od danilo » Ned Dec 06, 2009 5:34 pm
Tačno da je bilo problema s Mutantima na 59-ki dok joj ju Kosmaj držao, mislim na kapacitet, tako da onda vidimo da Mutanti nisu ni za 50-icu. Jesu izdržljivi i sve to OK, jesu dobre mašine, ali 50-ici je potreban veći kapacitet vozila koji rade na njoj.
Znači tamo obavezno treba da rade isključivo zglobni autobusi, mada naravno opet stari problem, a to su privatnici, jer bi onda po toj logici i oni trebalo na 50-ici da voze samo zglobove.
Pored zglobnih vozila obavezno povećati broj vozila, da bi se smanjio interval sleđenja vozila na ovoj liniji. Linija 50 ima relativno veliki interval, čak 9 minuta, ili 8 koliko već, isti bi morao da bude 5-6 minuta, jer jednostavno se u to konstantno uveravamo, takva je konstitucija linije i ti nema dileme.
Možda bi trebalo skratiti 50-icu do Konjarnika, jer Ustanička bi trebalo da bude isključivo terminus za potez 300, ne mislim sad da bi to trebalo da bude iz ne znam kog razloga nego jednostavno 50-ica se gore zaglavi i to dodatno utiče na kašnjenje na ovoj liniji. Sad ko treba da od Konjarnika do Ustaničke ima 20 i 308 pa nek koristi ili nek ide peške, neće mu pasti kruna s glave.
Mirko GSP