Evo mene ponovo.... ........za početak da vas sve pozdravim,a pošto je tema o okretnicama mogu vam reći da su mi nedostajale i ne samo one već i forum,a i gradski autobusi,trolejbusi i tramvaji jer u Grčkoj samo vidiš turističke,mada imaju i neke prigradske.
E,to se zove okretnica-zna se red....evo takođe trolejbuske okretnice,ali na Banjici 2008.-e.....
...malo lošija slika ...
....nije ni ova loša,ali mogla bi da bude bolja,uzgred nije samo trolejbuska već se okreću i 78-ica i E7-ica.
Prošao sam pre par dana pored okretnice na Trešnji,mala je ali lepa,i onako ne treba više prostora za jedno vozilo.U okretnicu 408-ica ulazi sa druge strane tako da je ostrvo stajališe,pošto okrene ima i ulaznu stanicu na istom ostrvu...nisam uspeo da je uslikam jer nisam ni znao gde se nalazi,a nalazi se pored,tako reći uz Avalski put,ali mogu vam reći da je jedna od najlepših u gradu
Tramvajska okretnica na Banjici,na kojoj redovno od kraja 80-ih okreću 9-ka,10-ka i 14-ca.
Cela nije mogla da stane u kadar ali ovaj deo baš izgleda lepo
Da Ko zna kad su poslednji put to uradili.Hajmo hronološki:
1)80 i neke su je napravili tako da nije bilo potrebe da je renoviraju(ako su je dobro napravili )
2)91-96-besparica
3)97,98 možda su je tad renovirali 4)2000-2008-ne sećam se rešenje = nepoznato