Logo

Stanje voznog parka - Kontrole

Diskusije

Re: Stanje voznog parka - Kontrole

Postod MILE » Uto Apr 02, 2013 11:50 pm

Šta je tačno problem na #949? Po onome što si napisao rekao bih da je kompresor gotov, neće taj još dugo.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Sponzor

Postod danilo » Sre Apr 03, 2013 12:01 am

Problem je taj što je neki ventil pritisnut prilikom vraćanja točkova na osovinu i tu je počeo da šišti, da gubi vazduh. Kad je isključen sa 23/65 sređen je u garaž i isteran je na 1/65. Nije do kompresora.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod danilo » Čet Apr 04, 2013 5:43 pm

A, danas sam malo išao i na 26icu... Pa već neko vreme nisam išao duže ovom linijom, pa sam se danas odlučio da opalim do Jerkovića i nazad do centra grada. Najpre naiđe i više nego dupke pun A-793 i naravno opšte klanje da se uđe u njega, ali ja na vreme spazim A-957 (IK-201; 2000. godište) na prethodnoj stanici i sačekam. To je bio 12/26 (dvosmenac) i njime sam onda išao.

Kada je limarija u pitanju, onako nit smrdi, nit miriše... Za neku pohvalu i nije, a opet nije ni toliko loš da pi ga blatio.
Prikolica prati prednji deo vozila i u principu je mirna u vožnji, ne zanosi nešto puno, ne skače, a i ne čuju se rude prikolice.
Limovi na celom autu su u nekom prosečnom stanju, mada već je i podosta propao, počela je korozija da ga izjeda i oko blatobrana i uopšte sa strane, a i na zadnjoj strani.
Bili smo dosta puni, mada ne onako kako zna da bude na 26ici u podne, a ustvari i ne samo u podne, nego u bilo koje doba dana, međutim visina je bila dosta stalna, nije padala, nije štosovao, mirno je išao i fino špilovao.

Ovako vuče solidno, ali kada kreće iz I brzine, mnogo je trom, znali ta I brzina mu je kost u grlu, već kad prešalta u II brzinu ide mnogo bolje.
Šalta dobro, mirno, menjač je Voithov automatik, trobrzinac. Kočenje je relativno dobro, lepo i meko hvata, a ispravan je nožni retarder.

Tahograf je marke "Novatronic", ispravan je brzinomer, kao i sat koji je na zimskom vremenu, ali je ispravan, radi, dok je obrtomer neispravan i kazaljka je stalno na nuli.
Merač za gorivo nije ispravan i kazaljka je stalno na nuli. Voltmetra nema, samo gola rupa je tu. Pritisak ulja u motoru je od oko 2 bara na leru do nekih 6 bara, znači normala. Temperaturu drži na nekih 80 do 82, 83 stepeni C.
Pritisak vazduha i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu nadruka lepo do 8 bara, pa čak i malo iznad, ali onda kad uključi redukciji obori do 6 bara i tako drži, što me jako čudi.

Rade svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Napred je grejanje ok, radi cirkulaciona pumpa, ispravna je, lepo greje, onako oseti se toplota, a i kalorifer kod vozača je isto ispravan.
Vidim da pozadi ima dva velika kalorifera, u putničkom salonu.

Užasno mnogo ubacuje izduvne gasove u putnički salon, kao i sagorelo ulje, jer je malo produvao na iberlauf i po malo purnja sa desne strane vozila.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A, danas sam se malo duže po prvi put provozao jednim Novajlijom... i to u A-893 (IK-218M; 2013. godište), na njegovom redovnom, na 1/27 (dvosmenac) i to sam u podne išao sa Trga, baš sam požurio kada sam ga video.
Išao sam pre neki dan sa A-366 sa 11/73 i to uveče, ali to ne računam, samo sam jednu stanicu išao.

Prvi utisci... očekivano i ništa posebno...
Mislim što se ponašanja u vožnji tiče sve je ok, ovako kako ide i to, ne znam menjač, šaltanje, kočenje, retarder, nemam tu šta ni da mnogo komentarišem, nego sam se fokusirao na stanje enterijera i završnu obradu.

Po Buleavru kada ide, gde je složićete se, asfalt u relativno dobrom stanju, već po malo lupka, štripucka, zvecka, onako tiho, prigušeno, ali se čuje i to najviše paneli iznad prozora i vrata, koji su isto odrađeni onako šibadzijski kao i na A seriji i Veolijinim IK-112. Sve po malo zjape i uopšte nisu onako lepo montirani da budu u ravni, nego onako ukrivo.
Guma na prozorima se vidi kako je sečena, nije onako lepo i pravo isečena, nego ima one kao dlačice, bukvalno kao da je kidana, a ne sečena, a isto važi i za one umetnute gumice na onim spojkama što šipke pričvšćuju za naslon sedišta.
Malo skakuće i čuje se okrugla ploča na okretnici prikolice.

Druge neke stvari nisam primetio, da još i krut je isto koliko i N serija, onako udara po asfaltu, ne oseća se ni malo neka udobnost i mekoća u vožnji, nego sve onako udara.

E za kraj... ispravni su svi instrumenti na komandnoj tabli... :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A-902 sa 9/65 je dobio novi manometar za pritisak ulja, sa horizontalnom skalom, radi, pritisak je od oko 2 bara na leru do nekih 5 bara, pri većem broju obrtaja.
Tahograf je i dalje neispravan.
Ovako aždaja ide, sve manje - više po starom, lepo ide, udoban, dosta je dobar zaista...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inače naravno da nisam zaboravio da otkucam po koju kontrolu ovih dana, nego mi sve zapadaju kola koja se ponavljaju, koja sam pisao u skorije vreme i za koja nemam šta da napišem, mislim ne nešto Bog zna šta. Evo danas sve se ponavlja: 951, Veolia 118, 1011, 1049, 902, jedino ostadoše ova dva A-957 i A-893... ;) :) :D :D :D
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Sub Apr 06, 2013 11:00 am

Sinoć sam se malo vrteo po gradu i po centru i malo po periferiji, pa sam onda od Bogoslovije do Dalmatinske išao i jednom Starijom Mečkom i to sa A-164 (Mercedes Benz O345 Conecto) i to na liniji 25, treba da je njegov 7/25... Više sam se njime vozio zbog radoznlosti da vidim kakav je auto i zato što se već duže vreme nisam vozio u Mečkama...

Prav, stamen, limarijski odličan, zaista i poravnat baš kako treba, ni malo kriv, a tu je lepa, zelena reklama za Tonus hleb.
Lepo mu stoji, meni se barem baš dopada, na njemu je već par meseci i celokupna folija na autu se odlično drži.
Visina na svim jastucima je isto tako stalno, odlično i pravilno iznivelisana, ne pada, daleko od toga da štosuje, samo onako lepo i polako špiliuje po onom nazvoi asfaltu u Mije Kovačevića i Ruzveltovoj, gde je asfalt stvarno mnogo loš i zaista je baš propao, krateri na svakom koraku, ali to negativno ne utiče i ni malo ne kvari utisak u vožnji.

Odlično povuče, startan je, ide ko munja, nema nikakvih problema i glavobolja da zadaje, a nema ni šta puno da se komentariše.
Šalta mirno, mada iz I u II kada prešaltava udari onako, teško i duže tu prebacuje, a ostale brzine dobro išalta.
Kočenje veoma dobro, sa ispravnim je nožnim retarder, isto hvata dosta jako i efikasno.

Neispravno je celo osvetljenje komandne table, pa je teško bilo utvrditi šta radi od intrumenata...
Brzinomer je ipak ispravan, kao i obrtomer (obrtaji idu od 550 do nekih 1600), ali km sat nije ispravan.
Merač za gorivo je ispravan, već je u III smeni počeo da pali lampicu. Struja na AKU baterijama je na oko 27 do 28 V.
Pritisak ulja u motoru je od oko 2,5 do nekih možda 6 bara.
Temperaturuje držao na ravno 80 stepeni C i izgleda da tu i održava radnu temperaturu.

Ispravni su svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Grejanje je tuto kompleto bilo isključeno, a i bilo je bre toplo, meni u onoj jakni bilo i vrućina...
Ispravno je komplet osvetljenje putničkog salona.

Sem tog menjača druge neke probleme zaista nisam primetio, Mečka za uživati voziti je.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A, u podne juče sam išao ponovo sa A-949 (IK-218N; 2008. gosdište) i to sada na njegovom redovnom 1/65 (trosmenac).

Sređena mu je visina, onaj problem sa ventilima u utorak što je imao, ne šišti više, ne gubi vazduh za kočenje, na pada ni pritisak u jastucima, tako da je i visina stalna na svim jastucima podjednako, nivelacija je dosta dobra, a i udobnosti je na nivou.

Prijavljuje istrošenost kočionih obloga na sve tri osovine i povremeno samopodmazivanje.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A-950, juče sam s njim uveče išao na 19/65 (trosmenac), ujutru i na dopuni u podne je bio na redovnom 4/65, počeo je da povremeno na kratko pali centralnu lampicu, a i zumer se povremeno oglasi, mada ne znam šta se dešava, jer na monitoru ništa je pokazuje.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Ned Apr 07, 2013 7:50 pm

Kao po rasporedu sinoć sam bio do 3/27 (trosmenac), malo se provozao, a tamo me je ponovo kolega dočekao sa redovnjakom, A-1049 (IK-201; 2002. godište), malo smo se družili, a makina je ponovo bez ikakvih problema odradila sve obrte u toku dana, bez kvarova i isključenja.

Ovako je maltene sve po starom, hvala milom Bogu, sve je ok, nema kvarova, isključenja, problema i nekih drugih stvari.
Zaista je kao makina odličan, i da se nešto sada mnogo ne ponavljam, jer sam pisao o njemu, ali najbitnije je da je sve ok i da je sve ono po starom, pa da ga ne hvalim sada ponovo.

Dobio je i plastičnu lajsnu na bočnom prozoru (šiberu) kod vozača, na onom pokretnom (ne fiksiranom) staklu, kako ne bi udaralo usled vibracija u vožnji u drugo, nepokretno staklo. Lepo se uklopila, legla, a sad em što je korisno jer ne udara, em je estetski sada još lepše.

Primetih da se pojavljuje manja količina prašine kod desnog pogonskog točka i da malo ulazi u putnički salon. Sad gusto nije, ne oseća se paljevina, ne oseća se neka toplota, tako da se ne zna šta je, mada nije ništa strašno, ali opet možda sa kanala ne bi bilo loše pogledati šta je u pitanju. Dok se malo bolje i duže čovek ne zagleda i ne primeti tu prašinu, ali je činjenica da je ipak ima. To je jedina, pa ne mogu da kažem ni neispravnost, ali neka uočena pojava.

A, danas sam nakratko, tri stanice, išao sa A-1094 (IK-201; 2002. godište) i to na 4/65 (trosmenac), kao zamena za redovnjaka, A-950.

Ovako, ona reklama je već zrela za zamenu, jer je forlija reklame već podosta ofucana i propala, na par mesta ima i onih rezanaca, a sada je i pravo vreme da mu taman stave ovu novu reklamu, kao što na primer imaju kola 939 i 951, a i Lasin A-5906. To bi mu leglo ko kec na 11, zaista.
Prav je, prikolica je dosta poravnata sa prednjim delom auta, ne zanosi u vožnji, ali se ipak malo čuju rude prikolice.
Visina je stalna i odlično je iznivelisana na svim jastucima, mada i šta nas je svega nekoliko, sa sve vozačem, bilo unutra.

Ide dosta dobro, nije uopšte loš, staviše i odlično prima gas i jako brzo ubrzava, startan samo tako, ma Mančuga reže i ide ko luda.
Menjač je "Voith-ov", automatik, četvorobrzinac, lepo i mirno prešaltava, sve je u redu. Kočenje dosta dobro, jedino što više nema ručicu retardera na komandnoj tabli, a ni ručicu stanične kočnice, takođe na komandnoj tabli, samo je ispravan nožni retarder.

Tahograf je marke "Kienzle" (verzija koja se i fabrički ugrađuje). Brzinomer je ispravan, kao i sat koji pokazuje tačno vreme, dok je obrtomer neispravan i kazaljka je pala na nulu, a za km sat nisam siguran da li je ispravan.
Merač za gorivo nije ispravan. Struja na AKu baterijama je na oko 26 do 27 V, stalno. Pritisak ulja u motoru je od oko 2 bara na leru, do nekih 6 bara, pri većim obrtajima. Temperatura stalna na nekih 80ak stepeni C, malo iznad, malo ispod, ali je to to otprilike.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na nekih 7,5 pa do oko 8 bara.

Grejanje uopšte nije loše, kod vozača je sasvim ok, pa čak i više od toga, ispravna je cirkulaciona pumpa, ventilator, kao i kalorifer kod vozača. U putničkom salonu isto je ok, samo fali III kalorifer (I u prikolici; odmah iza zgloba).
Pod u celom putničkom salonu, ustvari ona oplata na podu, je mnogo propala, iscepana je i fali na dosta mesta.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Pon Apr 08, 2013 7:55 pm

Išao sam danas i s jednim Japancem i to novobeogradskim, a to je A-1324, valjda na redvnom mu 14/18.

Retko, baš retko idem novobeogradkim Japancima, ali ovaj je stvarno za svaku pohvalu, maltene i da nema šta da mu se zameri.
Limarijski, karoserijski je dosta dobar, mislim nema nekih oštećenja po istoj, nije propala oplata, lepo se drži, a nigde nisam primetio da ima tragova korozije po sebi. Prikolica sasvim poravnata sa prednjim delom vozila. Isto tako iako je tokom većeg dela vožnje prepun visina je bila stalna i odlično, sasvim pravilno, iznivelisana na svim jastucima (na sve tri osovine).

Vuče odlično, mada sam se s njim vozio samo po sasvim ravnom terenu i na manjoj nizbrdici, na Novom Beogradu, na spustu na auto-put. Šalta sasvim mirno i tiho, gotovo bešumno i totalno neosetno iz svake u svaku brzinu, menjač je "Voithov", automatik, četvorobrzinac.
Kočenje dosta dobro, jak je, a opet dosta meko hvata, retarder, ispravna je kako nožna, tako i ručna komanda retardera. Ispravna je i stanična kočnica, hvata kada su otvorena vrata, odmah automatski, čak i H lampica na komandnoj tabli.

Ispravan je brzinomer, kao i km sat, a i obrtomer (od 550 do oko 1600 o/min se kreću obrtaji), jedino je sat zalepio na nekih 25 do 7.
Goriva bilo oko 3/4 rezervoara puno, isto je ispravan. Pritisak ulja u motoru je od oko 2,5 do nekih 6 bara, u zavosnoti od broja obrtaja. Temperaturu drži na nekih 80ak stepeni C, stalno.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na nekih 9,5 do 10 bara.

Mislim da su mu ispravni svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Grejanje je bilo isključeno, a i dosta je toplo bilo.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod Petar 535 » Pon Apr 08, 2013 8:16 pm

Je l' mu se cuje trap ? Radi malo na njima kontrole ( mislim na Nbg Japancima ) . Cini mi se da je na 18 najgori 1317 . :?
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Postod danilo » Pon Apr 08, 2013 9:54 pm

Mmmm ne... nisam primetio, a baš sam bio obratio pažnju na to, jer se generalno na Japancima jako često čuju trapovi, ona lupnjava.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod Petar 535 » Pon Apr 08, 2013 11:13 pm

Kako leti onaj 1272 .... :shock: ali je toliko i bucan . 1256 je fin auto .
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Postod danilo » Sre Apr 10, 2013 7:09 pm

Po prvi put kako je prebačen u Kosmaj, sam danas u podne išao sa A-496 (IK-103; 2006. godište) i to na njegovom, od skoro redovnom, 7/79 (trosmenac), gde je do tada bio A-210.

Auto je munja, ali stvarno i nema šta maltene ni da se zameri.
Limarijski je odličan, nije kriv, niti prelomljen nigde, pa ni iznad II vrata, a nema ni nekih drugih pukotina po oplati, i većih oštećenja, stvarno s tre strane nema ništa da se zameri. Nema korozije, ja mislim baš ni malo, limovi su dosta pravi, bez ulubljenja, oštećenja.
Nije bio nešto mnogo pun, mada posle na Dorćolu se već napunio, bilo je tada podosta putnika, a visina je na svim jastucima bila stalna na svim jastucima (na svim osovinama), podjednako dobro iznivelisana i jako je udoban u vožnji i dosta tih.

Vuče samo tako, ide odlično, uzbrdo u Mirijevu svuda odlično izvlači, a ne nabija temperaturu, a pritom je i dosta startan. lepo i startno kreće iz mesta. Šalta maltene neosetno, menjač je Voithov automatik, četvorobrzinac, sasvim lepo i dosta brzo prebacuje. Kočenje jako dobro, mali zaustavni put, pritom je ispravan nožni retarder, a ručnog nažalost nema, to je mala zamerka.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer je ispravan, beše i km sat isto ispravan, obrtomer je zaglavljen mislim na kazaljku, sat je isto ispravan i tačan je.
Merač za gorivo ispravan. Struja na oko 28 V. Pritisak ulja u motoru od oko 2 do oko 6 bara, na većim obrtajima. Temperaturu drži na ravno 80 stepeni C, ni makac iznad, znači odlično.
Pritisci vadzuha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu je na oko 8 do 8,5 bara.

Rade svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača, znali sve je ispravno.
Neispravan je kalorifer kod vozača, cirkulaciona pumpa jeste ispravna, kao i radijatorsko grejanje u celom putničkom salonu.
Neispravna je stanična kočnica.

I pored ovih, pa mogu reći, sitnica, pravo je zadovoljstvo raditi i voziti ovaku makinu, a još je i higijena u celom vozilu na veoma zavidnom nivou. Nije mnogo prašnjav, nema neke veće prljvštine, sve je ok. U svakom slučaju daleeeeeko bolji od kaNte, pardnon od A-210... :twisted: :roll: :mrgreen: :D :lol: :lol: :lol:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I sa A-953 sam danas u podne išao, još njega izdvajam ja pisanje kontrola, jer ovo drugo je već pisano (A-1226 na 5/75 i A-999 na 19/65)... Da, s ovim A-953 sam išao kažem u podne, na njegovom redovnom 6/27E (trosmenac).

Ovako limarijski, karoserijski je super autić, ono oplata odlična, očuvana sa svih strana na vozilu, prava, poravnata prikolica sa prednjim delom vozila. Visina isto tako, iako smo bili dupke puni zbog nekog zastoja na linijama 27 i 27E.

Vuče dobro, mada onako sa malo više putnika krene da se guši, I brzina, "kick down" i opet se guši i teže izvlači i to ka Mirijevu IV, na Partizanskom putu, kod Beograd Puta i u Samjuela Beketa od velikog Maksija, pored pijace, do gore, do vrha brda. Ovako inale, izuzev toga, ide odlično, lpo i startno kreće iz mesta. Šalta dobro, menjač je Voithov, automatik, četvorobrzinac. Kočenje u redu, lepo i meko hvata retarder.

Nema merač za potrošnju goriva.
Brzinomer je ispravan, tahograf je na mestu i kuca već sigurnih 415 000 km. Obrtomer je isto ispravan, od 550 do oko 1600.
Pritisak ulja je od oko 2 do oko 6 bara. Temperatura je između 80 i 85 stepeni C.

Rade svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A-1226 sa 5/75 - pada visina na I osovini, štosuje.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Pet Apr 12, 2013 3:40 pm

Danas, ustvari jutros, mada ne onako sabajle, se tu i tamo raduckalo...
Malo sam poranio, ustanem iz kreveta i vidim da mogu da stignem na 23/65 (I deo šihte), ali ako onako dobro požurim. Ništa spremim se ja očas posla, krenem i još sam ga Boga mi i čekao. Jer ja kad sam stigao na stanicu išao tek 19/65, znači treći polazak iza njega je bio moj polazak.
Prođe 1/65, a tamo A-907 i posle u daljini vidim niskopodnjak, bela traka na šoferci, Bomag reklama za satove, ti reko evo meni A-950 (IK-218N; 2008. godište)... i stvarno baš je on bio na toj šihti.

Nešto posebno od kada smo se zadnji put družili se promenilo nije... Ok je auto, sasvim, limarijski bi se reko i više nego dobar, komplet folija reklame se odlično drži, nigde nema da se nešto mnogo odlepila od karoserije, tako da s te strane nema frke. Visina isto dosta stalna, iznivelisana kako treba, udoban u vožnji, onako lepo špiluje, mislim za N seriju stvarno premija.

Vuče sasvim dobro, ne guši se, ne zeza elektronika, ne gubi gas, Brankova prepun izvuče u II brzinu sasvim normalno, bez doziranja "kick down", tako da je i s te strane dosta dobar. Šalta mirno i tiho, menjač Voith automatik, četvorobrzinac. Kočenje efikasno putem retardera, ispravni su i nožni, a i ručni, lepo hvata.

Tahograf ima, na mestu je, brzinomer je ispravan, a tahograf kuca oko 380 000 km. Obrtomer radi, obrtaji idu od 550 do oko 1600.
Goriva bilo pa ono logično, pun rezervoar. Pritisak ulja u motoru je od oko 2,5 do 6 bara. Temperatura na oko 80ak stepeni C, malo jače.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7 do 8 bara.
Pali povremeno samopodmazivanje, prijavljuje istrošene kočione obloge na svim osovinama, kao i neiapravnost par sijalica.

Ispravni su svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kdo vozača.

Jutros, valjda nije izašao na 4/65, verovatno zato što je imao servis, pa su ga taman završili za 5:15, odnosno za izlazak 23/65.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A-1049 na 5/27 s njim sam jutros isto išao... Pa nema šta mnogo da de kaže za njega... jedino da počnem da smaram i sad opet da ga ishvalim za sve pare. Ne ozbiljno makina jaka ide odlično, sve u redu i na svom mestu. Čist, utegnut, opran, sve je uredno.
Jedino jutros spolja bilo 16 stepeni C, baš slušao na radiju, a on već bije oko 90ak stepeni C. Od Bulevara do Terazija je malo ohladio na oko 85 stepeni C i tu je nadalje držao.
Tu bi trebalo da se poigleda šta nije u redu, eto samo malo je toplije bilo, a temperatura već jaka. Šteta za takvu mašinu da mu takav glup kvar pravi problem.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Pet Apr 12, 2013 4:13 pm

I sa A-907 sam išao i to na 1/65 (trosmenac)... u podne sam išao, a od jutros je tamo, ja mislim od prvog polaska.

Nije loš za godine... Limarija ok... drži se sasvim solidno, prikolica malo zanese u vožnji, ali je udoban dosta u vožnji, ne štosuje, visina je stalna, ok je iznivelisana, nije padala od naselja mog do Zelenjaka, dokle sam i inače išao. Nije nešto ni preterano bulan, iako je MANčuga u pitanju i reže ko luda, mada smo dosta puni bili.

Vuče dosta dobro, malo je tromiji kad kreće iz mesta, to jeste, ali kad uhvali zalet, ide ko prava munja. Šalta dobro, menjač Voithov trobrzinac. Kočenje u redu, sa ispravnim je nožnim retarderom, lepo i meko hvata, ne nabada.

Tahograf je marke "Kienzle", nema fabrlki ugrađen obrtomer, brzinomer je ispravan, kao i sat koji pokazuje i tačno vreme, km sat valjda zaglavio.
Merač za gorivo je neispravan i kazaljka je na nuli. Struja je na oko 26 do 27 V. Pritisak ulja u motoru je od oko 2,5 do oko 6 bara. Temperaturu je držao na oko 85 stepeni C.
Pritisak vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu je na oko 7,5 bara.

I sa A-952 sam danas išao, al nema šta mnogo za njega da se kaže.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Pon Apr 15, 2013 7:01 pm

I opet sam danas, posle one vožnje na 7/65 (mislim da sam tu zadnji put išao s ovim autom) sam danas na 18/27 (II deo šihte), išao sa A-958 (IK-201; 2001. godište)...

Au... za ovaj auto više stvarno ne znam šta da pišem i šta da naglašavam. Vreme prolazi, a auto je u istom stanju. Bukvalno se ništa od septembra prošle godine nije promenilo, sećam se da sam tada bio s njim na 3/27E.

Oplata na celom autu je dosta dobra, jer je imao remont, poluremont, pre oko tri godine. Tako da je limarijski u većoj meri dobar, dobro se drži. Prav je, ali samo prednji deo, jer onaj deo ispod zgloba visi ka asfaltu. Znali visinu on ne gubi ni najednom jastuku (ni na jednoj osovini), ali zato taj deo kod okretnice zgloba, sa donje strane, pada.

Ne vuče nešto posebno, to važi samo za ravan teren, jer me je samo na takvom terenu i na nizbrdici danas vozio. Podosta je trom pri polasku iz mestam guši se, teško kreće iz mesta, dosta sporo ubrzava, treba mu baš dosta i vremena, a i prostora da bi ubrzao do neke normalne brzine. Šalta dobro, menjač je marke "Voith", trobrzinac, tu su stvari u vožnji ok, jer sasvim normalno i brzo, a i neosetno prešaltava. Kočenje ok, ispravan je nožni retarder, lepo hvata i meko hvata.

Tahograf je marke "Kienzle". Sve je na njemu neispravno. Kazaljke brzinomera i obrtomera su pale na nulu. Sat je zaglavio na oko pola 6, km sat je isto zaglavljen.
Merač za gorivo i voltmetar nisu ispravni, kazaljke su popadale na nulu. Pritisak ulja u motoru je od oko 1,5 bara na leru do nekih 5 bara i možda malo više, pri većim obrtajima.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži u proseku na 7 bara, ali pada i na svega 6 bara, pa mora da se turira, da se nadrukava, veoma često.

Grejanje je bilo isključeno, naravno i više nego toplo je bilo.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Uto Apr 16, 2013 12:57 pm

Jutros, u I smeni, sam išao sa A-767 (IK-103; 2002. godište), linija jeste 202, ali nije šihta (3/202) već 2/202, umesto A-750...

U prinicpu mi nije nešto mnogo značilo što sam do Bogoslovoje išao 202kom, ali nema veće, čisto kad sam ga video da nailazi hteo sam da vidom ima li nekih promena kada je ovaj auto u pitanju...

Odličan je i dalje, bolje reći strava u kako je dobrom stanju... Oplata preko celog auta je u besprekornom stanju, zaista... Nigde nema tragova korozije, limovi pravi, i sama šasija je prava, nema mesta gde je prelomljen, izlomljen... Jako je udoban u vožnji, mek, odlično izamortizovan, tih kao da ude na struju, samo špiluje po Višnjičkoj... Visina stalna na svim jastucima, na obe osovine, ne pada, odlično je iznivelisana, uprkos tome da smo bili prepuni sve do Tri Bika, posle malo manje puni do Bogoslovije, ali opet daleko od toga da smo bili prazni.

Inače vuče ko putnički auto, mirno i odlično prima gas, jako je startan, odlično i brzo ubrzava. Šalta gotovo i neosetno, "Voith-ov", automatik je u pitanju, četvorobrzinac. Kočenje odlično, ispravni su i nožni, a i ručni retarder, kao i stanična kočnica, sve radi, sve je u odličnom stanju.

Tahograf je marke "Kienzle", samo km sat nisam dobro video, inače brzinomer, obrtomer i sat su ispravni, sat je i pokazuje tačno vreme.
Goriva gotovo pun rezervoar, ispravan je merač za gorivo. Struja na AKU baterijama je na oko 26 do 27 V, stalno. Pritisak ulja u motoru je na oko 2,5 bara na leru pa posle ide i do nekih 6 i više bara, pri većim obrtajima.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži manhom na ravno 8 bara.

Sve je ekstra zaista, i higijena kako spolja, tako i unutra, vozačev prostor, putnički salon, sve je cakum - pakum... Za grejanje verujem da je sve ispravno, ali nije uključivano, jer je bilo dosta toplo i ovako...
E šta ga zeza... temperatura... ako je verovato termometru, jutros napolju 15a stepeni C, a on nabio dobirh 95 do 100 stepeni C, nije stotka, ali fali par stepeni. To ne znam što ga zeza i nadam se da samo davač ili termometar nisu u redu, da mu to nije stvarna temperatura.

Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Uto Apr 16, 2013 9:39 pm

Popodne sam danas malo bio na 19/27 (II deo šihte), to mi da nadoknadim za pola jutrošnjeg I dela šihte na 23/65... Ono za fond... :mrgreen: :D :lol: :lol: :lol:

Tamo (19/27) je ceo II deo šihte odradio A-764 (IK-103; 2000. godište), A-761 burazer...

S obzirom da je pre oko godinu i nešto, možda ima i pune dve godine, remontovan, što se karoserije tiče odličan je. Oplata je odlična, nigde nema korozije, ali bukvalno je besprekorna. Prav je ko strela, bez da je negde prelomljen, niti je pukao negde. Visina, iako smo bili i više nego dupke puni, stamena i stalna na svim jastucima, svim obe osovine, odlično špiluje, mek, udoban. Čak nije ni prljav, spolja je čak, moglo bi se reći i za primer, ali unutra je jedino malo prašnjav.

U vožnji je dosta dobar, dobro vuče, dosta je startan, ide fenomenalno, već na laganom gasu odlično ide. Šalta gotovo neosetno, menjač je "Voith-ov" trobrzinac, lepo prešaltava. Ispravan je nožni retarder, lepo i dosta meko hvata.

Sve u smenu tu je sličan A-761, što se mehanike tiče, samo je karoserijski A-764 je mnogo bolji, ipak...

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer je ispravan, kao i sat koji je i tačan, km sat je zaglavljen, obrtomer nije ispravan.
Merač za gorivo nije ispravan. Struja na AKu baterijama je na oko 25 do 26 V, stalno. Pritisak ulja u motoru je od oko 2 bara na leru, pa šiba do oko 6 bara. Temperaturu je držao preko 90 stepeni C, došao skoro i do stotke, pa je malo onda ohladio.
Pritisak vazduha i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na nekih 7,5 pa i do celih 8 bara.

Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije