Logo

Bus Plus-Novi sistem naplate,praćenja vozila JGP-a

Diskusije

Postod Iosis » Čet Nov 03, 2011 9:43 pm

Bio sam prije u Bg-u naročite prošle godine, imao sam vremena da obiđem više mjesta. Šta drugo da kažem da mi je sada želja da se iz NS-a preselim u Bg. :D
Studiram građevinu u Novom Sadu, sada nisam ni jedna. :D Tj. završio treću, idem na predavanja iz četvrte ali nemam još uslova, zato i nikako da dođem u Bg. :D
Sledeće sedmice dolazim pa da obiđem drugarice i drugare. :D
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

Sponzor

Postod djole » Čet Nov 03, 2011 9:45 pm

Ne znam sta ti je pa zelis da se preselis u Beograd... Novi Sad je grad za metroselendru Beograd
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod amm8990 » Čet Nov 03, 2011 10:10 pm

becks89 je napisao:
amm8990 je napisao:Cena bi skočila i da nisu nabavljeni validatori, to je trend u poslednjih par godina :roll:

Da samo sto su mene ubedjivali,da nece biti,a pitam se iz cega bi platili tolike kineske sklopocije za karte,nego iz njihovih jedinih prihoda ????

Ugradnju šklopocija je finasirala firma koja je dobila taj posao na tenderu, tačnije, Apex,Lanus i KentKart. Tačno je da je sve možda mutna rabota, ali budimo realni da je to GSP sam ugrađivao, to sigurno ne bi nikad profunkcionisalo, bar ne u ovoj dekadi. Ovako nas ne treba da zanima i da brinemo da li je možda neko slomio ili uništio validator, firma koja je dobila taj posao je svesno ušla celu priču, te prema ugovoru mora biti spremna da iste nedostatke otkloni u propisanom roku, inače mora platiti penale. Praćenje vozila takođe, ako ne bude radilo kako treba, zna se šta sleduje. Ono što je loše jeste što ta firma ima udeo od 8% od ukupnih prihoda od prodaje karata i markica, što može da implicira da ovim firmama svakako odgovara što viša prodajna cena, ne bi li oni imali veće prihode.
amm8990
Član

Pridružio se: Ned Okt 05, 2008 9:21 pm

Postod avramovicsasa » Pet Nov 04, 2011 2:02 am

U toku je korišćenje novih ID kartica za vozače,jao ljudi kako ono jadno i glupo izgleda da je to strašno,vozila se ne prate već samo vozači kada dolaze na smene,neki od njih još ih nemaju.
Kako čujem najverovatnije će se novim Otpravnicima ugovori produžiti na 8 meseci tako da bi trebalo Otpravnici da ostanu u radu najdalje do 1 Septembra 2012 godine ako sve bude teklo po planu.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod becks89 » Pet Nov 04, 2011 2:37 pm

Da Sale i ja sam to cuo,i zale se da je to samo njihovo pracenje,a ne pracenje vozila,ali ipak smo mi srbi pa su oni dosteljivi pa jedni drugima otkucavaju kad zatreba,tzv.radnicka solidarnost... I prica mi jedn sofer kao da zbog tih validatora smanjuje se broj guma za zimu(nabavni broj),kaze na 120 vozila za sad naruceno 8 guma :x :x :x ,kaze ne zna kako ce samo da ih rasporede :lol: :lol: :lol: Kao sto sam rekao i pre ugradnje ovog sistema to je velika mucka,a mi Srbi nek verujemo svakome,i "poboljsanju" usluga,pa nek kupe nove buseve i poboljsaju usluge,a ne da ugradjuju nove sisteme.... :wink:
becks89

Postod avramovicsasa » Pet Nov 04, 2011 2:57 pm

-Jedan broj vozača nije ni dobio Busplus kartice a postoji naređenje da isti ne mogu da rade bez njih,a gde su rezerve ?

-Bruka i sramota,iz sredstava GSP-a uz subvenciju Vlade kupljeno je 35 domaćih autobusa jer grad nema para za novih 250 vozila.
-A para ima za opremu koja će pre ili kasnije završiti u đubretu,to ti je klasična odlika našeg društva da se razbacujemo i kada smo dužni a autobuse krpimo i izvlačimo ih iz otpada da bi imali čime da radimo.
Nadam se samo Mediteranskoj klimi bez snega jer kada prvi bude pao ne znam samo šta ćemo da radimo.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod becks89 » Pet Nov 04, 2011 3:01 pm

avramovicsasa je napisao:-Jedan broj vozača nije ni dobio Busplus kartice a postoji naređenje da isti ne mogu da rade bez njih,a gde su rezerve ?

-Bruka i sramota,iz sredstava GSP-a uz subvenciju Vlade kupljeno je 35 domaćih autobusa jer grad nema para za novih 250 vozila.
-A para ima za opremu koja će pre ili kasnije završiti u đubretu,to ti je klasična odlika našeg društva da se razbacujemo i kada smo dužni a autobuse krpimo i izvlačimo ih iz otpada da bi imali čime da radimo.
Nadam se samo Mediteranskoj klimi bez snega jer kada prvi bude pao ne znam samo šta ćemo da radimo.

Iskusan si ,nemam sta ja da ti pricam,ali takvo je stanje,prvi sneg,1 cm nek bude,prvi dan ce biti 30 udesa sa gspovim vozilima,jer opet prepricavam pricu,kaze jedan(inace celav sofer)kaze gume su celavije od mene :lol: ,znaci i po kisi je problem sa kocnicama,o snegu da ne pricam,pogotovo kako dobro rade sluzbe sa otklanjanje istog,ali da ne odemo u dublji ot,po meni ovo je najgora godina po pripremljenosti vozila za zimu,i mislim da ce biti velikih problema :cry: :wink: :wink:
becks89

Postod avramovicsasa » Ned Nov 06, 2011 1:57 am

-Izgleda da je novi sistem praćenja vozača doživeo već početni Fijasko kako sam čuo danas kruže priče o mogućoj demontaži Aparata.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Mickey » Ned Nov 06, 2011 9:48 am

pa nisu oni ludi, pa da posle oni nama placaju sto su ugradjivali tu opremu!!!!

sacekajmo neke zvanicne informacije, pa onda raspravljajmo o njima! ovo rekla kazala ne vodi nicemu ;)
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

Postod boyan92 » Ned Nov 06, 2011 11:50 am

Slazem se sa @Mickey
Nismo mi prvi grad gde se taj sistem ugradjuje ,mislim da GSP nema veze sa ugradnjom tih aparata , to ide iz dzepa Apexa ,Lanusa i Kentkarta.

A realno to sa gumama je svake godine :wink:
Korisnikov avatar
boyan92
Član

Pridružio se: Sre Apr 07, 2010 11:45 pm

Postod avramovicsasa » Ned Nov 06, 2011 3:57 pm

-U poslednje vreme se forsiraju samo Validatori dok Praćenje vozila polako izlazi iz Žiže javnosti.
-Neverovatno je da su Aparati za praćenje vozila većim delom neispravni ili nisu dobro instalirani čim već sada pokazuju negativne rezultate.

-Pošto to nije pouzdano,ne znam samo kako se misli o dugoročnom praćenju saobraćaja.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod MILE » Ned Nov 06, 2011 4:08 pm

Najavljuvali su sistem kao promenu na bolje, ali kako stvari stoje pućiće im ovaj projekat vrlo brzo.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod profa_chb » Ned Nov 06, 2011 4:54 pm

ovime su samo još više usporili saobraćaj :!: ništa novo nema, ima samo to da će sad biti veća gužva na ulazu dok svi se sa "markicama" "VALIDIRAJU"... a to što idu 3 gsp-ove 302ke za redom iako nigde nema gužve, niko neće videti osim slučajnih prolaznika...
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod danilo » Ned Nov 06, 2011 5:39 pm

Nisam siguran da će to da je obavezno validiranje Bus Plus kartica prilikom ulaska u vozilu, jer će, kao što si i sam rekao, pravizi velike gužve i probleme. To validiranje, koliko znam, će biti da bi se dobio broj, protočnosti putnika na nekoj liniji. Ništa drugo se ne dobija tim validiranjem osim protočnosti putnika, a i mislim da kontrolor prilikom pregledanja (validiranja) Bus Plus kartice ne može da sazna da li je putnik nju overio prilikom ulaska u vozilu ili ne.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod Mickey » Ned Nov 06, 2011 6:01 pm

kontrlolor ce imati svoj uredjaj koji ocitava karticu i vidi dal je validirana na ulasku ili ne
a osim da se prati broj putnika, validatori sluze i da cekiraju neki pojedinacnu kartu ( u protivnom bi takve karte mogle da se koriste u vise buseva)
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije