Sinoć (petak, 14. oktobra 2011. godine) smo se kolega mamatata i ja, u društvi s majstor Zokijem, družili na 9/94 u III smeni. Zamena za redovan auto sa 9/94, vozilo sa GB 477, je juče najpre bilo vozilo sa GB 1193, koje je inače redovno na 1/52, pa je usled problema s menjačem, isključen za garažu pogona "Novi Beograd". Nakon toga, na liniju je u toku III smene saobraćalo vozilo sa GB 1234, kojim smo se kolega i ja i vozili. Bili smo na tom vozilu jedan krug, s polaskom sa terminusa Novi Beograd /Blok 45/ u 20:06, na koji je ovaj auto i uključen iz garaže pogona "Novi Beograd".
Ovako, najpre gledano karoseriju, oplata nije u nekom posebnom stanju, jeste prefarbavan u relativno skoro vreme, ali opet je na par mesta isčukan, međutim nigde nisam primetio tragove korozije, pa čak ni na blatobranima.
U vožžnji se odlično pokazao, vuče fenomenalno, baš je veoma startan, odlično kreće iz mesta. Uspone savladava samo tako i u Bulevaru Kneza Aleksandra Karađorđevića u smeru ka terminusu Miljakovac I i uz Borsku ulicu u smeru ka terminusu Novi Beograd /Blok 45/. Iako je šaltač (auto sa manuelnim menjačem), prešaltava samo tako, nema problema, tako se šalta iz svake u svaku narednu brzinu. Ne čuje se, ne krči i ne izbacuje iz brzine. Kočnice mu nisu jača strana, pa je oko 22:05 isključen za garažu pogona "Novi Beograd", jer je primećeno da kočnice slabo koče. Retarder, nožna komanda ispravna, međutim isti je dosta slab, pa je najefikansije kočeenje motorom, odnosno menjačem. Grejanje u celom vozilu radi, i u vozačevoj kabini i u putničkom salonu. Prvo krilo na prvim vratima pravi manje probleme.
Ima sve instrumente. Tahograf je marke "Novatronic", brzinomer je ispravan, kao i sat (vreme na satu je tačno), dok obrtomer nije (kazaljka je pala na nulu). Pokazivač za nivo goriva u rezervoaru nije ispravan (kazaljka pala na početak skale), voltaža na oko 25 - 26 V. Pritisak motornog ulja je na leru bio na nekih 2 bara, a temperatura nije prelazila 80 stepeni C, znači 75 do 80 stepeni C. Pritisak vazduha za kočenje i na prednjem i na zadnjem kočionom kolu je bio u proseku na 7,5 bara.
Evo i njegovih fotografija:
IK-201 sa GB 1234 na 9/94, oko 21:05, na terminusu Miljakovac I:
Nažalost, nemam fotografije enterijera vozila i komandne table, jer su mi se uspraznile baterije na footaparatu, a nisam bio poneo rezervne.
Pozdrav