Logo

GSP Beograd

Diskusije

Re: GSP Beograd

Postod avramovicsasa » Ned Nov 03, 2013 11:40 pm

Rok je bio užasno kratak,nešto sam improvizovao na brzaka :oops:

Image

Image

Image

Image

Image

Vetar me je ometao sve vreme :(
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Sponzor

Postod MILE » Ned Nov 03, 2013 11:45 pm

Nadam se da su ovo videli i nadležni, pravi primer za obaveštavanje putnika.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod avramovicsasa » Pon Nov 04, 2013 12:02 am

Imali su slobodan dan :twisted:

Šalu na stranu,problem je što se dogodi da godinama nema nikakvih bitnijih izmena na potezu od Karađorđeve do Dušanove pa se putnici naviknu da tramvaji na liniji 2 rade normalno,bio je pravi haos kada su putnici izlazili na Pristaništu i nisu znali šta dalje pa su prelazili na autobuse.
Postavljenim obaveštenjima u raznim bojama,bio mi je cilj da pomognem putnicima u snalaženju,bar donekle da znaju šta je 2L a šta 2A gde idu i koja vrsta vozila je na liniji.

Naravno planirao sam da oznake budu postavljene na kartonskoj podlozi i takođe na engleskom jeziku,sa postavljenim smernicama vezano za presedanje ali i ovo je nadam se bilo solidno.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod branik » Pon Nov 04, 2013 8:57 pm

A evo i što je to trebalo. Juče popodne,nesto posle 3 na uglu Dušanove i T. Košćuška:
Image
Image
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod avramovicsasa » Pon Nov 04, 2013 9:52 pm

Kako li je zglob uspevao da skrene od Kule :?
avramovicsasa
Otpravnik

Postod MILE » Pon Nov 04, 2013 9:58 pm

Lagano i polako desnom trakom :wink:
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Re: Rashodovana vozila GSP-a Beograd

Postod vlada107 » Čet Nov 07, 2013 10:51 pm

avramovicsasa je napisao:Ja sam čuo pre neki dan da je moguće da će jedan broj od tih kola koja leže u Ikarbusu ili po pogonima otići na remont ili biti čuvani u rezervi jer postoji bojaznost da li će Solarisi ostati kod nas kao i da će trebati rezerva kada Japanci odu na remont ali videćemo. :?

Zasto Solarisi nebi ostali kod nas?
Poslednji put menjao Mickey dana Sub Nov 09, 2013 7:04 pm, izmenjena samo jedanput
Rezlog: Dodat citat
vlada107
Član

Pridružio se: Uto Jul 06, 2010 9:38 am

Postod avramovicsasa » Čet Nov 07, 2013 11:38 pm

Zbog teškog stanja u zemlji i prezaduženosti Beograda nije isključeno da Solarisi neće moći da se isplate pa se uz bojaznost čuvaju stari autobusi inače bi velikom akcijom dobar deo njih već bio isečen ali nadajmo se da će sve biti u redu i da će ovaj strah ostati u formi anegdote.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Mickey » Pet Nov 08, 2013 11:47 am

kolko sam ja shvatio garant za kredit je grad/drzava.. tako da od oduzimanja vozila mislim da nema nista. a i kome bi prodala evropska banka 200 solarisa?!
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

Postod danilo » Pet Nov 08, 2013 12:13 pm

Kredit isplaćuje GSP "Beograd", iz svog budžeta, grad se tu odmah na početku distancirao, jer su tobože njihovi budžeti prazni, a GSpovi su pa kao puni. Videćemo šta će biti na kraju da sad i ja ne nagađam bezveze, a inače pominje se da je Arriva žirant za Solarise, tako da eto ko postaje njihov vlasnik, ako nešto zaškripi.

A, u vezu remonnta IK-201 iz 2002. godine ura, samo napred :!: :D :D :D
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod vlada107 » Pet Nov 08, 2013 12:16 pm

A i nisu vozila uzeta na leasing nego na kredit,tako da i u slucaju nedovoljnih sredstava za otplatu kredita,nebi doslo do oduzimanja vozila,nego bi nam lupali penale na kasnjenja otplate.
vlada107
Član

Pridružio se: Uto Jul 06, 2010 9:38 am

Postod avramovicsasa » Pet Nov 08, 2013 9:16 pm

Džabe da lupaju penale kada se nema od čega,biće još gore ako u otplati GSP-u ne priskoči grad,ko zna šta je Đilasova mašinerija ugovarala i kako,svi se plaše privatizacije GSP-a,ukoliko se desi a nadamo se da neće,da ne mogu da se isplate Solarisi,Arriva kako se šapuće može uzeti autobuse ali ne i preduzeće jer im to ne treba,dobili bi linije a uposlili bi radnike,nadajmo se da će nova gradska vlada biti uz GSP kako bi trebalo da bude.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod vuckomv » Pet Nov 08, 2013 9:42 pm

Situacija sa kreditom je više nego jasna.
Vlasnik vozila je GSP, koji je morao da sa sredstvo finansijskog obezbeđenja za kredit kojim su kupljena vozila.
Sredstva obezbeđenja može da bude imovina preduzeća (hipoteka) u koju, najčešće, nepokretnost, menice, što je u ovom slučaju isključeno ili žirant.
E, u ovom trećem slučaju ili je taj žirant lud ili se dobro obezbedio.
Sve u svemu, GSP je vlasnik vozila i pre će izgubiti zemljište nego autobuse.
Korisnikov avatar
vuckomv
Član

Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 10:51 pm

Postod Marko » Pet Nov 08, 2013 10:36 pm

Kada je počeo da se ponovo emituje dosije X ?
Grad otplaćuje rate za kredit a ne gsp jer grad njemu da pare a on uplati tu je on protočni bojler . Imate li konkretan dokaz da je ariva -veolija- braća šarac garant za vozila neki papir osim priče dokonih radnika koji nemaju pametija posla .
Pa zar veolija već nije preuzela pogon kosmaj .I šta bi ona radila sa 200 autobusa može da ih vozi ovde a da bude plaćena za solo vozila ili da ih pošalje u požarevac da voze lokale po kučevu
EBRD ne bi dao kredit ako smatra da Beograd ne bi mogao da ga vrati . Za utvrđivanje duga koristili su jednu metodu za grad i tako izračunali dug od navodnih 800 miliona gde su spojili obaveze grada i javnih preduzeća grada . Ako bismo istu definiciju primenili na dug republike on bi iznosio bi preko 25 milijardi evra.
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod Ratomir » Pon Nov 25, 2013 10:07 pm

Где има да се погледа ГСП-ова монографиja, ако има?
Image
Ratomir
Član

Pridružio se: Sub Mar 30, 2013 6:10 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije