Logo

Nova vozila za BG (tramvaji, trolejbusi, autobusi)

Diskusije

Re: Nova vozila za BG (tramvaji, trolejbusi, autobusi)

Postod avramovicsasa » Uto Mar 12, 2013 12:02 am

Generalno sva vozila serije IK-105,IK-110,IK-111R,IK-115,IK-160,IK-161R su bila loša sa manje-više istom boljkom gde god da su se izvozili,čak kako sam negde pročitao da autobusi koji su oterani za Zagreb (IK-115 ?)su se pokazali jako loše i to u vreme početka kraja SFRJ pa se tada mislilo da je Beograd namerno uvalio te Krševe zbog Političke krize.
To što su brzo rashodovani verujem da je zbog nestašice rezervnih delova jer nakon završetka Rata Srbija i Hrvatska su prekinule Diplomatske odnose tako da delovi nisu mogli da se nabavljaju a Srbiji su bile nametnute Ekonomske Sankcije.

Danas Hrvatski Predsednik pokušava da postane Prijatelj sa Srpskim Predsednikom i da se naše dve zemlje ponovo zavole pa nije ne moguće što Branik reče da IK-218M može da stigne do Zagreba,Splita,Pule,Dubrovnika a da TMK-2300 za kojim Beograd vapi stigne kod nas. :D
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Sponzor

Postod MILCHO » Uto Mar 12, 2013 12:22 am

amm8990 je napisao:
Alpino je napisao:Zna li se kolika je cijena ovih novih IK218M po komadu? Negdje sam našao da su plaćeni 150 000 eura komad što mi se čini smiješno malo da bi bilo istinito ili barem da bi bilo kvalitetno ako se zna da većina europskih proizvođaća zglobove cijeni od cca 300 000 eura na više.

Prošla serija je bila 150.000€, ova mislim 160.000€. Neka me neko ispravi ako nije tako.

Jeli to cijena sa PDV-om?
MILCHO
Član

Pridružio se: Čet Maj 01, 2008 1:26 am

Postod becks89 » Uto Mar 12, 2013 10:34 am

Stigao odgovor iz Solarisa :P :P :P

Evo samo dela materijala, jer ne stižemo da prevedemo sve, najbitnije je ovde...

http://www.balkantransport.info/solarisi-za-beograd-prvi-zvanicni-podatci/

Prve fotografije vozila za Beograd, uskoro na portalu :)

Samo bih još i ovde istakao veliku profesionalnost ljudi iz Solarisa, stvarno svaka im čast :!: :wink:
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod avramovicsasa » Uto Mar 12, 2013 1:56 pm

Ne bi oni imali toliko posla da nisu Profesionalni,svuda u Poslovnom Svetu ako postoji Interesovanje deteta od 9 godina,Domaćice od 39 nevezano za Nacionalnost i Diplomatske odnose sa Zemljom odakle stiže interesovanje,ljudi će biti ispoštovani Informacijom ili Katalogom.
Ja to znam Odlično,kada je ceo svet mrzeo Srbiju 1998/99 godine ja sam dobijao kataloge iz SAD-a,Velike Britanije,Nemačke itd jer sam se interesovao za njihovu proizvodnju.
Čak je Wolkswagen obavestio njihov Prodajni Salon u Beogradu da lično za mene imenom i prezimenom obezbede Kataloge svih tadašnjih vozila,tako da svaka saradnja sa Svetom ima svoj nivo.

Mogao bi Dule da nam obezbediš dogovor da posetimo SOLARIS :)
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Remorker » Uto Mar 12, 2013 3:05 pm

avramovicsasa je napisao:Generalno sva vozila serije IK-105,IK-110,IK-111R,IK-115,IK-160,IK-161R su bila loša sa manje-više istom boljkom gde god da su se izvozili,čak kako sam negde pročitao da autobusi koji su oterani za Zagreb (IK-115 ?)su se pokazali jako loše i to u vreme početka kraja SFRJ pa se tada mislilo da je Beograd namerno uvalio te Krševe zbog Političke krize.
To što su brzo rashodovani verujem da je zbog nestašice rezervnih delova jer nakon završetka Rata Srbija i Hrvatska su prekinule Diplomatske odnose tako da delovi nisu mogli da se nabavljaju a Srbiji su bile nametnute Ekonomske Sankcije.

Danas Hrvatski Predsednik pokušava da postane Prijatelj sa Srpskim Predsednikom i da se naše dve zemlje ponovo zavole pa nije ne moguće što Branik reče da IK-218M može da stigne do Zagreba,Splita,Pule,Dubrovnika a da TMK-2300 za kojim Beograd vapi stigne kod nas. :D

Ikarusi su se jako lose pokazali i u Skoplju. Skoplje je tradicionalno imalo Sanose i Leylande...prvi Ikarusi su stigli 1985 (IK 115) i bili su jako losi...posle '85 u narednih godina do '91 su isporuceni jos 50-60 Ikarusa ali niko nije bio zadovoljan s njima.....prvi Ikarusi koji su stigli nisu izdrzali ni 8-9 godina i bili su rashodovani negde '94, dok su Sanosi radili kao Singerice :D ....

Ne znam sta je razlog al definitivno znam da niko nije voleo Ikaruse u Skoplju.....secam se dobro da su zglobni skakali kao gazele :D i da je uvek u njima smrdelo na izduvne gasove.....

Nemam nist aprotiv Ikarusa, daleko bilo, cisto prenosim Makednosko iskustvo....

Ili su i Makedoncima u ono vreme uvalili krseve okruti socijalisticki politicari iz Beograda :D
Remorker
Član

Pridružio se: Pon Avg 22, 2011 1:12 pm

Postod avramovicsasa » Uto Mar 12, 2013 6:09 pm

IK-110 i IK-160 su u suštini bili loši,imali su problema sa sagorevanjem,sa pregrevanjem motora,znali su i da izbacuju čisto ulje na auspuh,Solaći su radili 6-7 godina dok su neki IK-160 izvukli i čitavu deceniju.
Nema to veze sa Politikom,jednostavno su bili takvi.... :wink:
avramovicsasa
Otpravnik

Postod branik » Uto Mar 12, 2013 8:10 pm

Има још нешто. Где год су возном парку били и неки други бусеви, возачи су избегавали Ик и односили су се према њима као божјој (шефовој) казни. Сећам се кад је Космај у ери нових саноса добио 10 раба. Возили су их као да им је циљ сатирање. После им је то прешло у навику па сад возе милостињу других погона. Санос је и у естетском и у возном смислу био лађа за њих. Натовариш га, а он и даље раван и прав, иде куд желиш, а ове не можеш да утераш у траку кад су пуни, непрекидно га ''ловиш'' воланом. А квачило је било посебна прича. Санос се возио господски.
У међувремену ИК је веома напредовао и од 103 ергономски се променио, а сада, употребом шасије реномираног произвођача изједначава се са европском конкуренцијом. Остаје још да се ради на квалитету. Не верујем да је 50 посто слабији од одговарујеђег европљанина, али видећемо. Како време буде одмицало, стартна разлика у старости ће бити минимализована између 218м и солариса па ће моћи да се упоређују и по стању и по одржавању.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod avramovicsasa » Sre Mar 13, 2013 12:45 am

Sećam se toga,Kosmajci su obožavali Sanose koji su bili najbolji i najbrži autobusi tokom 80-tih i 90-tih u Voznom parku GSP-a,Rabe nisu voleli da voze a napamet im nije padalo da ih teraju na Noćni,Rabu da vidiš na Noćnim linijama bila je retkost.
Šok je usledio kada su stigle Nove Barbike,kažu da su ih pljuvali onako nove u Pogonu a već su tada stigli sa određenim Falinkama kao što su Vrata i Kvačila zbog kojeg su kasnije stradali i Menjači.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod becks89 » Sre Mar 13, 2013 11:04 am

avramovicsasa je napisao:Mogao bi Dule da nam obezbediš dogovor da posetimo SOLARIS :)

Ja sam za sad zadovoljan sa ovim što dobijam, nadam se skorijim slikama naših modela :P
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod branik » Sre Mar 13, 2013 10:20 pm

http://www.solarisbus.pl/vehicle/urbino ... no1_scene3
Sve ljudi napisali, snimili, imaju i katalog kao da auto prave i prodaju.
odlican sajt, a rekao bih i bus!
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod becks89 » Sre Mar 13, 2013 10:34 pm

Ja sam ostao zatečen kad mi je poslao ugovor na srpskom i na poljskom, stvarno svaka im čast :!: :wink:
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod djole » Sub Mar 16, 2013 12:04 pm

MILCHO je napisao:
amm8990 je napisao:
Alpino je napisao:Zna li se kolika je cijena ovih novih IK218M po komadu? Negdje sam našao da su plaćeni 150 000 eura komad što mi se čini smiješno malo da bi bilo istinito ili barem da bi bilo kvalitetno ako se zna da većina europskih proizvođaća zglobove cijeni od cca 300 000 eura na više.

Prošla serija je bila 150.000€, ova mislim 160.000€. Neka me neko ispravi ako nije tako.

Jeli to cijena sa PDV-om?

225 000 evra bez PDV-a je cena IK218M. Garancija na pod 7 godina, a na karoseriju 12
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod Petar 535 » Sub Mar 16, 2013 12:10 pm

Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Postod Mickey » Sub Mar 16, 2013 7:04 pm

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=695816

link i sa B92, a imaju i snimak busa koji je napravio cone :D
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

Postod dusanman » Sub Mar 16, 2013 8:38 pm

Bar lepo na snimku izadje Autobusi.net :)
dusanman
Član

Pridružio se: Pon Feb 06, 2012 6:57 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije