Logo

Stanje voznog parka - Diskusije

Diskusije

Re: Pogon "Kosmaj" 2

Postod Stefan Bgd » Čet Jan 10, 2013 2:42 pm

niske je napisao: A u tih 25 minuta voznje, nije moglo nista da mu se desi ;)

Zapravo nisi svestan koliko toga može da se desi i za manje od pomenutih 25 minuta... Evo primera radi (iako je Off Topic) vraćamo se na slučaj iz leta 2011-e godine kada se zapalio gar.broj 1299 sa linije 53 u Sarajevskoj ulici. Pročitajte prvu rečenicu u uvodu teksta....

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... po-20-sati

Idite kod bilo kog instruktora vožnje i recite mu da je vožnja opterećenog vozila konstantno jednim stepenom prenosa bezbedna i da ne ostavlja nikakve posledice na vozilo, pa vidite kakav ćete odgovor dobiti...

avramovicsasa je napisao:GSP Beograd kojem je prioritet da prevozi putnike a ne da zarađuje na njima...

Ne Sale, GSP-u je prioritet da prevozom putnika zaradi novac koji je neophodan za popravku i održavanje tih istih autobusa. :wink:

niske je napisao:Želja da se spasi Menjač je teško da se poredi sa pogledima prema Maloj Deci ili Starom Bolesnom Čoveku koji se izbacuju na Sneg ili - 7 ,našta je Vozač verovatno i računao.

Tačno Sale, jer bude li taj isti menjač otkazao ista ta mala deca i stari bolesni ljudi sutradan zaista neće imati čime da se prevezu. Pričamo o gradskom a ne međugradskom prevozu gde su polasci i broj vozila na linijama barem dovoljni da te iste putnike samo par minuta kasnije prevezu. Ako ništa drugo, tu su alternativne opcije koje je spomenuo kolega Oskar... Gužva i nepredviđene okolnosti su svakodnevnica u gradskom saobraćaju, toga ti isti putnici moraju da budu svesni.
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Sponzor

Postod Petar 535 » Čet Jan 10, 2013 5:17 pm

Daree je napisao:E sad Petre pa i nije bas tako kolega Nemanja je dobio 448 da vozi ali ja mislim da je ok cim je kolegi Becksu i Nemanji dao da mu slikaju masinu to znaci da je ljubazan a realno mogao je i da im neda da slikaju ali svakako da ima ljudi koji nisu zasluzili da voze odlicna vozila i tu se donekle slazem sa tobom.,ne radnici manje vise ali kad krene vozac da psuje ko kocijas to nikako ne volim

Nisi me dobro razumeo ...... nije uvek to tako , ali uglavnom , slihtare dobijaju nov auto dobru liniju ....... a 78 nije laka linija
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Postod nemac » Čet Jan 10, 2013 5:47 pm

Hmmm...citam ovo i hajde i ja da se ukljucim...Do cele ove rasprave ne bi ni doslo da novi (kvazi) centar za kontrolu saobracaja radi kako treba i da postoje rezervni autobusi ne kjucnim mestima u gradu (mislim da ih sada nema, nisam siguran). Vozac lepo posalje poruku centru da mu menjac ne radi, ali da moze da izveze par stanica taman dok ga ne presretne rezervni autobus koji onda pokupi putnike. Zatim centar posalje kamion koji lepo odslepa bus i kraj price. I putnici i autobus zadovoljni,a cela situacija resena za 10ak minuta. :) A sto je najgore ovo zaista nije tesko niti izvesti niti organizovati, cak i sa trenutnim resursima.

Eh sto nisam direktor makar mesec dana,kako bi ih doveo u red :D :D :D
nemac
Član

Pridružio se: Ned Avg 05, 2012 12:50 pm

Postod Djape 97 & 184 » Čet Jan 10, 2013 6:25 pm

O cemu vi vodite polemiku??????? dovoljno je da je na auto 173 konacno lipso menjac, i da ceka drugi.....
A - 33 je postao redovan na 1/304, na autu 97 neko zakacio difrencijal u garazi, i iscurelo svo ulje...
Image
Djape 97 & 184
Član

Pridružio se: Pon Okt 31, 2011 6:33 pm

Postod niske » Čet Jan 10, 2013 8:14 pm

Mislis ceka treci??? Taj autobus treba slati ili na generalni remont, ili u Zeleznik ;)
p.s. pre 2 godine se dogodila ista situacija sa menjacem na gb 1116 (lin.94) i lik je tako vozio od Banjice do Bloka 45, i to sve pun gas. I sta se dogodilo??? Nista naravno, evo ga danas ziv i zdrav (sorry za OT) :D
niske
Član

Pridružio se: Ned Jan 09, 2011 1:50 am

Postod avramovicsasa » Čet Jan 10, 2013 9:00 pm

Verujte mi da je putnicima teško da čekaju drugi autobus,ponekad se to završava i fizičkim sukobima tako da mogu razumeti vozača gr.br. 173 . :wink:
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Stefan Bgd » Čet Jan 10, 2013 9:10 pm

niske je napisao:p.s. pre 2 godine se dogodila ista situacija sa menjacem na gb 1116 (lin.94) i lik je tako vozio od Banjice do Bloka 45, i to sve pun gas. I sta se dogodilo??? Nista naravno, evo ga danas ziv i zdrav (sorry za OT) :D

Da, samo što je posle celu zimu 2010/2011 proveo čekajući nov motor... :wink:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod Djape 97 & 184 » Čet Jan 10, 2013 10:11 pm

kad sam reko drugi menajc, mislio sam novi. :mrgreen:
Djape 97 & 184
Član

Pridružio se: Pon Okt 31, 2011 6:33 pm

Postod Petar 535 » Čet Jan 10, 2013 10:38 pm

Stefan Bgd je napisao:
niske je napisao:p.s. pre 2 godine se dogodila ista situacija sa menjacem na gb 1116 (lin.94) i lik je tako vozio od Banjice do Bloka 45, i to sve pun gas. I sta se dogodilo??? Nista naravno, evo ga danas ziv i zdrav (sorry za OT) :D

Da, samo što je posle celu zimu 2010/2011 proveo čekajući nov motor... :wink:

To sam hteo da napisem da je cekao motor , ali nez nam da li je to dovelo do toga . :?
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Postod MILE » Pet Jan 11, 2013 12:54 pm

@Petar535
@Stefan _BGD
Nedugo posle toga mu je zakucao motor i dokrajčili su mu menjač.... To vam je jedan od najboljih primera zašto se kod problema sa menjačem i motorom mora isključiti vozilo istog momenta i tražiti vuča za garažu.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod Petar 535 » Pet Jan 11, 2013 12:58 pm

Secam se kad sam usao u njega u garzi a fali pola poklopca , fali motor , creva izasla ...... :(
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Postod niske » Pet Jan 11, 2013 2:09 pm

Danas sam saznao zanimljiv podatak za vozilo 173. Mi zapravo nismo isli u prvoj, vec u trecoj brzini, jer vozilo izuzetno brzo salta prve 3 brzine i u voznji se skoro i ne primeti. Ali tu postoji jedna zackoljica: kroz prve 3 brzine mora da se vozi polako, pa tek kad prebaci u 4-tu, moze jaci gas, inace menjac zablokira u trecoj. Ocigledno da kolega nije znao za to (a ni ja). :D
niske
Član

Pridružio se: Ned Jan 09, 2011 1:50 am

Postod profa_chb » Pet Jan 11, 2013 2:20 pm

kickdown?
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod milos265 » Pet Jan 11, 2013 4:00 pm

niske je napisao:Danas sam saznao zanimljiv podatak za vozilo 173. Mi zapravo nismo isli u prvoj, vec u trecoj brzini, jer vozilo izuzetno brzo salta prve 3 brzine i u voznji se skoro i ne primeti. Ali tu postoji jedna zackoljica: kroz prve 3 brzine mora da se vozi polako, pa tek kad prebaci u 4-tu, moze jaci gas, inace menjac zablokira u trecoj. Ocigledno da kolega nije znao za to (a ni ja). :D

Taj ko ti je to objasnjavao pojma nema sta prica!
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod profa_chb » Pet Jan 11, 2013 4:04 pm

meni je to malo sumnjivo, al' 'ajde... znam da taj Allison ima opciju da blokiraš do koje brzine će da šalta, kao što kod Voith-a i ZF-a postoje tasteri 1 2 3 D N R. to je prikazano levom cifrom na displeju, a desna je za trenutnu brzinu...
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije