Logo

Pogon "Karaburma"

Stare i zaključane teme

Postod Aleks_BGD » Sub Jan 10, 2009 7:41 pm

Jedan od vozaca GSP Beograd je dao intervju jednom dnevnom listu u Beogradu,vezanu za liniju 26...pa krenimo redom...

Linija koja povezuje Dorćol i Braće Jerković najteža za vozače
Dvadesetšesticu niko ne voli

Autor: Goran Svilar - Boris Vuković | Foto:v. lalić | 11.12.2008. - 09:27
Ne postoji ulica kojom prolazim bez problema. Ili mi se na putu nađe kontejner, ili parkirani automobil, a u nekim ulicama i najjednostavnije mimoilaženje je veliki problem - priča Mirko Maksić koji već šest godina vozi autobus na liniji 26. Da je ova linija najkomplikovanija za vožnju jednoglasna je većina vozača u GSP „Beograd“, a u „vozačkim kuloarima“ kruži priča da se na ovu liniju dolazi po kazni.

- Ukoliko želiš da napakostiš vozaču samo mu daj da vozi „dvadesetšesticu“ - pričaju vozači GSP. Razloge za ovakvo mišljenje traže u uskim ulicama kroz koje autobus prolazi, gužvi u centru grada, ali i čestim neravninama na putu. Samo jedna rupa koja je već tri meseca kod Pravnog fakulteta, mogla je da dovede do prevrtanja čitavog autobusa. Takođe, ovo je jedna od najopterećenijih linija.
- Prolazim pored tri pijace, tehničkih fakulteta, velikog broja osnovnih škola i u autobusu bude i više od 150 putnika. Međutim, meni gužva u autobusu ne smeta, već brojne „neprilike“ na putu. Kad krenem sa Dorćola najpre obilazim parkirane automobile u Cara Dušana, onda izbegavam kontejner na uglu Francuske i Strahinića bana. Onda ulazim u standardnu gužvu na Trgu Republike da bih opet vozio "slalom" u Bulevaru kralja Aleksandra - objašnjava Mirko Maksić, koji je pre dvadesetšestice vozio autobus na liniji 37, koja je prema njegovim rečima, neuporedivo lakša.
Nakon Bulevara kralja Aleksandra, dvadesetšestica nailazi na Kalenić pijacu, gde već pola putnika zbog gužve ne može da uđe u autobus. Trasa se nastavlja prema Dušanovačkom mostu, gde je prema rečima vozača, jedna od najtežih raskrsnica u gradu.
- Kad stanem na stanici pre mosta, moram totalno dijagonalno da pređem, da bih se uključio na most. Vozači kažu da ta „raskrsnica nije u osi“. E, kad pomislite da ste izašli iz centra i da je zastojima kraj, čeka Vas neprijatno iznenađenje u Ulici Peke Pavlovića. To je jedna od najužih ulica, pa ukoliko iz suprotnog smera naiđe autobus ili kamion, morate da stanete - nastavlja Maksić, koji se, kako kaže, na dvadesetšesticu navikao.
Na liniji 26, koja je dužine oko 10 kilometara, saobraća 25 autobusa, koji idu „u špicu“ na svakih tri minuta. Međutim, pošto je vozačima od početne do krajnje stanice potrebno nekad i sat i po vremena, to se odražava na pomeranje intervala polazaka.
- Pre neki dan sam čekao autobus kod Pravnog fakulteta 45 minuta. Stanica je bila prepuna, a autobusa nema. Onda je naišla jedna dvadesetšestica, prepuna, u koju nije moglo da se uđe. A zatim još dve zaredom. Da bi situacija bila još specifičnija pojavio se peti i šesti autobus. Ušao sam tek u šesti i seo - priča Stefan Ivanović
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Sponzor

Postod markotar » Sub Jan 10, 2009 9:25 pm

Zanimljiv članak, samo bilo bi dobro da ide pod Linije javnog prevoza.

Inače, nešto sam baš razmišljao prethodnih dana, na šta me je ovo podsetilo. Šta maislite da napravimo Top 10 linija koje su najteže/najlakše za vozače i vozila?
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod Aleks_BGD » Sub Jan 10, 2009 9:26 pm

Kazu linija 26 kaznena linija...evo no.1 za top najtezih....
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod Marko » Ned Jan 11, 2009 9:55 pm

Image
Linija 65 gb 1073 kod AMS-a u Ruzveltovoj
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod danilo » Pon Jan 12, 2009 2:40 pm

Potpuno se slažem za 26-icu,malo lakša je 25-ica koja takođe ima dobar deo zajedničke trase sa linijom 26. Zatim linija 74 je izuzetno teška zbog silnih gužvi i kolapsa na njenoj trasi, te Gazela, te Mostarska petlaj pa onda Kneza Miloša posle 150 semafora na Bulevaru i u špisu je na toj liniji haos,ispadanja iz turaže, kašnjenja, tako da i nju treba svrstati u teže linije.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod Aleks_BGD » Pon Jan 12, 2009 2:44 pm

I posle kazu da su nase Ikace kante.Iskreno ono sto nasi Ikarbusi izguraju na ovim teskim linijama,nesto neverujem da ove novajlije sa zapada mogu.....
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod Darko » Pon Jan 12, 2009 4:57 pm

Pa mozes jako lako da proveris koliko nije istina to sto si napisao :) Samo baci pogled na japance i na connecte...
Darko
Član

Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 8:06 pm

Postod choksi » Pon Jan 12, 2009 6:24 pm

Darko je napisao:
Aleks_BGD je napisao:I posle kazu da su nase Ikace kante.Iskreno ono sto nasi Ikarbusi izguraju na ovim teskim linijama,nesto neverujem da ove novajlije sa zapada mogu.....

Pa mozes jako lako da proveris koliko nije istina to sto si napisao :) Samo baci pogled na japance i na connecte...

Oni su sa istoka - iz Turske :D :D :D
choksi
Član

Pridružio se: Ned Sep 14, 2008 6:13 pm

Postod CKD-KT4 » Pon Jan 12, 2009 8:21 pm

Karaburmac 854, sa reklamom "VEKTOR" (a ne "Bektop" kao što je Sale napisao), snimljen u petak, na okretnici Blok 45, na liniji 95:
Image
Poslednji put menjao CKD-KT4 dana Pon Jan 12, 2009 8:30 pm, izmenjena samo jedanput
CKD-KT4
Student saobraćaja

Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 11:21 pm

Postod Darko » Pon Jan 12, 2009 8:24 pm

Kako mi je cudno ovo :D
Darko
Član

Postod Stefan Bgd » Pon Jan 12, 2009 8:47 pm

Sale je napisao Vektor ćirilicom,kako i piše na reklami.
Daleko lepše nego ona odvratno bleda žuta. :lol:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod filip » Pon Jan 12, 2009 9:01 pm

Izvini jel to japanac ??? :?: :?: :?: :?: :?:
filip
Član

Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 8:32 pm

Postod Stefan Bgd » Pon Jan 12, 2009 9:04 pm

Pa japanac,vidiš valjda. :roll:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod Darko » Uto Jan 13, 2009 1:38 am

Prvo sam pomislio da je Mercedes (933,934,935) al onda vidim display i ukapiram da je japanac... Koliko god mi se zamisao ta u pocetku nije svidjala mora da priznam da ovo izgleda skroz ok. Tj bar ova reklama, videcemo ostale...
Darko
Član

Postod markotar » Uto Jan 13, 2009 5:26 pm

I ja moram ruku na srce da priznam da mi se reklama dopada. Mada ne odustajem od svog mišljenja da na Japance NIJE TREBALO stavljati reklame!
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Arhiva