Logo

Bus Plus-Novi sistem naplate,praćenja vozila JGP-a

Diskusije

Re: Bus Plus-Novi sistem naplate,praćenja vozila JGP-a

Postod becks89 » Sub Dec 07, 2013 9:39 pm

mihajlo je napisao:Bio sam uveren da više nikada ništa neću pisati na ovom forumu.
Ne bih ni sad, da nisam ušao da pogledam nešto nevezano za JGP u Beogradu, pa sasvim slučajno ušao u ovu temu i ostao bez teksta.

ljubalasta je napisao:evo ja da se obratim posto radim u kontroli,juce je oko sat vremena bio u prekidu ceo sistem,aparati su nam se resetovali i po novom aktiviranju pojavilo se gsp,tako da apeks izlazi iz kombinacije

Na tvoju žalost moram da ti kažem da na našim Apexovim aparatima piše APEX!

becks89 je napisao:Izvor je osoba direktno iz firme...

Iz Apexa niko nije mogao da ti saopšti takvu glupost, a ako je iz GSP-a, onda me uopšte i ne čudi takva izmišljotina.

becks89 je napisao:Firma Apex je propala, povlači se iz posla. Kontrola od 10.12 je isključivo iz GSP-a, oprema ostaje ista, sve ostaje isto, samo što više Apexovi kontrolori ne postoje. Tačnije 46 radnika firme Apex Solutions će preći i popuniti broj od 300 kontrolora koji ostaju iz GSP-a.

Dečko, firma Apex nije propala i ne povlači se ni iz kakvog posla!
No, jedino što ima smisla u tvom postu, i što je kao mogući scenario, jeste objedinjenje kontrolora pod jednu službu, i to GSP... ali, i to je još uvek pod ogromnim znakom pitanja.

Odnos kontrolora koji si ti naveo, je totalno apsurdan.
Iz razloga što pre svega nije logično da bude više kontrolora koji su skoro počeli da rade i bili na obuci kod starih kontrolora koji godinama rade.
Nas u Apexu ima oko 250, od toga nas 90% ima rešenje za stalno, ostalih 10% (kolege koje su skorije počeli da rade) imaju ugovore na godinu dana... da li misliš da će neko od nas dobiti otkaz? Ovde su stari kontrolori sa stažom od najmanje tri godine, pa ima i onih od po petnaest... pa, da broj tih ljudi bude drastično manji od broja ljudi koji su tek juče saznali šta je kontrola uopšte.
Tako da, brojke kojima se trenutno pouzdano barata, ako uopšte dođe do objedinjenja, jeste odnos naših oko 250 (dakle svi) i njihovih 250. Rang lista najboljih njihovih je već uveliko istaknuta na svim njihovim punktovima za primopredaju aparata.

Ružnu podelu na naše i njihove su oni sami oživeli, nepotrebnim rivalitetom.

Toliko od mene za sad.

Sad će ispasti da ni ja ni Ljuba ne vidimo dobro, ti ćeš izgleda da nas prosvetliš šta piše na aparatu, ok ti si pametan. Informaciju sam dobio od nekog iz Apexa ko je na malo većem položaju nego što si ti, e sada da li je došlo do promena tek ću saznati, inače ovo su i dalje aktuelne informacije, a ko ostaje na poslu saznaćete posle 10.12. jer je većina ugovora do tada! Nepotrebni rivalitet, jel govorimo o istoj firmi? Lično sam sa jednom drugaricom išao da ona preuzme aparat, kontrolori Apexa se ponašaju blago rečeno životinjski, onoliko urlikanje i vrištanje, ljudima od po 20 i kusur godina, svakako ne priliči ;) Da ne pričam o tome što se trkate ko će više gluposti da napravi, ko će više puta da zove policiju i šta ti ja znam, umesto da radite zajedno vi se bijete međusobno.
Moj ti je savet, onako drugarski, upristoji se, neko će te razbiti, poslaće te u bolnicu, to ti ne treba u životu ;) Govorim ti to jer taj apex neće stati iza tebe, osećaćeš se k'o poslednji ker, vi ste firmi samo broj, a jedino važno je ono plastično čudo u vašim rukama, a da li će neko da te izbode, polomi, izgrebe, ubije, njima je svejedno, samo da je aparat dobro ;)
Svako dobro ;)
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Sponzor

Postod mihajlo » Ned Dec 08, 2013 2:46 pm

Odgovoriću još samo na ovo, i neću Vas više gušiti...
becks89 je napisao:Sad će ispasti da ni ja ni Ljuba ne vidimo dobro, ti ćeš izgleda da nas prosvetliš šta piše na aparatu, ok ti si pametan. Informaciju sam dobio od nekog iz Apexa ko je na malo većem položaju nego što si ti... a ko ostaje na poslu saznaćete posle 10.12. jer je većina ugovora do tada! Nepotrebni rivalitet, jel govorimo o istoj firmi? ... kontrolori Apexa se ponašaju blago rečeno životinjski...
Moj ti je savet, onako drugarski, upristoji se, neko će te razbiti, poslaće te u bolnicu, to ti ne treba u životu ;) Govorim ti to jer taj apex neće stati iza tebe...

- Uopšte nisam rekao da Vas dvojica ne vidite dobro, niti da ne verujem u to što pričate, ali valjda i ja znam šta mi piše na aparatu kada se upali (ako treba slikaću kao dokaz, uopšte nije problem).
- A, mi se inače poznajemo, pa znaš na kom sam položaju? Nisam ja samo kontrolor... al' to tebe i ne treba da zanima.
- Ponovo te podsećam da kontrolori Apex-a imaju rešenja za stalno, a kontrolori GSP-a imaju ugovore do 10.12.
- Ne znam o čemu ti govoriš, ja govorim o njihovoj netrpeljivosti prema nama, i o lošim dešavanjima svake subote po trasama koje radimo zajedno, a koje potiču i počinju samo od njih.
- Možda i deluje da se ponašamo životinjski, tako smo dresirani. Radimo onako kako bi svaki kontrolor trebao da radi, a ne da glumimo stjuarte i stjuardese po autobusima i tramvajima.
- Svoj način rada nemam nameru da menjam... jedan me je već razbio pre par meseci u Zemunu, a slično mi se dešava skoro svakodnevno, jer ja ne cvikam i ne okrećem leđa jačima, a iživljavam nad slabijim, ne trpim bahanalisanje, a s druge strane nikada nisam bio skot da budem bezobrazan prema nemoćnima i ljudima koji su vidno na egzistenciji života. A, o odnosima sa firmom nikada javno neću pričati.
mihajlo
Član

Pridružio se: Ned Apr 18, 2010 9:11 am

Postod becks89 » Ned Dec 08, 2013 3:53 pm

Ne znam zbog čega sam ja opomenut i zbog čega mi je obrisan deo posta, preneo sam ono što mi je dotični rekao " da dođem na neki kontrolni punk i da mu kažem u lice ono što sam napisao na forumu", na forumu sam napisao da je većina kontrolora Apexa, bezobrazno i da su većina njih ligavi ljudi, govorio sam o tome da napadaju devojke, decu i slično, post je napisan pre 6 i kusur meseci, sada kada sam preneo to što mi je dotični rekao dobio sam opomenu, nije da me zanima, ali ono nigde veze... :mrgreen:
Što se tiče tebe, vrlo dobro znam ko si i šta si, još od onda kada si hteo da se razjasniš... Znam ono što mi treba, al to nije važno. Netrpeljivost postoji, ko sa kim i protiv koga ne treba nikog da se tiče, ja prenosim ono što sam video, a to je da je većina Apexovaca u najmanju ruku divlja, pretpostavljam da upravo u tome leži problem, ko će sa nenormalnim ljudima da radi? Naročito, ako znamo da vam se rad vikendom dodatno plaća pa onda se malo utrkujete ko će više ;)
Za to što te je neko razbio uopšte nisam začuđen, čak šta više iznenađen sam što te je samo jedan razbio, ne zbog toga što ti ja želim zlo, naprotiv, već zbog tvog drčnog stava koji i ovde ispoljavaš. Ne znam zašto ste umislili da za nekih smešnih 27.000 vi treba da ispravljate sistem? Tvoje je da pregledaš karte, a ne da isteruješ pravdu ko i šta treba da radi, dakle kartu imam, nemam, ako nemam da li hoću da napustim vozilo ili da ti dam ličnu, ako neću nastavljaš dalje, jer to su ti ovlaštenja, izbacivanje, zaustavljanje vozila je ono što tvoji šefovi misle da možete, ali i sam znaš da ti zakon to ne dozvoljava. Sa kontrolorima sam par puta imao problem, nikada ih ja nisam izazvao, niti imam nameru, vi radite svoj posao i tu je kraj priče. Moje pitanje na koje bi voleo da mi odgovoriš je odakle vam potreba za sukobima, što verbalnim, što fizičkim, jer u 80% slučajeva upravo vi svojim ponašanjem izazivate iste? U opisu posla ti nije da se nadmećeš ko će više puta zvati policiji ili završiti na bolovanju, ne znam zašto vi insistirate na pojedinim pravilima koja sem kod vas, nigde ne postoje ;) :) :)
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod EUKALIPTUS » Ned Dec 08, 2013 4:44 pm

becks89 je napisao:Ne znam zašto ste umislili da za nekih smešnih 27.000 vi treba da ispravljate sistem? Tvoje je da pregledaš karte, a ne da isteruješ pravdu ko i šta treba da radi, dakle kartu imam, nemam, ako nemam da li hoću da napustim vozilo ili da ti dam ličnu, ako neću nastavljaš dalje, jer to su ti ovlaštenja, izbacivanje, zaustavljanje vozila je ono što tvoji šefovi misle da možete, ali i sam znaš da ti zakon to ne dozvoljava.

Potpuno se slažem sa ovim što si napisao. Image
Korisnikov avatar
EUKALIPTUS
Član

Pridružio se: Čet Maj 08, 2008 10:46 pm

Postod Ratomir » Uto Dec 17, 2013 7:06 pm

Zanimljivo:
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/427728 ... aliditetom
Samo ne znam šta znače ove zvezdice?
Image
Ratomir
Član

Pridružio se: Sub Mar 30, 2013 6:10 pm

Postod MILE » Uto Dec 17, 2013 9:15 pm

* - Niskopodno vozilo.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod Ratomir » Uto Dec 17, 2013 9:41 pm

Ja danas kucao onaj kod i bila zvezdica za liniju 700, ja se poradovao da je neki niskopodni bus kad ono 363 i 353, toliko o tačnosti :roll: :evil:
Image
Ratomir
Član

Pridružio se: Sub Mar 30, 2013 6:10 pm

Postod profa_chb » Uto Dec 17, 2013 11:59 pm

Izgleda da se aplikacija vezuje za broj polaska a ne za garažni broj autobusa...
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod branik » Sre Dec 18, 2013 12:27 am

Znaci da prikazuje idealno, a ne stvarno stanje. A za ideale odavno znamo da se ne ostvaruju, a Corba bi rekao da za njih ginu ...
Toliko o upotrebljivosti.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod profa_chb » Sre Dec 18, 2013 10:55 pm

Sve se to da srediti, ali je problem što niko ne razmišlja o fizikalnosti problema...
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod becks89 » Sre Dec 18, 2013 11:08 pm

Nije niskopodno vozilo već vozilo sa rampom za invalide, to označava ta zvezdica!
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod Miki » Sre Dec 18, 2013 11:54 pm

Pa to je isto, ne znam koje vozilo koje ima rampu nije niskopodno i obrnuto. :lol:
Image Image
Korisnikov avatar
Miki
Član

Pridružio se: Pon Maj 16, 2011 2:23 pm

Postod becks89 » Čet Dec 19, 2013 12:03 am

Gbr. 706 recimo ;) :D
Servis je prilagođen i potrebama putnika sa invaliditetom, tako da se u USSD odgovoru pored udaljenosti određenog vozila od stanice, znakom * obeležava vozilo koje ima rampu za pristup invalidskih kolica.

Izvor: https://www.busplus.rs/page-servisi-smsbusplusservis.php
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod Miki » Čet Dec 19, 2013 12:07 am

Svejedno, samo niskopodna vozila imaju rampu (sad što većini ne radi). Eto, jedino 706 od viskopodnih, ali to je bitno samo stanovnicima Široke Grede. :mrgreen:
Image Image
Korisnikov avatar
Miki
Član

Pridružio se: Pon Maj 16, 2011 2:23 pm

Postod danilo » Čet Dec 19, 2013 12:54 pm

Daaavno je skinuta i uništena ta rampa za invalide sa A-706... :wink:
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja