Logo

Nova vozila za BG (tramvaji, trolejbusi, autobusi)

Diskusije

Re: Nova vozila za BG (tramvaji, trolejbusi, autobusi)

Postod dusanman » Uto Jul 23, 2013 1:27 pm

И Фап и Икарбус могу да направе добар аутобус само кад не праве заједно,Не поновила се уништена серија ИК-103Ф.
dusanman
Član

Pridružio se: Pon Feb 06, 2012 6:57 pm

Sponzor

Postod branik » Uto Jul 23, 2013 1:37 pm

A sta bi bilo da F nisu bili u Kosmaju, nego negde gde bi se postovali?
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod dusanman » Uto Jul 23, 2013 2:10 pm

Ma opet,po meni ne lezi ta FAP šasija na tom busu.Mnogo je lepsi na njegovoj kao sto su i proizviodjeni tj. IK-103 :)
dusanman
Član

Pridružio se: Pon Feb 06, 2012 6:57 pm

Postod patrik » Uto Jul 23, 2013 2:16 pm

Moj komsija koji radi u ikarbusu rekao mi je jos pre par meseci da planiraju da fap isporuci sasiju od A-547.3 (city master) i da ikarbus karoserira to bi bio model ik-112f sa manovim motorom ,tako je on meni rekao.
patrik
Član

Pridružio se: Sub Jan 19, 2013 8:51 pm

Postod avramovicsasa » Uto Jul 23, 2013 2:31 pm

Upravo je to to što sam i slutio,Karoserija IK-112 na šasiji FAP A.547 setite se onog mog posta od ranije,ništa oni neće zajednički praviti već udružiti postojeće.
Ne znam kakav je taj A.547 izgleda lepo na oko samo kada bi se izmenila prednja maska,čudno je da nisu odmakli od prototipa,mislim da nisu nijedan takav napravili više dok me još više čudi da GSP Beograd nije uzeo ova dva vozila na ispitivanje,predpostavljam da su se u FAP-u nadali tome čim su ih ofarbali u boje GSP-a.
Čudno je i to kakva je to šasija na IK-103F čim je vrlo brzo počela da puca a i sama limarija je brzo propala,dok su osnovni FAP A.537 bili besprekorni kao i IK-103 koji su kako tako odolevali propadanju usled velikih opterećenja i 20-to časovnom radu.

Što se Solarisa tiče ne verujem da će tu biti promašaj osim ako ih Održavanje zapusti,verujem da će ih Novi Beograd čuvati dok će Karaburma odmah početi sa šetnjom kola ,,iz ruke u ruku,, Japanci se možda krpe delovima od Ikarbusa jer su agregati slični ali teško da će to pasovati kod Solarisa jer su i motor i menjač od različitog proizvođača,možda su u pravu kada crkne nešto nakon garancije da će kola stajati malo duže ili će morati da odreše kesu kako bi se to što pre nabavilo.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Milos » Uto Jul 23, 2013 3:32 pm

Ako ima pameti u ovoj drzavi (kao sto je nema) nikada ne bi dali da Ikarbus i FAP ponovo rade nesto zajedno. Manite se ljudi corava posla, bolje kupiti jedan kvalitetan proizvod nego skarabudzevinu da bi se neko zadovoljio i smirile strasti. I uostalom, zasto dizete dzevu oko tog tendera za solo autobuse kada uopste nije izvesno da ce bilo sta biti uradjeno po tom pitanju ove godine. To sto su oni rekli i obecali - pa govore i obecavaju godinama sve i svasta i od toga obicno bude nista.

U medjuvremenu, reportaza sa sklapanja novih Solarisa.

https://www.youtube.com/watch?v=m8y-CuolfeE

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1562298
Korisnikov avatar
Milos
Član

Pridružio se: Čet Jul 10, 2008 8:22 pm

Postod zeka » Uto Jul 23, 2013 3:49 pm

10 комада стигло пре сат времена.
zeka
Član

Pridružio se: Pon Feb 25, 2008 1:40 am

Postod patrik » Uto Jul 23, 2013 3:52 pm

Kada pogledam ovaj snimak o Solarisu po nacinu proizvodnje su 40 godina ispred Ikarbusa .Imao sam jednom da budem u ikarbusu tamo se sve radi rucno i onda sam autobus ne moze da bude kvalitetno uradjen , dok ovi u Solarisu imaju specijalne strugove i razne masine koje koje rade precizno i brzo .Tako da je moje misljenje da su autobusi super samo ako se budu dobro cuvali i na vreme resavali kvarovi .
Image
Ovaj vozacki prostor je fenomenalan .
IZVOR:KURIR DNEVNE NOVINE.RS
patrik
Član

Postod Petar 535 » Uto Jul 23, 2013 4:05 pm

zeka je napisao:10 комада стигло пре сат времена.

Gde su sad ?
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Postod patrik » Uto Jul 23, 2013 4:22 pm

Meni rece drugar koji je blizu pogona nbgd da je tamo neka guzva i da ima solarisa . E sad ne znam tako on meni rece .
patrik
Član

Postod branik » Uto Jul 23, 2013 5:03 pm

Milos je napisao:Ako ima pameti u ovoj drzavi (kao sto je nema) nikada ne bi dali da Ikarbus i FAP ponovo rade nesto zajedno. Manite se ljudi corava posla, bolje kupiti jedan kvalitetan proizvod nego skarabudzevinu da bi se neko zadovoljio i smirile strasti. I uostalom, zasto dizete dzevu oko tog tendera za solo autobuse kada uopste nije izvesno da ce bilo sta biti uradjeno po tom pitanju ove godine. To sto su oni rekli i obecali - pa govore i obecavaju godinama sve i svasta i od toga obicno bude nista.

U medjuvremenu, reportaza sa sklapanja novih Solarisa.

https://www.youtube.com/watch?v=m8y-CuolfeE

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1562298

Onaj sa brkovima je ocito iz GSP, ali o voznji busa nema sigurno pojma, jer se tako blentavo nasmejao na pomen paljenja motora. Pa sta ako je inzenjer, mozda neki direktor, u ovakvoj firmi ne bi bilo nista neobicno da zna i da pokrene autobus. Tada bi znao i sta je kupio. Ovako moze samo da ga zagleda i da se divi, umesto da Poljacima trazi dlaku u jajetu.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod zeka » Uto Jul 23, 2013 6:19 pm

У погон НБг.
zeka
Član

Postod Petar 535 » Uto Jul 23, 2013 6:38 pm

Ja sam bio sad tamo, nema nista . :roll: Ili su ih zaturili unutra negde .
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Postod Stefan Bgd » Uto Jul 23, 2013 7:02 pm

zeka je napisao:10 комада стигло пре сат времена.

Upravo tako, prvih 10 Solarisa je danas iz servisa u Krnješevcima doterano u pogon Novi Beograd, gde su trenutno stacionirani, zaključani i čekaju registrovanje.

patrik je napisao:Danas slusam na okretnici karburma dva vozaca pricaju o dolasku novih solarisa i ovaj jedan kaza da ce to biti veci promasaj nego kupovina 100 autobusa od Ikarbusa 2008 god,i kazu da je za ikarbus bilo rezevnih delova a ovi solarisi kad izadju iz garancije bice svasta jel su delovi skupi i nisu dostupni i kazu jos da ce ovi nasi "PAPANI"(pogon karaburma)stavljati u Solarise delove od Ikarbusa i od Mana .
I kazu da u 50% japanaca sa karaburme ima delova od ikarbusa u njima .

Solarisi će se servisirati isključivo kod ovlašćenog servisera za vreme garantnog roka. Dotle će radnici održavanja GSP-a proći kompletnu obuku za rad na istim vozilima, a na GSP-u ostaje da "okrene novi list" i konačno stavi tačku na svoje stare navike, poput neredovne nabavke rezervnih delova, skidanja delova sa jednog vozila da bi se drugo kompletiralo itd... Ova vozila to ne zaslužuju!

Prve utiske iz vožnje, kao i premijerne slike na "domaćem terenu" očekujte večeras. :wink:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod zeka » Uto Jul 23, 2013 8:25 pm

Опа, кренула берба ушију.
200 аутобуса по једно 1000 евра сервис (нека буде и мања као за просечан ауто) па израчунајте.
ГСП ће променити своје навике када се изврши систематизација радних места и када остану радници а не референти референата референата...
zeka
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije