od branik » Sub Jan 26, 2013 1:59 pm
Radio sam u Glavicicevo doba i u vreme te akcije podizanja voznog parka na 1000 nakon sankcija. Pre toga, u srecno vreme, GSP je izbacivao negde oko 1250 vozila. I to kakvih!
Nakon sankcija to je drasticno palo. U pogon su stavljena sva vozila koja su bila u jednom komadu, bez obzira na stanje. Zato je Dobracina u vreme izlaska na drugi deo sihte bila puna trolejbusa koji su cekali vucu. Bila su to vozila kojima se popunjavalo brojno stanje. Najvazniji termini za brojnio stanje su bili u 14, 15 i 18. sati. desavalo mi se da u rasporedu dobijem vozilo za koje mi kazu da je na kanalu, udjem, a majstori jos rade na njemu. Dok se smestim, na radio stanici cujem da sam prijavljen kao ukljucen i da radim. Jedino se strogo vodilo racuna o prvim i poslednjim polascima, pa su i vozaci i otpravnici pisali izjave ako ne bi bili ostvareni. Mada, i tu je bilo vazno samo da krene sa terminusa, a dokle ce stici, nema veze. 23 45 je bio poslednji 41. Krene i izdrzi do Dobracine pa za garazu. Kamion za vucu se cekao satima, aoni nisu gaseni u tri smene dok nisu pocrkali. jedno vreme su cak bili angazovani i kamioni nekih firmi. Mene je jednom slepao kamion Beograd puta - fap 1921. Neko pametan ga poslao da povuce trolejbus uzbrdo kod Londona. Covek zapalio kvacilo, otkacio me i otisao. Tako je izgledala ta akcija osposobljavanja voznog parka. Tek kad su masovnije pocela da stizu vozila sa remonta van GSP, bilo je rezultata.