Logo

Pogon "Novi Beograd" (06.04.2008-29.04.2012)

Stare i zaključane teme

Postod Stefan Bgd » Ned Maj 11, 2008 2:05 pm

Pa Danilo,evo ti sve o sihti:
Kao prvo,postoje cista sihta i sihta+dopuna.Cista sihta znaci da autobus izlazi ujutru(obicno malo kasnije)iz garaze,radi 2-3 ture(na 75-ici je toliko,sve zavisi od linije),i onda ponovo izlazi iz garaze.Potom vozac ima 2-3 sata odmora(moze da ode kuci,a moze i da ostane u garazi).Onda vozac ponovo izlazi na liniju(obicno oko 13 casova izlaze)i radi sve do otprilike 17-18 casova.Onda opet idu u garazu,i tada ga vozac pere,sipa gorivo...
Sihta dopuna je potpuno ista,samo sto ima smenu u drugom delu(popodne),koja malo kasnije ide u garazu.
Vozaci koji rade sihtu,uvek imaju slobodnu subotu i nedelju i vecu platu za 15%. :)
Inace vozila koja rade sihtu su mnogo,mnogo bolje ocuvana,jer su manje vozena.
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Sponzor

Sihtasi imaju vecu platu , zasto ?

Postod goran » Ned Maj 11, 2008 2:45 pm

"Vozaci koji rade sihtu,uvek imaju slobodnu subotu i nedelju i vecu platu za 15%." Zasto imaju veci licni dohodak , zbog kraceg rada ? , ili su to mozda "bolji" vozaci ?
goran
Član

Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 2:38 am

Postod profa_chb » Ned Maj 11, 2008 2:48 pm

pre bih rekao zato što su po ceo dan na poslu (jer ko može da za 2 slobodna sata ode do kuće i uradi nešto?)
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod ferdinand » Ned Maj 11, 2008 2:52 pm

Stefan Bgd je napisao:
avramovicsasa je napisao:Ljudi nećete verovati šta sam saznao danas od kolega,zapravo 30 novih
autobusa je sklopljeno u Ikarbusu za 16 dana i to fantastičnom brzinom
zato i ne valjaju pri samom startu,reče mi kolega koji je išao po njih jedan
od njih je bio ukošen jedva ga je doterao u Kosmaj na promociju.
jedan od Inžinjera mu je rekao da je jedino gr.br.1354 urađen kako treba
dok ostali imaju falinke.
1350 je otvorio igranku po kvarovima,ovaj moj kolega duži 1348 na 18 i
kaže da ne može da vuče uzbrdo,dao je gas do daske a on samo 17km/h
i baca dim na auspuhu kao da je produvao motor,nije mogao da stiže turažu,ogledala ne valjaju,vrata se kvare živi haos preseo mu je prvi dan.
Saznajem da za svaki kvar izlaziće Terenska ekipa Ikarbusa a ne GSP.
Koliko sam čuo jedan bus košta 260 000 EUR,a da su MAN i Mercedes nudili jeftinije.
Znate kako kažu jeftino,najskuplje.......

Pa majstori,to je zbog nestrpljivih putnika,koji NE MOGU da docekaju da se voze u novom,pa je Ikarbus radio kako je znao za vreme od SAMO 15 DANA :!: :!: :?: :!: :!:
Sale,oni ce sad sve komplet dati u sihtu,sve dok ne bude prvi servis(zamena ulja,filtera...).Ogledala su mogla biti bolja,ali je GSP trazio ovakva.Vrata rade perfektno,to nemoj niko da te laze.Niti lupaju,kao sto neko kaze,niti su rastresena.Znaci sve je OK.
Taj dim je bacao zbog turbine,zato i nije mogao da vuce.Mora da nesto nije najbolje sa njom,ali to nije nista strasno.
Danas smo isli u obilazak,u pogon i kod poslovodje,kaze da su svi potpuno ispravni i da ce svi u ponedeljak normalno raditi,ali u sihti.

kakve veze imaju nestrpljivi putnici, tenderski datum je vec probijen?!
Korisnikov avatar
ferdinand
Član

Pridružio se: Sub Feb 16, 2008 4:26 pm

Postod milos265 » Ned Maj 11, 2008 2:53 pm

Stefan Bgd je napisao:
avramovicsasa je napisao:Ljudi nećete verovati šta sam saznao danas od kolega,zapravo 30 novih
autobusa je sklopljeno u Ikarbusu za 16 dana i to fantastičnom brzinom
zato i ne valjaju pri samom startu,reče mi kolega koji je išao po njih jedan
od njih je bio ukošen jedva ga je doterao u Kosmaj na promociju.
jedan od Inžinjera mu je rekao da je jedino gr.br.1354 urađen kako treba
dok ostali imaju falinke.
1350 je otvorio igranku po kvarovima,ovaj moj kolega duži 1348 na 18 i
kaže da ne može da vuče uzbrdo,dao je gas do daske a on samo 17km/h
i baca dim na auspuhu kao da je produvao motor,nije mogao da stiže turažu,ogledala ne valjaju,vrata se kvare živi haos preseo mu je prvi dan.
Saznajem da za svaki kvar izlaziće Terenska ekipa Ikarbusa a ne GSP.
Koliko sam čuo jedan bus košta 260 000 EUR,a da su MAN i Mercedes nudili jeftinije.
Znate kako kažu jeftino,najskuplje.......

Pa majstori,to je zbog nestrpljivih putnika,koji NE MOGU da docekaju da se voze u novom,pa je Ikarbus radio kako je znao za vreme od SAMO 15 DANA :!: :!: :?: :!: :!:
Sale,oni ce sad sve komplet dati u sihtu,sve dok ne bude prvi servis(zamena ulja,filtera...).Ogledala su mogla biti bolja,ali je GSP trazio ovakva.Vrata rade perfektno,to nemoj niko da te laze.Niti lupaju,kao sto neko kaze,niti su rastresena.Znaci sve je OK.
Taj dim je bacao zbog turbine,zato i nije mogao da vuce.Mora da nesto nije najbolje sa njom,ali to nije nista strasno.
Danas smo isli u obilazak,u pogon i kod poslovodje,kaze da su svi potpuno ispravni i da ce svi u ponedeljak normalno raditi,ali u sihti.
Prvi servis je na 5.000km a ako budu radili samo sihtu, trebace vremena. Turbina problem, a motor NOV!!!??? To sto su oni sklapali buseve za 15 dana je njihov problem. Hvale se i pricaju a kad dodju u saobracaj vidi se istina. Uzmi bilo kog ozbiljnog proizvodjaca, kad bi mu od 30 vozila samo 2 ili 3 stala, bio bi to znak za uzbunu i trudili bi se da otklone nedostatke sto pre a odgovorni ljudi bi bili kaznjeni a kod ovih nesrecnika je to normalno :twisted: Platis autobus grdne pare i onda ga do prvog servisa vozis samo u sihti da se ne bi raspao??? Ako ne znaju da rade neka zatvore fabriku!!!
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod milos265 » Ned Maj 11, 2008 2:58 pm

Ikarbus sa svakim novim busom opravdava nadimak - KRALJICA TROTOARA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
milos265
Profesionalni vozač

Postod Stefan Bgd » Ned Maj 11, 2008 3:05 pm

Majstore,autobuse daju u sihtu zbog neiskusnih vozaca(koji su vec vecinu negde "cusnuli" jer u zivotu nisu vozili onakav autobus)koji trebaju da prodju obuku za normalno obavljanje rada sa vozilom.Takodje,kao sto rekoh,ljudi naravno nece da ih preopterecuju u startu,jer putnici kad vide ono cudo,samo u njega ulaze. :)
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod milos265 » Ned Maj 11, 2008 3:10 pm

Neiskusnih vozaca? Cekaj Stefane, pa zar nije logicno da nove autobuse dobiju oni iskusni koji ce ih lepo razraditi jer motor se cuva dok je nov!!!???
milos265
Profesionalni vozač

Postod Stefan Bgd » Ned Maj 11, 2008 3:15 pm

Pa da,ali kao sto sam rekao,vozila u proseku duze 3 vozaca.Na pr.moj i caletov bus duze 3 vozaca(+zamenjivaci).Jesu oni iskusni,sve to stoji,ali su svoje iskustvo stekli vozeci autobuse 5 klasa nize.Prema tome,svi oni moraju da predju obuku,a u sihtama ce ih voziti ljudi koji su vec vozili takva vozila("Japance"). :) :wink:
A potpuno se slazem s tobom sto se tice razrade motora.Kazu u pogonu da ih niko nije vozio vise od 45. :D
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod milos265 » Ned Maj 11, 2008 3:23 pm

Sve je to O.K, ali ne moze vozac, ma koliko iskusan da se izbori sa Ikarbusovim fabrickim propustima. Jedino sto moze je da ga skloni sa strane i da zove servis. Voleo bih ja da je Ikarbus ozbiljan proizvodjac, ali sta da radis? Ja sam to doziveo, da moram putnicima da objasnjavam da se ganc nov bus pokvario i da moraju da izadju napolje... :roll: Ikarbus, naravno...
milos265
Profesionalni vozač

Postod Stefan Bgd » Ned Maj 11, 2008 3:27 pm

Danilo,nadjoh u garazi 1195,radio na 75: :D
Image
Image
Image
Image
Image
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod Stefan Bgd » Ned Maj 11, 2008 3:28 pm

milos265 je napisao:Sve je to O.K, ali ne moze vozac, ma koliko iskusan da se izbori sa Ikarbusovim fabrickim propustima. Jedino sto moze je da ga skloni sa strane i da zove servis. Voleo bih ja da je Ikarbus ozbiljan proizvodjac, ali sta da radis? Ja sam to doziveo, da moram putnicima da objasnjavam da se ganc nov bus pokvario i da moraju da izadju napolje... :roll: Ikarbus, naravno...

Znam,ali sta ces.Tako ti je to. :)
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod Stefan Bgd » Ned Maj 11, 2008 3:51 pm

E,evo uhvatih konacno 484.Slika nije nesto,ali koliko da ga vidite,da znate koji je:
Image
Poslednji put menjao Stefan Bgd dana Ned Maj 11, 2008 3:59 pm, izmenjena samo jedanput
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod profa_chb » Ned Maj 11, 2008 3:58 pm

jedino mu utisak kvari ona bela reklama sa strane :)
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Stefan Bgd » Ned Maj 11, 2008 5:13 pm

Kad je on dosao nov,radio je,ako se secas linije,Parkiraj i vozi se 1,a 482 na liniji Parkiraj i vozi se 2.Posto je to bilo u saradnji i sa Parking servisom,i sa Lastom(i ona je imala svoje FAP-ove na ovim linijama)njima svima stavljaju plavu reklamu za novu liniju.Nazalost,one su brzo ukinute,pa su ga onda dali na liniju 68,a 482 na 71.Reklama je izbledela,ali je jos nisu skinuli(i ne smeta toliko,s obzirom sta sve ima unutra).
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

PrethodniSledeća

Povratak na Arhiva