Logo

Priče iz GSPa

Diskusije

Re: Priče iz GSPa

Postod vuckomv » Pet Dec 26, 2014 7:38 pm

Putniku bez karte može i mora da uskrati dalju vožnju, ukoliko ne plati doplatnu kartu. To je svuda u svetu, biće i Beogradu.
Korisnikov avatar
vuckomv
Član

Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 10:51 pm

Sponzor

Postod Fipi 494 » Pet Dec 26, 2014 10:52 pm

A nerazumem sto je problem ako neko pusti putnika bez karte. Ne znaci ako je kontrolor da treba da se pobije sa svakime koji nema kartu?
Setra S 431DT :)
Korisnikov avatar
Fipi 494
Otpravnik

Pridružio se: Čet Jul 18, 2013 1:37 pm

Postod vuckomv » Sub Dec 27, 2014 1:06 pm

Samo ti slikaj autobuse i uživaj.
O stvarima vezanim za održivost gradskog saobraćaja je nemoguće sa tobom polemisati.
Ima na ovom forumu onih koji neplaćanje karte gledaju malo šire od odnosa putnik - kontrolor.
I još jednom da ti ponovim, pravopis pa polemika.
Korisnikov avatar
vuckomv
Član

Postod becks89 » Ned Dec 28, 2014 3:19 pm

vuckomv je napisao:Putniku bez karte može i mora da uskrati dalju vožnju, ukoliko ne plati doplatnu kartu. To je svuda u svetu, biće i Beogradu.

Samo da te pitam jednu stvar, pošto po novim propisima, ne važe službene legitimacije u GSPu, kako se voze kontrolori apeksa, jel se oni kucaju? Pošto im službena ne važi (sami su doneli te odluke, da nateraju kolege vozače iz drugih firmi da plate kartu, da nateraju radnike GSPa da se kucaju), onda se i oni švercuju svaki put kada uđu u autobus, zar ne? Rećićeš on tu radi, ok je to, on radi, ali to nisu vozila njegove firme, a čak ni ljudi iz GSPa nemaju pravo da se voze bez otkucane karte. Dakle, dolazimo do toga da se kontrolori prvi švercuju, zar ne?
Slažem se, mora da se plati, ali mora i autobus da izađe ispravan u saobraćaj? Mora i da ima grejanje zimi? Mora da ne prokišnjava? Vidiš, mora mnogo toga, ali smo se uhvatili izgleda samo toga šta su obaveze naroda, a obaveze davaoca usluge? Ništa, jel?
Po meni je bolji sistem u kome će 90% ljudi plaćati kartu od 40 dinara, nego sistem u kom će 30% ljudi plaćati 80 dinara, ali ko to da objasni stručnjacima iz DJP i ostalim novopečenim Megatrend doktorima...
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod vuckomv » Ned Dec 28, 2014 3:59 pm

Beks,
da ne polemišemo više, ulaskom u vozilo GSP-a si se saglasio sa uslovima koje je propisao davalac usluga. Kartu treba i moraš da platiš. Naravno imaš izbora, taksi, pešačenje, vožnja bicikla.
Ne sporim da GSP ima niz manjkavosti, nelogičnosti i grešaka u vođenju, ali te to ne oslobađa plaćanja prevoza dok god ga koristiš.
Složili smo se da se ne slažemo, priču o GSP ovim završavam.
Korisnikov avatar
vuckomv
Član

Postod becks89 » Ned Dec 28, 2014 4:08 pm

Slažem se. Međutim nisam dobio odgovor ni od tebe, kao ni od bilo kog kontrolora, nadzornika ili kako se već zovu oni njihovi, kako je moguće da se i sama kontrola švercuje? Nisam ja doneo te odredbe, pa oni sami su ih doneli.
Kontrolor sebi da za pravo da ti piše prijavu, jer se nisi ukucao kad si prešao u drugi bus, jer se prvi pokvario, pa čekaj, jel tvoj problem što je vozilo neispravno?! Ima ljudi koji vide kad si se i gde si se kucao i zahvale se, prođu dalje, ali imaš i Apexovaca koji hvataju svaku priliku da pišu prijavu i ispune svoj dnevni zadatak. Dok bude bilo i dve struje u kontroli, GSP i APEX, ne možemo ni naplatu očekivati kako treba, jer siguran sam da još svest o (ne)plaćanju nije dovoljno velika kod naroda.
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod Marko » Pon Dec 29, 2014 10:02 pm

A što je to problem kontrolora što se vozilo pokvarilo šta on ima sa time .
Pa koliko je odredbi doneo sam gsp koje su išle u korist zaposlenih a na štetu ostalih građana na primer pre par godina doneli su odluko da privremeno zaposle decu svojih radnika da rade u kontroli objašnjenje je bilo oni znaju kako se radi posao .
To u vezi prijava isto su radila kontrola gsp-a i preterivala pa je firma morala da kupije kožnu jaknu jednom studentu zbog savesne kontrole
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod profa_chb » Čet Jan 08, 2015 6:17 pm

Jedna zanimljiva situacija od sinoć. Čekam 78 na početnoj na Banjici, znajući da je polazak tek za 15ak minuta. Stiže bus, staje, ljudi izlaze, ja ulazim na prednja vrata, i pitam:
-Za koliko kreće?
-12 minuta.
Zahvalim se čoveku, i krenem da sednem. U tom trenutku, lik koji je stajao u kabini kod vozača, ulazi u spiku:
-Alo, za 12 minuta!
-Znam, čuo sam, hvala.
-Nećeš valjda da sediš 12 minuta u busu?
-Neću valjda da stojim napolju 12 minuta? (bilo je oko -5)
-Imaš 9ku, ona ide ranije. (krenula je kad i 78)
-Dobro, nema veze. (išao sam do NBG-a)
-I što si ušao, ovo je izlazna stanica! I svi treba da izađu!
-Isto tako je i ulazna.
Dve devojke pored mene me pitaju:
-Šta kaže, je l' treba da izađemo?
-Ma jok, sedi, opušteno 8)
Ovaj nastavlja:
-Mi ćemo sad da izađemo.
-Dobro, niste mi neophodni.
Zameniše se njih dvojica, ispostavlja se da je ovaj galamdžija u stvari vozač koji preuzima smenu. Međutim lik nastavlja da se nešto mršti, i da me proziva. Nisam mogao da čujem šta priča, ali me je sve vreme nešto čačkao sa kolegom, i terao mak na konac, dok nisam ustao i malo grubljim tonom nastupio sa:
-Je l' smetam ja nkom ovde? Ima problema?

I onda je iskulirao... Posle je mašio stanice, gazio putnike po okretnici. i tako... Fin čovek. Zanimljivo je to što se neki ljudi tako lako upuštaju u konflikte, a ne znaju sa kim imaju posla. Meni je mnogo potrebno da bih fizički napao nekog, ali Banjica 2 nije fin kraj, i mogao je da tu bude neko drugi umesto mene. Onda bi to bila crna hronika...
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod SGB » Čet Jan 08, 2015 6:45 pm

И био би "жртва напада на радном месту", а сивоње сличне њему би блокирале саобраћај по граду.
becks89 o Niš Ekspresu je napisao:Već smo utvrdili da ne postoji na planeti nešto slično.
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

Postod Ratomir » Čet Jan 08, 2015 10:53 pm

profa_chb je napisao:... gazio putnike po okretnici, i tako... FIN ČOVEK...

Хахахахахахахахахахаха...!
Image
Ratomir
Član

Pridružio se: Sub Mar 30, 2013 6:10 pm

Postod Fipi 494 » Sre Jan 14, 2015 2:34 am

Ovo bi trebao da podelim sa svim clanovima na forumu. U ponedeljak(12.01) sam sa drugarom obisao pojedina mesta gde prolaze vozila firme PRESTO, i slikao, okacicu i slike za koji dan...
I na Altini kada sam izvadio telefon da slikam P1008 vozac je poceo da mase rukama i da prica nesto, nisam ga razumeo o cemu se radi ali sam mu lepo prisao i kaze on meni:
"Ne smes da slikas autobuse!"
"A zasto ne bi smeo da slikam?"
"Pa zato sto moze da te tuzi onaj ciji je autobus, da te lupi po usima sa dobrim parama, za slikanje ti treba dozvola."
E pa sada mene bas interesuje kakva mi dozvola treba, i koga ja to ugrozavam?
P.S. Mozda ovo nije mesto za ovu temu, ali o svim tim raspravama znam da clanovi pisu ovde.
Setra S 431DT :)
Korisnikov avatar
Fipi 494
Otpravnik

Pridružio se: Čet Jul 18, 2013 1:37 pm

Postod SGB » Sre Jan 14, 2015 12:33 pm

Да ли је на возилу било видно истакнуто да је из неког разлога забрањено фотографисање? Није. Налетео си на филозофа коме је досадно, сваки нормалан превозник жели да се промовише, то кажем ја који сам тотални аматер за фотографисање, питај искусније колеге на форуму, па ће ти бити јасно. И уживај у прављењу фотки. ;)
becks89 o Niš Ekspresu je napisao:Već smo utvrdili da ne postoji na planeti nešto slično.
SGB
Član

Postod SGB » Sre Jan 14, 2015 12:36 pm

Да додам кад је већ начета тема, једино што не смеш да фотографишеш, иако није видно назначено, су возила у току интервенције, са укљученим плавим ротационим светлима. По неким тумачењима (изем ти закон који мора да се тумачи), није противзаконито, али се тешко толерише из потпуно разумљивих разлога.
SGB
Član

Postod avramovicsasa » Sre Jan 14, 2015 2:42 pm

Fipi,bilo bi strava fora da okreneš firmu ,,PRESTO,, i da im tražiš dozvolu za fotografisanje njihovih vozila na trasi i navedeš ko ti je to rekao,ko bi koga udarao po ušima onda :twisted:
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod becks89 » Sre Jan 14, 2015 4:21 pm

Al je tebi u životu dosadno, i tebi i vozaču...
Korisnikov avatar
becks89
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije