Logo

GSP Beograd

Diskusije

Re: GSP Beograd

Postod Marko » Uto Jul 17, 2012 3:51 pm

Tačnije 78 %tekućih javnih prihoda to jeste mnogo ali beograd još može vraća to .
treba praviti razliku između komercijalnih kredita koji idu direktno u potrošnju (plate ) i onih koji su uzeti za infrastrukturu kod EBRD-a svetske banke povoljniji su uslovi .
Ako se govori o kreditu za gsp tu se treba izboriti povoljnije uslove tendera da bi naši proizvođači (Ikarbus ,FAP Neobus ) mogli da konkurišu , za neke od njih to će biti veoma teško
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Sponzor

Postod MILE » Uto Jul 17, 2012 4:41 pm

Marko je napisao:Koliki je dug beograda Mile ?
Po onome što ja znam dug je 800 miliona €.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod amm8990 » Sre Jul 18, 2012 10:39 am

Marko je napisao: Ako se govori o kreditu za gsp tu se treba izboriti povoljnije uslove tendera da bi naši proizvođači (Ikarbus ,FAP Neobus ) mogli da konkurišu , za neke od njih to će biti veoma teško

Kamo sreće da oni ne učestvuju, to se ne zove industrija više što se radi kod nas! Na taj način mogu i ja u svojoj garaži da sklopim autobus, koji će se zbog nestručnosti raspasti posle par godina! Možda prividno to izgleda dobro po nas, u suštini promašena investicija ako Ikarbus pobedi, jer nije tu samo sklopiti autobus, već morate pružiti adekvatnu uslugu servisiranja, a svi znamo kako smo prošli sa petogodišnjim ugovorom o servisiranju N serije od strane Ikarbusa, koju nismo uopšte malo platili!
amm8990
Član

Pridružio se: Ned Okt 05, 2008 9:21 pm

Postod danilo » Sre Jul 18, 2012 11:48 am

Marko je napisao:Ako se govori o kreditu za gsp tu se treba izboriti povoljnije uslove tendera da bi naši proizvođači (Ikarbus ,FAP Neobus ) mogli da konkurišu , za neke od njih to će biti veoma teško

E, a ja se iskreno nadam da im to ovi iz EBRD-a neće dozvoliti i da će ostati onaj uslov koji se pre izbora već pominjao, a to je da će od tih para biti kupljena vozila kako su tada rekli "renomiranih, svetskih proizvođača". Zaista kojekakvih domaćih šporeta mi je dosta, daj bre jednom posle sto godina da se kupi neki MAN ili Mercedes Benz (iz Turske), a ne ove gluposti, gde kada se kupuje samo se gleda kvantitet, a ne i kvalitet.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod trosmenac » Sre Jul 18, 2012 3:24 pm

Red bi bio da se mi u GSPu odmorimo od Ikarbusa i da jednom osetimo cari pravog garantnog roka servisa u garantnom roku obuke za odrzavanje kupljenih vozila i tehnicke podrske tokom eksplatacije vozila.Beograd ima surove uslove eksplatacije vozila brdovit sa losim putevima velikom guzvom velikom temperaturnom razlikom tokom godine....tako da Meca Mandza ili Voldza :)
gsp lele
trosmenac
Mehaničar

Pridružio se: Pon Okt 27, 2008 8:05 pm

Postod MILE » Sre Jul 18, 2012 7:13 pm

Na tvoju žalost taj film nećeš gledati jer će ponovo uzeti Ikarbus... Samo sa njima mogu da sklapaju mutne poslove.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod amm8990 » Sre Jul 18, 2012 7:43 pm

Teško, Ikarbus nema toliko kapaciteta, oni kasnili 2 meseca sa prošlom isporukom kad se radilo od svega par desetina vozila!
amm8990
Član

Pridružio se: Ned Okt 05, 2008 9:21 pm

Postod SGB » Sre Jul 18, 2012 9:27 pm

Voleo bih da Ikarbus izvisi za posao Beogradom, jer bi to, koliko god da je surovo, bilo za njihovo dobro. Kada spadnu na to da izgube glavni izvor prihoda, moraće da idu na "do or die" varijantu, da podignu kvalitet i da se izbore za svoje "parče" tržišta, ili da puknu. Ovako će to i dalje biti mrcvarenje na više strana, Ikarbus će biti "na aparatima održavan u životu", a Beograd će dobijati vozila sumnjivog kvaliteta.
becks89 o Niš Ekspresu je napisao:Već smo utvrdili da ne postoji na planeti nešto slično.
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

Postod avramovicsasa » Čet Jul 19, 2012 2:05 am

Treba uzeti u obzir one radnike koji moraju da jedu i da kvalitet Ikarbusovih autobusa zavisi od ulaganja Države pošto još uvek ne postoji Strateški Partner.
Bilo bi odlično kada bi se GSP Beograd i Ikarbus integrisali u veliku kompaniju,tako bi izlazili daleko bolji autobusi koji bi bili rađeni za potrebe prevoznika a ne standardni serijski.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod profa_chb » Čet Jul 19, 2012 12:00 pm

a što ne uzmemo u obzir jadnike koji manje jedu da bi mogli da plate prevoz?
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod profa_chb » Čet Jul 19, 2012 7:01 pm

profa_chb
Mašinski inženjer

Postod avramovicsasa » Pet Jul 20, 2012 2:19 am

profa_chb je napisao:a što ne uzmemo u obzir jadnike koji manje jedu da bi mogli da plate prevoz?

Ovde se govorilo o Ikarbusu,kolega je spomenuo kvalitet vozila i predstojeći tender. :roll:
avramovicsasa
Otpravnik

Postod profa_chb » Pet Jul 20, 2012 11:11 am

ti stalno pričaš o nekom socijalnom aspektu cele priče, radnici koji moraju da jedu, itd, ljudima je muka da više nekoga vuku na leđima :evil: sve to ide na štetu nas ostalih, to što grupa ljudi ne radi posao kako treba (čast izuzecima) košta i GSP, i grad i ljude koji plaćaju i porez i prevoz :!:
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod avramovicsasa » Pet Jul 20, 2012 3:43 pm

,,Ljudima,, nikada neće biti muka da vuku nekoga na leđima već samo onoj suprotnoj kategoriji,ja sam osetio ,,GLAD,,i znam odlično šta je to ,,Socijalni aspekt,, u praksi zato moralno podržavam Ikarbus,svako ko je bio gladan razumeće o čemu govorim.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod profa_chb » Pet Jul 20, 2012 3:51 pm

ok, ajd svi da usvojimo po jednog radnika ikarbusa? evo ja ću onog koji je umesto da stavi novo rebrasto crevo na autobus pod garancijom, pajserom natezao staro šuplje (istinita priča koju sam čuo od jednog člana, proveren i pouzdan izvor) :!:
i ja sam bio "gladan" kad sam bio mali, pa država nije nameštala tendere IMR-u da bi moja majka primala paltu i imala zimi grejanje u kancelariji. ikarbusu se godinama nameštaju tenderi, plaćaju se autobusi mnogo više nego što vrede, a oni ih idalje sklepavaju :twisted:
profa_chb
Mašinski inženjer

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije