1:46 pm

Evo i mene! Za početak moji stariji radovi u ACad-u i Corelu.
IK 110
Image
IK 160
Image
Nepoznati bus, kojem sam ja dodao reklamu!
Image
Lokomotiva ŽS
Image
Vagon ZS
Image

Pet Feb 08, 2008 5:43 pm

Dobra ti je 441 Svedjanka a i vagon je odlican!

Pet Feb 08, 2008 6:07 pm

Sloba je napisao:Dobra ti je 441 Svedjanka a i vagon je odlican!

Hvala, ali ovo nije šveđanka...Ova lokomotiva je u pitanju
Image
a ovo je Šveđanka
Image
Moguće da si se prešao.
Slike su preuzete sa http://www.railserbia.net/forum/index.php[/url]

Pet Feb 08, 2008 6:19 pm

Ne, 441-xxx je Šveđanka dok je 710-xxx Šveđanin. :wink:

Pet Feb 08, 2008 8:35 pm

aaaaaaaaaaa....
dobro.... :oops:
:D

Volvo B10MA

Pon Feb 18, 2008 1:23 pm

Ovo je metalna maketa autobusa Volvo B10MA u razmeri 1:50 koja bi uskoro trebala da dobije novi izgled.

Image

Ovo je idejno rešenje nove karoserije od plastike koja će biti nalepljena na postojeću metalnu konstrukciju. Ovo idejno rešenje sam sastavio po ugledu na Neobus 406P, imaće dvostruka vrata sa otvaranjem spolja, a model će se zvati 405 GZ MkII. Prednji deo autobusa je prilagođen visini vetrobrana i postojanjem hladnjaka, a zadnji deo je urađen po ugledu na turistički Neobus. Raspored vrata, prozora i osovina je prilagođen rasporedu na maketi, uz rušenje par stubova.

Tehnički crtež umanjen sa A3 formata:

Image

Pon Feb 18, 2008 1:26 pm

Bravo cone, idemo dalje!!!
P.S. Jel to ona Sinišina?

Pon Feb 18, 2008 1:27 pm

Cone, još jedna greška, sajt ti je .net a ne .co.yu 8)

Pon Feb 18, 2008 1:39 pm

Sloba je napisao:Cone, još jedna greška, sajt ti je .net a ne .co.yu 8)

Da, greška u koracima.... :oops: treba www.busmodels.net
Kako misliš "još jedna greška"? Koja je prva?
Nije Sinišina, već Miroslavova.
:wink:

Pon Feb 18, 2008 7:50 pm

Ne, to je jedina, zabrljao sam.

Čet Jun 19, 2008 4:44 pm

moj model na gradski avtobus
Image

Čet Jun 19, 2008 9:55 pm

delue ubavo :wink: :D

Pet Avg 01, 2008 12:25 pm

Ovo je moje viđenje Neobusove karoserije na zglobnoj šasiji Volvo B9S ALF za evropsko tržište. Radi se o niskopodnoj šasiji sa motorom u prednjem delu sa leve strane između osovina i sa hladnjakom na krovu.

Znači, dužina vozila je 17,9m, međuosovnisko rastojanje prednjeg dela je 6,1m, a do treće osovine ima još 6,45m.

Vozilo je niskopodno od prednjeg do zadnjeg zida i ima 4 vrata.

Uradio sam kolor šemu za Novi Sad i Beograd.
:)

Image

Image

Pet Avg 01, 2008 1:54 pm

ej super su, iako bi mi bilo jako zao da je vidim zutu :lol:
a sto si skratio tu prikolicu toliko? znam da nasi propisi dozvoljavaju do 18m, ali zar nije kod b9s odnos prednjeg i zadnjeg dela skoro 50:50? ili to zavisi od karoseriste i porucioca?

Pet Avg 01, 2008 2:38 pm

ferdinand je napisao:ej super su, iako bi mi bilo jako zao da je vidim zutu :lol:
a sto si skratio tu prikolicu toliko? znam da nasi propisi dozvoljavaju do 18m, ali zar nije kod b9s odnos prednjeg i zadnjeg dela skoro 50:50? ili to zavisi od karoseriste i porucioca?

Tvoje pitanje je na mestu. Za tržište Južne Amerike jeste odnos prednjeg i zadnjeg dela skoro 50:50, obzirom da ima malo međuosovnisko rastojanje na prednjem delu od 5,0 m , a duže u zadnjem delu od 7,6 m i mali prednji prepust od 2,5 m. Ista takva konfiguracija je urađena i za kinesku izvedbu nazvanu Volvo 7800 gde su prednja vrata zbog malog prepusta nešto uža od ostalih (pogledaj temu Volvo). Tvoj crtež se uglavnom uklapa u takvu konfiguraciju šasije.

Moja varijanta se uklapa u izvedbu Volvo 7500 koju rade Šveđani na šasiji B9S. Tu je rastojanje između 1. i 2. osovine produženo na 6,1 m, a između 2. i 3. osovine je respektivno smanjeno. Zbog toga prikolica deluje kao kratka.
Odgovori