Logo

Pogon "Karaburma"

Stare i zaključane teme

Postod Darko » Uto Apr 28, 2009 8:13 pm

To je delimicno istina. Godinama je NBG vozio IK202 nove dok je Karaburma uredno vozila rabe i slicno. 1046 je jako kasno dosao i to kao poklon i tek posle je dosla prva serija 1047-1054 i IK 201 1055-1059. Tek u psolednjoj isporuci IK201, tj poslednjoj velikoj kad je Karaburma dobila svih 74kom se moze reci da Karaburma dobija nove al sve je to po meni zasluzeno. Mislim zasto na Karaburmi nisu nestali tajografi iz Ik218? itd itd ima tu mnogo da se pise...
Darko
Član

Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 8:06 pm

Sponzor

Postod avramovicsasa » Uto Apr 28, 2009 8:20 pm

Sve ste to lepo rekli pravilno koristeći reči u prošlom vremenu, ,,bio najbolji pogon,, ,,imali najbolje održavanje,, itd.

Moram vas razočarati ali na osnovu rada od 9 godina mogu sačiniti listu na osnovu održavanja i discipline po Pogonima:

1.Kosmaj
2.Centrala
3.Zemun
4.Novi Beograd
5.Karaburma
6.Dorćol

Pogon Karaburma nikada nije imala pravilno održavanje a to se vešto prikrivalo dolaskom novih autobusa,sreću po njih drže frekventne linije
pa moraju stalno da dobijaju nove autobuse.
Karaburma ima najveći javašluk u pogledu održavanja,loše radne discipline na linijama,veliki broj isključenja i veliki broj vozača koji su izbirači i zadaju probleme Otpravnicima,svaka čast izuzetnim majstorima
i vozačima koji se ne uklapaju u navedeno.
Stalni dolazak novih autobusa je bio samo maska za katastrofalno stanje
u ovom pogonu,to se naročito primetilo u periodu između 2005 i 2008 godine po padu broja vozila u saobraćaju,slabija izlaznost,održavanje vozila u saobraćaju,isključenja,kašnjenja itd.
Novi i lepi autobusi često nisu slika dobrog stanja već samo maska,Pogon
koji je neverovatno vaskrsao je Zemun koji i sa starim kolima uspeva uz
poboljšano održavanje da održi veliku izlaznost.
Karaburma je pretrpela određene Kadrovske promene u pogledu Rukovodstva tako da se nadam da će ovaj Pogon nekada ugled i ponos
GSP-a isplivati na prvo mesto.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod miki222 » Uto Apr 28, 2009 8:20 pm

tako je, dobro sve je to tačno ....
al ko sad ima najbolji vozni park
i upravo ti ik-201 tipa 1055 i sl. koje ima samo Karaburma, i kojima
treba da se ponosi, su meni najbolji i ostaće najbolji
vozio sam i jedne i druge, za ova 4 dana sve vrste, osim japanca
znate kako je danas išao 1016 na Zrenjanincu pa nijedan nov to nebi mogao
veruj te mi, sa njim svaki pravac ispod pola sata 8)
miki222
Član

Pridružio se: Pon Apr 06, 2009 10:46 pm

Postod ivan264 » Uto Apr 28, 2009 8:21 pm

miki222 je napisao::lol: e baš tako, sad na Karaburmi imaju samo 3 vozila kojima
nerade tahografi...
Karaburma zakon, ubedljivo 8)

Brate ima malo vise kojima su neispravni tahografi, ali videces ti to vec...
Obrati paznju, ima ih koji pokazuju brzinu i okrecu kolimetrazu, a ne radi im sat (takav crta u mestu, i automatski je neispravan).
Koji god ne dize kazaljku brzine je neispravan (ne pise, a ima ih dosta).
Ima onih kojima sve radi, ali ne mozes da postignes 50 skoro nigde jer nisu izbazdareni, pa na 50 "leti", a tahografi tipa "ACTIA", pokazuju vecu brzinu od realne, jer nisu kompatibilni sa pinjonima na menjacu.
Posto kazes da si brz vozac ovo ce ti dosta koristiti...
:D :D :D
Ima cak i par "Japanaca" kojima ne radi tahograf, a radi stanicna kocnica, pa sa njima obavezno obrati paznju jer mozes vrata da otvoris u voznji, a odmah ukljucuje stanicnu, sto bi rekli "zakiva u mestu" (jer tahograf daje signal da vozilo stoji, pa mozes da otvoris vrata kad hoces).
ivan264
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sre Feb 11, 2009 1:41 pm

Postod avramovicsasa » Uto Apr 28, 2009 8:30 pm

Tako je Miki,obrati pažnju na ovo što ti Ivan govori ti si sada u ekspanziji
željan volana,jurcaš a nemaš pojma šta sve tahograf beleži,mnogi pokazuju i veću brzinu od realne možda te još nisu zvali zbog toga što si
nov ali nemoj da te iznenadi poziv za Šefa Saobraćaja zbog brze vožnje,
oni ne praštaju nikome.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod miki222 » Uto Apr 28, 2009 8:32 pm

@ ivan264:
pa bate ti meni dođeš ko drugi instruktor :lol:
i hvala ti, dosta sam naučio od tebe, npr. više neustajem a da nisam izbacio iz brzine :lol:
naravno da sam brz, jer me jako izluđuje davljenje i spora vožnja
a za tahografe ti verujem, evo ti primer 1016 samo krenem on već pokazuje 50, malo ukočim pada na nulu

@ avramovisasa:
dobro što se tiče čistoće tu nismo na zavidnom nivou, priznajem, a brze
vožnje jesam željan, i držaće me još dugo ta želja
a hvala vam na savetima, primam sve :wink:
Poslednji put menjao miki222 dana Uto Apr 28, 2009 8:35 pm, izmenjena samo jedanput
miki222
Član

Postod ivan264 » Uto Apr 28, 2009 8:34 pm

avramovicsasa je napisao:Tako je Miki,obrati pažnju na ovo što ti Ivan govori ti si sada u ekspanziji
željan volana,jurcaš a nemaš pojma šta sve tahograf beleži,mnogi pokazuju i veću brzinu od realne možda te još nisu zvali zbog toga što si
nov ali nemoj da te iznenadi poziv za Šefa Saobraćaja zbog brze vožnje,
oni ne praštaju nikome.
Ma samo neka se uclani kod Obradovica u "Udruzenje vozaca" i nema problema (bar sa ovim starijim busevima). Obicno se sve svede na "Nemoj vise ljudino, smanji malo".
A za ove nove 112N i 218N NE PRASTAJU...
ivan264
Profesionalni vozač

Postod Darko » Uto Apr 28, 2009 8:37 pm

avramovicsasa je napisao:Sve ste to lepo rekli pravilno koristeći reči u prošlom vremenu, ,,bio najbolji pogon,, ,,imali najbolje održavanje,, itd.

Moram vas razočarati ali na osnovu rada od 9 godina mogu sačiniti listu na osnovu održavanja i discipline po Pogonima:

1.Kosmaj
2.Centrala
3.Zemun
4.Novi Beograd
5.Karaburma
6.Dorćol

Pogon Karaburma nikada nije imala pravilno održavanje a to se vešto prikrivalo dolaskom novih autobusa,sreću po njih drže frekventne linije
pa moraju stalno da dobijaju nove autobuse.
Karaburma ima najveći javašluk u pogledu održavanja,loše radne discipline na linijama,veliki broj isključenja i veliki broj vozača koji su izbirači i zadaju probleme Otpravnicima,svaka čast izuzetnim majstorima
i vozačima koji se ne uklapaju u navedeno.
Stalni dolazak novih autobusa je bio samo maska za katastrofalno stanje
u ovom pogonu,to se naročito primetilo u periodu između 2005 i 2008 godine po padu broja vozila u saobraćaju,slabija izlaznost,održavanje vozila u saobraćaju,isključenja,kašnjenja itd.
Novi i lepi autobusi često nisu slika dobrog stanja već samo maska,Pogon
koji je neverovatno vaskrsao je Zemun koji i sa starim kolima uspeva uz
poboljšano održavanje da održi veliku izlaznost.
Karaburma je pretrpela određene Kadrovske promene u pogledu Rukovodstva tako da se nadam da će ovaj Pogon nekada ugled i ponos
GSP-a isplivati na prvo mesto.

Znas kako kroz papire sve moze da se namesti, sa time bar imam iskustva ali ako pogledas stanje na terenu je ipak mislim drugacije... Ne ulazim u to kakvi su vozaci, drzim se vozila konkretno. Japanci su podjednako novi i na nbg i na karaburmi pa vidi razlike, tako ce i sa n serijom da bude, pogledaj starije karaburmine ik201/202 a pogledaj one na nbg pa i zemunu... Dalje, ako su ostali pogoni tako dobri zasto je karaburma preuzimala 51, 56, 58 itd kad nbg nije imao sa cime da vozi jer od 10 redovnih auta sa 56 su imali 2 u voznom stanju itd itd... Nije bas sve tako crno belo. Javasluka ima svuda ali ako je neki pogon primer za nerad i javasluk onda je to nbg svakako...
Darko
Član

Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 8:06 pm

Postod miki222 » Uto Apr 28, 2009 8:38 pm

@ ivan264:
:lol: :lol: e da znaš da oću :D
a sa novim jedva nabijem 45-50 bar onaj dan na 27ici
sa njima i neželim da nešto preterano brzo vozim :wink: 8)
miki222
Član

Postod avramovicsasa » Uto Apr 28, 2009 8:39 pm

Pa vidi 2008 godine u Martu kada sam radio u Mirijevu III posetila me je
Sanitarna Inspekcija koja je proveravala čistoću vozila,sreća da su na linijama radili redovni autobusi a 1078,1091 oni su na sreću izašli kasnije pa je Inspektorka dala zadovoljavajuću ocenu jedino u 997 nije našla nalepnicu za Zabranu pušenja pa je izrekla opomenu a da je htela mogla je da kazni firmu u visini od 10 000 dinara,srećom sam ja lagao kako nemamo dovoljno čistačica itd,uz zahvalnost na gostoprimstvo nije htela da gleda WC u objektu i nije obratila pažnju na miša koji je bio deo inventara u kućici.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod ivan264 » Uto Apr 28, 2009 8:42 pm

A da 1016, sa onim novim menjacem... Pokazuje vise, samo napises neispravan tahograf i pun gas, a taj menjac kad ubacujes u rikverc moras dvaput da stisnes R dok se na onom malom displeju ne pojavi RR, tek tad ide u nazad.
Inace taj menjac ima 6 brzina i ide dosta dobro.

I jos jedan savet: Obavezno pre paljenja (u garazi) proveri da vozilo nije u brzini, jer onda nece da upali, a parkireri obicno samo ugase, bez izbacivanja iz brzine, pa ako ne primetis a odes kod majstora i kazes da nece da upali, kad vide sta je posle ti se smeju i ispiraju usta sa tobom (a desava se to vecini novih vozaca koji pre GSP-a nisu vozili bus).
ivan264
Profesionalni vozač

Postod miki222 » Uto Apr 28, 2009 9:07 pm

e samo da te zamolim da ovakve savete pišeš tamo u "miki222" da ovde nepravimo OT

ae još ovo i nećemo više :lol:

eto još nešto nauči, jutros kad sam ga palio bio je iz brzine
a za rikverc to da, to sam primetio, a ide ko blesav, stvarno 8)
rekli su mi da je ovo redovno vozilo na šihti 105, pa videćemo :wink:
ako jeste onda ne može bolje 8)

hvala ti za ovaj savet, da mi se nesmeju :wink: :lol:
miki222
Član

Postod avramovicsasa » Uto Apr 28, 2009 9:13 pm

nemoj da se plašiš smejanja,ti si nov u ovom Pogonu,Smejanje je znak
ne znanja,straha i ne razumevanja,samo opušteno.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod miki222 » Uto Apr 28, 2009 9:15 pm

hvala hvala, samo opušteno, oni koji se tebi smeju, ismevaju sami sebe...
miki222
Član

Postod danilo » Uto Apr 28, 2009 9:30 pm

Pa ovo po papirima mislim da nije baš realno. Jer vidi sad je Zemun ispred Karaburme :shock: Mislim gde to može. Ja sam rekao za Karaburmu da je ona bila za primer i da je ranije bila veoma izražena pedantnost. Danas je to u manjoj meri izraženo nego ranije, ali da Zemun bude ispred Karaburme, me ni je neshvatljivo. I ipak smatram da Karanurma ima bolje održavanje od Zemuna, kao i noviji, lepši, čistiji i uredniji vozni park. A za javašluk, pa da on je prisutan u svim pogonima, ali negde u manjoj, a negde u većoj meri, i smatram da Karaburma spada u onu grupu gde je isti manje izražen. Po meni generalno, autobuske pogone, po "jačini" bi poređao ovako:

1. Karaburma
2. Kosmaj
3. Novi Beograd
4. Zemun
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Arhiva